Четверо динамівців зіграли за збірну України проти Румунії на Євро-2024

Четверо динамівців зіграли за збірну України проти Румунії на Євро-2024

Сьогодні, 17-го червня, відбулася довгоочікувана подія – національна збірна України розпочала виступи у фінальному турнірі чемпіонату Європи, що проходить з 14 червня до 14 липня у Німеччині. У понеділок наша команда провела перший матч групового етапу із командою Румунії, який відбувся у Мюнхені на стадіоні «Арена Мюнхен».

На перших хвилинах українці провели кілька атак, але перший небезпечний момент створили румуни – Лунін зміг зреагувати на дальній удар суперника. У відповідь до протилежних воріт проривався Циганков, але з його спробою теж впорався воротар. Загалом, українці значно більше контролювали м’яч, але без особливого просування уперед. Намагалися створити загрозу біля чужих воріт Довбик та Циганков, але номінальні господарі нейтралізували потенційну небезпеку.

На 29-й хвилині Румунія вийшла уперед – після помилки Луніна суперники перехопили м’яч, і Станчу дальнім ударом з-за меж штрафного майданчика поцілив у дальню «дев’ятку». А незадовго до свистка на перерву той же Станчу ледь не подвоїв перевагу своєї команди – після подачі від кутової позначки м’яч прийняла на себе поперечина!

Другий тайм розпочався з атак українців, втім, активність Мудрика і Судакова вигоди нашій команді у вигляді забитих м’ячів не принесла. А ось румуни своїми моментами скористалися сповна, забивши за чотири хвилини два м’ячі. Спочатку Марін дальнім ударом метрів з 25 влучив у дальній нижній кут, а незабаром суперники довели рахунок до великого після розіграшу кутового: Ман пройшов кількох захисників, зробив простріл у центр на Дрегуша, і той без проблем переправив його за призначенням – 3:0.

Мабуть, найближчим до того, аби скоротити відставання у рахунку, був Судаков, але з його ударом впорався Ніце. Також відзначимо нагоди Ярмоленка та Яремчука, причому в одному з моментів Роман поцілив у поперечину. Не пощастило і Мудрику, який пробив трохи вище воріт.

Тож перший поєдинок збірної України у фінальній частині Євро-2024 завершився поразкою з рахунком 0:3.

Зазначимо, що у грі взяли участь четверо динамівців. У стартовому складі на поле вийшов один представник «Динамо» - півзахисник Микола Шапаренко, який був замінений на 62-й хвилині. Тоді ж вийшли на поле півзахисник Володимир Бражко та вінгер Андрій Ярмоленко. А захисник Олександр Тимчик вступив у гру на 72-й хвилині, зігравши до фінального свистка.

Крім того, з перших хвилин на полі зʼявилися вихованці «біло-синіх» Ілля Забарний та Віктор Циганков, а на 63-й хвилині вступив у гру Роман Яремчук.

Нагадаємо, що свій наступний матч у груповому етапі фінальної частини Євро-2024 збірна України проведе 21 червня проти Словаччини, а 26 червня «синьо-жовті» зіграють проти Бельгії.

Євро-2024. Фінальний турнір. Група Е

Румунія – Україна – 3:0 (1:0)

17 червня. Мюнхен. «Арена Мюнхен».

Румунія: Ніце, Раціу, Дрегушин, Бурке, Банку, М. Марін (Рус, 75), Ман (Хаджі, 62), Р. Марін, Станчу (к) (Раковіцан, 87), Коман (Міхейле, 62), Дрегуш (Пушкаш, 75).

Україна: Лунін, Конопля (Тимчик, 72), Забарний, Матвієнко, Зінченко, Степаненко (к) (Бражко, 62), Шапаренко (Яремчук, 62), Циганков (Ярмоленко, 62), Судаков (Маліновський, 83), Мудрик, Довбик.

Голи: Станчу (29), Р. Марін (53), Дрегуш (57).

Попереджені: Р. Марін (79) – Конопля (67).

*Фото - УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер