«Десна» — «Динамо». Головні події матчу

«Десна» — «Динамо». Головні події матчу

1. Перемога дозволила піти на перерву другими

Це був не лише складний матч з організованим суперником на тлі певних складнощів. Це був матч, у якому вирішувалося, на якому місці динамівці підуть на зимову перерву.

Команда після важкого (передусім, у психологічному плані) матчу проти «Лугано» спромоглася показати надійну гру в обороні, створити кілька хороших моментів в атаці та перемогти.

«Вдячний хлопцям за те, що вони проявили характер, спортивну злість та зробили на полі все, щоб добитися результату», — зазначив після матчу Олексій Михайличенко.

Перемога над «Десною» дозволила «Динамо» набрати 36 очок та піти на перерву на другому місці, випереджаючи «Зорю» на 2 пункти.

2. Віктор Циганков став найкращим бомбардиром команди в першій частині сезону

Перед цим матчем у Віктора Циганкова, Беньяміна Вербича та Артема Бєсєдіна було по 8 забитих голів у всіх турнірах цього сезону. Артем до Чернігова не приїхав через травму, а значить, правий та лівий вінгери «Динамо» мали всі шанси очолити бомбардирський реєстр команди цього сезону.



Циганков свій гол забив, реалізувавши момент у першому таймі. Це був його 9-й м'яч у нинішньому сезоні.

Наприкінці зустрічі Вербич мав можливість наздогнати Віктора, але не реалізував пенальті, спрямувавши м'яча в поперечину.



«Гадаю, перебільшувати або применшувати роль Циганкова марно. Для мене найголовніше, щоб забивала та вигравала команда. Сьогодні великий обсяг роботи виконали всі футболісти. Вони дістали з себе все, що є зараз психологічно та фізично  і це заслуговує на величезну повагу»,  так прокоментував Олексій Михайличенко роль Віктора Циганкова в «Динамо» на післяматчевій прес-конференції.

3. Травми продовжують переслідувати команду

Важкий та напружений графік дався взнаки й у Чернігові. По ходу матчу травми отримали Денис Попов та Віталій Буяльський, що змусило тренерський штаб перебудовуватися та знаходити інші поєднання гравців на полі.



Крім того, через травму не зміг зіграти Артем Бєсєдін, через дискваліфікацію Тамаш Кадар, а в лазареті команди вже давно перебуває Микита Бурда.

На жаль, по ходу нинішнього сезону різні пошкодження та травми виводили з гри цілий ряд основних гравців, що позначалося на можливості вибору для тренерського штабу та в підсумку впливало на результат.

4. Ігровий ювілей Віталія Буяльського

Основний півзахисник «Динамо» Віталій Буяльський провів свій 180-й матч за команду в усіх турнірах та 200-й на клубному рівні в кар'єрі.

Це вже солідний ігровий досвід та приємні цифри для Віталія. Перемога «Динамо» стала найкращим подарунком для нього до 200-го матчу.



Буяльський дебютував за «Динамо» в матчі Кубка України ще в сезоні 2011/2012. Потім була оренда в «Говерлу», повернення до Києва та перетворення з перспективного гравця на основного виконавця «біло-синіх».

Крім того, Віталій є кандидатом на поїздку на Євро-2020 у складі збірної України, і ми бажаємо йому провести сильну другу половину сезону та завоювати право зіграти на найбільшому континентальному турнірі.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер