Стартували у Кубку України з перемоги!

Стартували у Кубку України з перемоги!

«Біло-сині» мали підтвердити ігрові зв'язки, які були помітні в попередній грі з «Карпатами».

Цю тезу, здавалося, намагався підтвердити й Олег Блохін, який зробив, як для нього, мінімальну кількість замін у стартовому складі. Фактично вона була одна. Андрій Ярмоленко отримав на перший тайм відпочинок, а на його правий фланг було делеговано прудконогого голландця Джермейна Ленса. Заміна же Дьємерсі Мбокані на Брауна Ідейє була вимушеною. Конголезець пропускав зустріч через травму.

Аспекти гри

«Металург» приїхав до Києва та вийшов на гру в ослабленому складі. Чечер, Нельсон, Лазич участі в матчі так і не взяли, однак, забігаючи наперед, скажімо, що молоді футболісти, які замінили їх, особливо атакуючий півзахисник Болбат, залишили дуже позитивне враження.

Динамівці впевнено контролювали перебіг матчу, створили кілька небезпечних підходів до воріт гостей та логічно відкрили рахунок на 25-й хвилині. Гусєв реалізував пенальті, призначений арбітром зустрічі Лісаковським за гру рукою Зотова після удару Хачеріді.

До завершення тайму сумнівів у тому, що динамівці тільки розвинуть свій успіх, не було, напевно, ні в кого з найменшої глядацької аудиторії, що збиралася в цьому сезоні на НСК «Олімпійський».

Однак перша ж атака донеччан у другій половині гри виявилася результативною. Зотов прострілив уздовж лінії воротарського майданчика, й вихованець динамівської академії Морозюк у падінні переправив м'яча в кут. Впало в око, що Микола дуже скромно відсвяткував гол у ворота свого колишнього клубу.

Динамівці, тим не менш, не зніяковіли, й за десять хвилин знову вийшли вперед. Беланда чудовим пасом «черпаком» накинув м'яча на голову Ідейе, Браун скинув на Ярмоленка, й Андрій ударом від поперечини спрямував м'яча за лінію воріт, але потім, мабуть для вірності головою контрольно добив м'яча в сітку. На 63-й хвилині свої дублі відсвяткували Ідейє та Ярмоленко. Перший у вигляді гольових передач, а другий забитих м'ячів!

Ще за 120 секунд гольовий відрізок гри було відзначено ще одним взяттям воріт. Цього разу динамівських. Після закидання до штрафного майданчика Віда, який замінив травмованого Хачеріді, програв боротьбу з порушенням правил Даніелю, арбітр дозволив продовжити гру й Болбат поклав м'яча в сітку воріт Коваля.

Після цього небезпечні моменти переважно створювали «біло-сині», але забити команді Блохіна більше не вдалося, втім, як і гостям. У підсумку перемога «Динамо» 3:2 та вихід до 1/8 фіналу Кубка України.

Ключовий момент

Третій гол динамівців у цьому матчі виявився переможним. Після довгого закидання з глибини Ідейє випередив у боротьбі за м'яч ірландця О'Ді й віддав пас п'ятою на Ярмоленка. Андрій увірвався до штрафного майданчика й без проблем пробив у незахищений кут.

Топ-персона

Якісний матч провів нігерійський форвард «біло-синіх» Браун Ідейє. Забити йому все ж не вдалося, але його дуель із голкіпером гостей Бандурою, який блискуче відіграв матч, стала окрасою усього поєдинку.

Кубок України 2013/14. 1/16 фіналу

25.09.2013 р. м. Київ. НСК «Олімпійський». 15,587 глядачів

«Динамо» – «Металург» (Д) – 3:2 (1:0)

«Динамо»:
Коваль, Сильва, Хачеріді (Віда, 53), Драгович, Макаренко, Мігель, Сидорчук, Гусєв (к) Ярмоленко, 46, к), Беланда (Аруна, 74), Ленс, Ідейє.

«Металург» (Д): Бандура, Морозюк, О'Ді, Барановський, Зотов, Прийма (Полулях, 90), Мамутов, Дегтярьов, Болбат, Мораєш (к) Трояновський, 46), Даніель (Александре, 46).

Голи: Гусєв (25, пен), Ярмоленко (57, 63) – Морозюк (48), Болбат (65).

Попередження: Хачеріді (27), Віда (66), Сидорчук (90) – Мораєш (18), Даніель (49), Прийма (51).

Статистика (у дужках – за підсумками першого тайму)

«Динамо»

Статистика

«Металург»

3 (1)

Голи

2 (0)

57 (54)

Володіння м'ячем (%)

43 (46)

21 (12)

Загалом ударів

5 (2)

9 (3)

Удари в рамку воріт

5 (2)

12 (9)

Удари повз ворота

0 (0)

5 (2)

Сейви

6 (2)

12 (8)

Кутові

1 (0)

4 (2)

Офсайди

5 (5)

14 (7)

Порушення

13 (7)

3 (1)

Жовті картки

3 (1)

0 (0)

Червоні картки

0 (0)

© www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер