Десять динамівців посприяли перемозі збірної України над «Боруссією» у товариському матчі

Десять динамівців посприяли перемозі збірної України над «Боруссією» у товариському матчі

У німецькому Менхенгладбаху на стадіоні «Боруссія Парк» контрольним матчем проти місцевої «Боруссії» національна збірна України розпочала серію поєдинків у межах підготовки до плей-офф відбору ЧС-2022 та червневих зустрічей у Лізі націй-2022/2023.

Нагадаємо, матч відбору на мундіаль із Шотландією, що мав відбутися 24 березня у Глазго, було перенесено на 1 червня внаслідок російського вторгнення в Україну. Тож уперше цьогоріч «синьо-жовті» зібралися лише 1 травня у Словенії, де й проводять підготовку до офіційних ігор.

Наша команда повела у рахунку вже на 9-й хвилині зустрічі: після шикарного закидання динаміця Шапаренка з глибини поля Мудрик випередив і захисника, й голкіпера та відправив м’яч у порожні ворота. Утім, достатньо швидко «Боруссія» відігралася: через 5 хвилин Конопля помилився, а Носс пробив у ближній кут без шансів для Бущана. Наприкінці тайму динамівці взяли участь у двох небезпечних атаках української збірної. Спочатку Караваєв скинув м’яч у штрафний майданчик під ривок Мудрику, однак тому не вдалося пробити. А перед самою перервою Мудрик здорово розігнав контратаку лівим флангом, вивів Шапаренка сам на сам із кіпером, проте Зоммер дуель у Миколи виграв.

У другому таймі Мудрик віддав передачу під удар ще одному динамівцю Сидорчуку, але Сергій далеко відпустив м’яч. На 67-й хвилині наш півзахисник здалеку приклався до м’яча — Зіппель упорався. Вирішальною стала 82-га хвилина, коли українці здорово пресингували суперника, і після скидки динамівця Гармаша Піхальонок з-за меж штрафного майданчика влучив у ціль, забезпечивши перемогу своїй команді – 2:1.

Зазначимо, що у поєдинку взяли участь усі 10 представників «Динамо», які були викликані до збірної та приїхали на цей поєдинок до Німеччини. Захисник Ілля Забарний, півзахисники Олександр Караваєв та Сергій Сидорчук провели на полі увесь матч, воротар Георгій Бущан та півзахисник Віталій Буяльський вийшли на поле зі стартових хвилин та були замінені у перерві, захисник Денис Попов відіграв другий тайм, півзахисник Микола Шапаренко та нападник Артем Бєсєдін були заміненені у другому таймі, захисник Олександр Сирота та півзахисник Денис Гармаш вступили у гру з лави запасних та провели на полі 10 та 20 хвилин відповідно. А також орендований «Зорею» динамівець Сергій Булеца вийшов на поле на 69-й хвилині.

Через травму не зміг сьогодні зіграти ще один викликаний тренером на збір представник нашого клубу Віктор Циганков.

Контрольний матч

«Боруссія» (Менхенгладбах, Німеччина) — Україна — 1:2 (1:1)

11 травня. Менхенгладбах. «Боруссія Парк».

«Боруссія»: Зоммер (Зіппель, 46), Фрідріх (Бенсебайні, 46), Геррманн (Емболо, 46), Штіндль (к) (Коне, 46), Плеа (Беннеттс, 46), Хофманн (Нетц, 46), Гінтер (Лайнер, 46), Скеллі, Ельведі (Мюзель, 69), Носс (Нойхаус, 46), Райтц.

Україна: Бущан (Різник, 46), Конопля (Попов, 46), Забарний, Матвієнко, Караваєв, Сидорчук, Степаненко (к) (Піхальонок, 75), Мудрик (Булеца, 69), Шапаренко (Сирота, 79), Буяльський (Бондар, 46), Бєсєдін (Гармаш, 69).

Голи: Носс (14) — Мудрик (9), Піхальонок (82).

Нагадаємо, попереду у «синьо-жовтих» заплановані товариські матчі проти італійського «Емполі» (17 травня) та хорватської «Рієки» (18 травня).

*Фото - прес-служби УАФ

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер