Дьємерсі МБОКАНІ: «В «Динамо» єдина, дружня команда, це дуже важливо»

Дьємерсі МБОКАНІ: «В «Динамо» єдина, дружня команда, це дуже важливо»

- Я був дуже задоволений, що забив гол і ми виграли в Харкові. Усі були раді перемозі над «Шахтарем», після гри у роздягальні панувала позитивна атмосфера. Це була блискуча робота всієї команди, тому перемога закономірна, а три очки заслужені. Вірю, що це лише старт успішного сезону, який стане для нас чемпіонським.

- Цей гол, забитий головою, можна назвати твоїм фірмовим почерком?

- Дійсно, я вже не вперше забиваю подібний гол. У моїй футбольній біографії було вже чимало м'ячів, забитих головою. Звісно, два сезони, проведені в Англії, мали позитивний вплив на це моє вміння. За ці два сезони я отримав дуже великий досвід, дізнався, що таке англійський футбол, що таке футбол найвищого рівня. Тепер я повернувся сюди сильнішим і буду намагатися демонструвати свій найкращий футбол.

- За час твоєї відсутності з «Динамо» пішли Ленс, Велозу, Драгович, Беланда, які були важливими гравцями в той період, коли ти грав тут. Як оціниш нинішній склад «Динамо»?

- У «Динамо» єдина, дружня команда, це дуже важливо. Зараз тут теж зібрані хороші виконавці, гравці національних збірних. Підросли талановиті молоді хлопці. Так, ті гравці, які пішли, були сильними, але й зараз «Динамо» до снаги ставити перед собою найсерйозніші задачі та виконувати їх.

- Яким ти бачиш Олександра Хацкевича, чи комфортно тобі працювати під його керівництвом?

- Хацкевич - приємна людина, відкрита до спілкування. Мені дуже імпонує, що він розмовляє з кожним, навіть під час тренувань, може пожартувати, посміятися. Я добре знаходжу з ним спільну мову, як і інші хлопці. Якби мене попросили назвати трійку найкращих тренерів з усіх, з ким я коли-небудь працював, Олександр Хацкевич точно до неї увійшов би.

- А хто інші двоє?

- Ласло Белені, який був головним тренером у «Стандарді», а також Аріель Якобс, який очолював «Андерлехт».

- Асистенти Олександра Хацкевича, Олег Лужний та Максим Шацьких, не здаються тобі занадто суворими?

- Так, вони суворі, це правда. Але такі ж вони не лише зі мною, а й з усіма іншими гравцями, для тренерів усі рівні й немає любимчиків. Вони суворі лише на полі, але ж так і має бути.

- Коли ти виступав в українській лізі, у ній було більше сильних команд, які крім «Динамо» та «Шахтаря» успішно проявляли себе в єврокубках - «Дніпро», «Металіст»... Що скажеш про нинішній рівень нашої ліги?

- Якщо чесно, я досить давно не дивився звичайні матчі чемпіонату України. Дивився лише матчі «Динамо» та «Шахтаря», їхній рівень залишився тим самим. Шкода, що у вищій лізі більше немає тих сильних команд - «Дніпра» та «Металіста», але є інші сильні команди, у складах яких є хороші гравці.

- Які твої очікування від домашнього матчу з «Янг Бойз»?

- Це буде нелегкий матч. Швейцарці приїхали за перемогою, нас також влаштує лише перемога. Перший матч ми граємо вдома, за підтримки наших уболівальників, тому маємо домогтися такого результату, за якого нам буде легше в матчі-відповіді на виїзді. Думаю, нам до снаги пройти далі. Все в наших руках.

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер