Данило СИЛЬВА: «Я дуже радий, що залишаюся в київському «Динамо»!» (+ ВІДЕО)

Данило СИЛЬВА: «Я дуже радий, що залишаюся в київському «Динамо»!» (+ ВІДЕО)

- Я дуже радий, що залишаюся в «Динамо»! З президентом Ігорем Суркісом ми все обговорили, після чого я продовжив контракт. Мені приємно, що я буду продовжувати виступати за «Динамо» ще протягом трьох років – це фантастично! Сподіваюся, усі ці три сезони ми будемо завершувати виграшем чемпіонства України.

- Можливість грати наступного сезону в Лізі чемпіонів стала для вас однією з причин для продовження контракту?

- Звичайно, Ліга чемпіонів – клубний турнір найвищого рівня у всьому світі, мабуть, кожен мріє там зіграти. Безперечно, буде дуже цікаво. Але головне, все ж, наші хороші стосунки з президентом – Ігор Суркіс для мене, як другий батько, адже завжди допомагає в будь-якій ситуації. Я його дуже поважаю та сильно люблю нашу команду, вболівальників, моє серце з «Динамо» вже назавжди. Ліга чемпіонів чи Ліга Європи, чемпіонат України чи Кубок – я хочу грати з «Динамо» скрізь, тому й продовжив контракт.

- Добігає кінця ваш шостий сезон у «Динамо», який із них був найкращим для вас?

- Нинішній, адже ми виграли чемпіонство, це дуже приємний момент, у всіх чудовий настрій. Ми значно підсилили нашу гру, це відчувається, й це дуже добре для всіх нас.

- Як почуваєтеся в якості чемпіона України?

- Звичайно, я дуже щасливий, адже ми виграли Прем’єр-лігу! Це особливий момент, відчуття словами не передати. Ще раз хочу всім подякувати за цей сезон – партнерам, тренерам, президенту, вболівальникам, лікарям, масажистам. Це, справді, дуже приємно.

- Ви прийшли до «Динамо» п’ять із половиною років тому, тоді було багато легіонерів, а зараз уже ви – один зі старожилів команди. Чи змінилася ваша роль у колективі?

- Так, протягом останніх шести сезонів за «Динамо» справді виступало багато гравців. Коли я тільки прийшов, доволі швидко адаптувався, відразу почав грати, дебютував, здається, в поєдинку проти маріупольського «Іллічівця» в березні. Пам’ятаю, тоді було дуже холодно, йшов сніг. Але я доволі швидко до цього звик. Багато футболістів з того часу пішло з команди, а я залишився, кожного дня наполегливо працюю, адже завжди хочу виходити на поле у футболці «Динамо».

- Ви – гравець, який цього сезону в чемпіонаті провів на полі найбільше хвилин. Вас можна назвати найважливішим футболістом чи незамінним?

- Хіба я? Я думав, Ярмоленко... Дійсно, я пропустив лише одну гру проти «Шахтаря». Усі гравці команди важливі та незамінні. Я радий допомагати своїм товаришам та друзям на полі, ми граємо один за одного. Так, я відіграв багато матчів цього сезону, це був дуже хороший рік. Хочу й надалі працювати та допомагати команді та партнерам.

- Ваша сім’я майже постійно в Києві, в Україні народилася дитина. Як вам тут живеться?

- Я швидко звик, та й дружині дуже подобається Київ. Тут народився мій перший син, і зараз Бруна знову вагітна, тож друга дитина також народиться тут. Тому я завжди кажу партнерам, що вже на 50% українець (посміхається).

* фото В.Раснер

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер