Дерліс ГОНСАЛЕС – до нових вершин разом із київським «Динамо»!

Дерліс ГОНСАЛЕС – до нових вершин разом із київським «Динамо»!

З молодого гравця середини поля, який подавав великі надії, він лише за один сезон у швейцарському «Базелі-1893» та завдяки вражаючій участі в Копа Америка-2015 перетворився на реально сильного футболіста, талант якого заблищав багатьма гранями. Однак про все по порядку.

Розпочав із домашнього рекорду

Свою професійну кар'єру Дерліс розпочав у 15-річному віці, й уже 9 грудня 2009 року дебютував у парагвайській Примері за клуб «Рубіо Ню» в поєдинку проти «Клуб імені 12 жовтня», ставши наймолодшим гравцем клубу, який його виховав.

Лік  своїм голам він відкрив, коли йому виповнилося 16, забивши м'яч у місцевому дербі проти «Тринеденсе», та присвятив його своїй матері.

Після трьох сезонів у рідному «Рубіо» (50 матчів, вісім голів) молодий талант підписав контракт із іменитою португальською «Бенфікою», скаути якої славляться вмінням знайти потенційну футбольну зірку.

Складне випробування за океаном та повернення додому

Перебратися за океан  це випробування, яке закінчується успіхом далеко не для кожного перспективного латиноамериканського футболіста, що вже там казати про тінейджера у віці 17 років. Ось і для Дерліса фотографія в червоній футболці «Бенфіки» зі знаменитим живим символом клубу, орлом, так і залишилася, напевно, єдиним приємним спогадом за півроку, проведених у Лісабоні (провів лише 12 матчів за дублерів).

«У «Бенфіці» мені було дуже важко у психологічному плані, – згадує півзахисник. – Без своїх рідних я весь час перебував у пригніченому стані, не міг зосередитися на футболі. До того моменту я ще не дозрів як особистість, це був дуже важкий для мене тягар відповідальності».

Повернення назад додому сталося доволі швидко у вигляді успішної оренди спочатку до «Гуарані» (33 матчі, 15 голів), а потім і до місцевого гранда «Олімпії» (Асунсьйон), у складі якої півзахисник знову знайшов упевненість у своїх силах. «Я завжди мріяв грати за великий клуб, – зізнався Гонсалес. – В «Олімпії» у мене ніби крила виросли».

Головною же в цей період стала для Гонсалеса сильна гра на молодіжному чемпіонаті світу, де він у 2013-му році з Парагваєм дійшов до фіналу.

Становлення під наглядом Паулу Соузи та київські обрії

У травні 2014-го року Дерліс підписав п'ятирічний контракт зі швейцарським «Базелем-1893», головним тренером у якому працював відомий у минулому португальський півзахисник Паулу Соуза. Той швидко знайшов застосування Гонсалесу, розмістивши його на правому фланзі із завданням максимальної підтримки атаки. Підсумком украй успішного сезону в чемпіонаті (24 матчі, три голи) стала для молодого гравця перемога у швейцарській Суперлізі. Ще більш вагомим здобутком виявилися три голи Гонсалеса в Лізі чемпіонів, два з яких припали на матчі з мадридським «Реалом» та «Порту»!

Завершення сезону взагалі стало для Дерліса феєричним, оскільки збірна Парагваю з ним у складі, перегравши впродовж турніру саму Бразилію (на його рахунку гол з пенальті з гри та переможний у серії пенальті), дійшла до півфіналу, де поступилася Аргентині.

До речі, той матч із Бразилією обернувся особисто для Гонсалеса трагедією, оскільки після завершення поєдинку він дізнався, що від серцевого нападу пішов із життя його дядько Іррасабаль Мануель.

30 липня Дерліс Альберто Гонсалес Галеано підписав п'ятирічну угоду з київським «Динамо».
Ставши повноправним гравцем «біло-синіх», талановитий півзахисник заявив: «Динамо» є великим клубом, за який я приїхав виступати. Зі свого боку докладу максимум зусиль, щоб стати гравцем основного складу. Для цього буду працювати та віддавати всі сили. Я правша, але для мене не буде проблемою грати зліва, а згодом тренери більш докладно розберуться та визначать моє найкраще місце на полі».

Що ж, успіхів на благо київського «Динамо»!

Олег Задерновський

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Ще більше новин на офіційній сторінці київського «Динамо» у Facebook

 

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер