Чемпіонат УПЛ. 26-й тур. «Зоря» – «Динамо» – 1:3. Звіт про матч

Чемпіонат УПЛ. 26-й тур. «Зоря» – «Динамо» – 1:3. Звіт про матч

У нинішньому сезоні команди зустрічалися вже двічі: у Запоріжжі була зафіксована нічия 2:2, а в Києві гості здобули перемогу 2:1. Напередодні звітного поєдинку команди перебували поруч у турнірній таблиці – на другій та третій сходинках, маючи по 49 очок у своєму активі, тож гра обіцяла бути цікавою.

Порівняно з попереднім матчем, у якому «біло-сині» впевнено перемогли «Олександрію» з рахунком 5:1, Олексій Михайличенко зробив дві зміни у стартовому складі – у воротах замість Бойка знову з’явився Бущан, а в центрі захисту замість Кадірі вийшов Попов, який уже відбув дискваліфікацію та повернувся до складу. У «Зорі» ж через дискваліфікацію не зміг узяти участь у матчі найкращий бомбардир команди Богдан Лєднєв, на рахунку якого 11 забитих м’ячів.

Господарі розпочали гру активніше, узявши м’яч під контроль, зокрема у дебюті зустрічі. Дві хороші нагоди відзначитися мав Громов: спочатку він пробив у руки Бущану, а згодом Георгію довелося у стрибку рятувати свою команду після удару Артема з лінії штрафного майданчика. У відповідь Цитаїшвілі завдав не дуже сильного удару, з яким впорався голкіпер «Зорі», а Русин зовсім трохи не встиг на скидку Шабанова головою після подачі кутового.

Словом, незважаючи на деяку обережність обох суперників, гра проходила динамічно та емоційно. Як і очікувалось, на полі було багато боротьби та напруги. «Зоря» більше контролювала м’яч, динамівці ж певний час грали другим номером. Спроби відзначитися робили Михайличенко та Шабанов, але на перерву команди пішли без забитих м’ячів.

У перерві в Запоріжжі піднявся вітер і почалася дуже сильна злива, тому другий тайм розпочався із затримкою. Командам довелося звикати до мокрого поля та нового відскоку м’яча. Після кількох атак господарі заробили пенальті, коли Шабанов у своєму штрафному майданчику збив Тимчика. Вирок чітко реалізував Юрченко, спрямувавши м’яч у протилежний від Бущана кут воріт та вивівши свою команду вперед.

Після цього ледь не подвоїв рахунок Громов, який вибігав до воріт динамівців, але наш воротар опинився першим на м’ячі. Ще через кілька хвилин киян врятувала поперечина, яка прийняла на себе удар Юрченка! Загалом у ці хвилини перевага була на боці «Зорі», але тренерський штаб гостей швидко відреагував на події на полі та провів одразу три заміни. Після цього динамівці активізувалися, пройшло зовсім мало часу – і рахунок ледь не зрівняв Буяльський ударом метрів із 15-ти – Махарадзе впорався. Згодом воротам луганців загрожували Вербич, Шабанов та той же Буяльський. Хоча «Зоря» відповідала не менш гостро, гол саме у виконанні киян здавався питанням часу.

І він не змусив на себе довго чекати. Вербич віддав чудовий пас на Буяльського, той прорвався по центру і з меж штрафного майданчика відправив м’яч точно в кут воріт Махарадзе, зрівнявши рахунок. А буквально за чотири хвилини динамівці й узагалі вийшли вперед – Шепелєв із лівого флангу скинув м'яча в центр на де Пену, і Карлос, увірвавшись до штрафного майданчика, пробив повз воротаря в дальній кут.

На 83-й хвилині сталася велика неприємність із капітаном «Динамо» Сидорчуком. Цвек, лише за кілька хвилин до цього вийшовши на заміну, пішов дуже небезпечно прямою ногою проти Сергія і завдав динамівцю травми. Арбітр спочатку «нагородив» гравця «Зорі» попередженням, але після перегляду VAR змінив своє рішення та вилучив порушника з поля. А Сидорчук залишив межі поля лише на руках у партнерів – точний діагноз стане відомий після повернення команди до Києва.

Загалом, від грубощів господарів страждали Циганков, Вербич, Шепелєв, а Буяльський і взагалі не зміг дограти матч до кінця через пошкодження. Але гості вистояли, при цьому ще й поставили ефектну крапку в компенсований час, коли Циганков зі штрафного з 20-ти метрів, як рукою, поклав м’яча над стінкою в дев’ятку воріт.

Завдяки цьому «біло-сині» посідають другу сходинку в турнірній таблиці. Свою наступну гру кияни проведуть у понеділок, 22-го червня, коли вдома прийматимуть «Колос» із Ковалівки.

Favbet Ліга, 26-й тур

«Зоря» – «Динамо» – 1:3 (0:0)

«Зоря»: 1. Махарадзе, 18. Тимчик, 20. Абу Ханна, 98. Чеберко, 14. Михайличенко, 21. Іванісеня (4. Цвек, 79), 10. Хомченовський (к), 7. Кочергін, 80. Юрченко (8. Луньов, 84), 28. Громов, 22. Кабаєв.

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора, 4. Попов, 30. Шабанов, 16. Миколенко, 5. Сидорчук (к, 6. Кадірі, 84), 29. Буяльський (10. Шапаренко, 90), 8. Шепелєв, 11. Цитаїшвілі (15. Циганков, 61), 18. Андрієвський (14. де Пена, 61), 70. Русин (7. Вербич, 61).

Голи: Юрченко (54, з пен.) – Буяльський (71), де Пена (75), Циганков (90+6).

Попереджені: Михайличенко (70), Абу Ханна (90+4), Чеберко (90+4) – Кендзьора (30), Попов (77).

Вилучений: Цвек (83).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер