Четверо динамівців зіграли за збірну України в товариському матчі проти Кіпру

Четверо динамівців зіграли за збірну України в товариському матчі проти Кіпру

У рамках збору у підопічних Андрія Шевченка заплановано три товариські поєдинки. Перший з них – проти команди Бахрейну – завершився внічию 1:1. Ще в одному спарингу – проти Північної Ірландії  - українці здобули перемогу з мінімальним рахунком 1:0. У понеділок «синьо-жовті» зіграли ще один матч проти Кіпру та виявилися сильнішими за суперника, перемігши з упевненим рахунком 4:0.

Підопічні Андрія Шевченка розпочали матч активно, агресивно та наполегливо в атаці, регулярно створюючи загрозу біля чужих воріт. Кілька моментів були майже стовідсотковими, але нашим атакувальним футболістам не вистачило влучності. Та й воротар із захисниками Кіпру діяли самовіддано.

Утім, у першому таймі нашій збірній удалося двічі відзначитися. Один із небезпечних моментів, які створила наша команда, завершився виходим Зубкова один на один із воротарем, і захисник гостей Панайото сфолив проти нападника господарів. У підсумку арбітр призначив пенальті та вилучив кіпріота. Одинадцятиметровий удар чітко реалізував Ярмоленко.

А вже в компенсований до першого тайму час українці заробили ще один пенальті після того, як м’яч влучив у руку Іоанну, який перебував у власному штрафному майданчику. Цього разу вирок чітко реалізував Зінченко. Крім цього наша команда мала ще достатньо можливостей, щоб забити з гри, але не вийшло.

У другому таймі збірна України продовжила володіти ініціативою та мати перевагу. Не дивно, що і забиті м’ячі були питанням часу. На них не довелося чекати занадто довго. Спочатку господарі розгорнули чудову атаку, обігралися у стінку в один дотик, у підсумку Марлос віддав гольову передачу на Яремчука, який із близької відстані поцілив у ворота – 3:0. А ще за кілька хвилин той же Марлос вивів на ударну позицію Ярмоленка, який завдав удару з лінії штрафного майданчика, і після рикошету від захисника збірної Кіпру м’яч залетів у сітку. Наприкінці зустрічі хорошу нагоду забити мав динамівець Бєсєдін, але з його ударом із району одинадцятиметрової позначки впорався воротар суперника.

У матчі взяли участь четверо представників «Динамо». Один із них – захисник Ілля Забарний – вийшов на поле у стартовому складі та відіграв увесь матч. Ще один – півзахисник Олександр Караваєв – увійшов у гру на 61-й хвилині. Крім того, нападник Артем Бєсєдін з’явився на полі на 67-й хвилині, а півзахисник Микола Шапаренко – на 71-й. Зазначимо, що до заявки на матч не потрапив ще один динамівець – півзахисник Віктор Циганков у зв’язку з невеликим ушкодженням литкового м’яза.

Нагадаємо, уже найближчої неділі національна збірна України проведе свій перший матч на чемпіонаті Європи-2020 проти збірної Нідерландів в Амстердамі.

Товариський матч

Україна – Кіпр – 4:0 (2:0)

7.06.2021. Харків, ОСК «Металіст»

Україна: П’ятов, Забарний, Кривцов, Матвієнко (Караваєв, 61), Соболь, Макаренко (Степаненко, 46), Малиновський (Судаков, 67), Зінченко, Ярмоленко (Шапаренко, 71), Зубков (Марлос, 46), Яремчук (Бєсєдін, 67).

Голи: Ярмоленко (37, з пен., 65), Зінченко (45+2, з пен.), Яремчук (59)

Вилучений: Панайоту (36).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер