Дев'ять гравців «Динамо» та головний тренер – у символічних збірних 11-го туру УПЛ!

Дев'ять гравців «Динамо» та головний тренер – у символічних збірних 11-го туру УПЛ!

До збірних туру потрапив майже весь склад «біло-синіх» в переможному матчі проти «Дніпра» - Данило Сілва, Євген Хачеріді, Домагой Віда, Сергій Рибалка, Сергій Сидорчук, Юнес Беланда, Джермейн Ленс, Андрій Ярмоленко та Артем Кравець. У номінації «Тренер туру» один із сайтів віддав перевагу Сергію Реброву.

Найбільше представників «Динамо» зібрав у своїй збірній Футбольний клуб – шестеро гравців та головний тренер. Зазначимо, що для Андрія Ярмоленка подібний «виклик» став уже шостим в сезоні, за цим показником він є найкращим гравцем Прем'єр-ліги. Лідирує за кількістю титулів «тренер туру» за версією видання й Сергій Ребров.

Данило СИЛЬВА (2-й виклик)

«Як і очікувалося, Данило Сильва повернувся на рідний правий фланг оборони «Динамо», враховуючи одужання Євгена Хачеріді та вимушений похід наліво Домагоя Віди. І треба сказати, що бразилець відіграв дуже сильно – фактично він закрив Євгена Коноплянку (кілька дрібних помилок не враховуються), та ще й серйозно розвантажив Андрія Ярмоленка, який, будучи спокійним за тил, міг максимум уваги приділити атаці».

Євген ХАЧЕРІДІ (1-й виклик)

«Відновившись після травми, Хачеріді демонструє високий рівень гри – причому не лише у клубі, але й у збірній. Звичайно ж, огріхи у діях запального центрбека трапляються, але вийти переможцем у протистоянні з Ніколою Каліничем та Євгеном Селезньовим дорогого варте. До того ж, Євген ще й встигав проявляти активність в атаці, вміло страхував крайніх захисників та півзахисників».

Сергій СИДОРЧУК (2-й виклик)

«Було видно, що молодий півзахисник трохи «важкий», але при цьому він усе одно виконав величезний обсяг роботи «від воріт до воріт». На його рахунку, можливо, найважливіший «сейв» матчу, коли він за рахунку 0:1 виніс м'яча з лінії воріт гостей. Дуже сильно відігравши в обороні, Сидорчук у своєму стилі вривався у вільні зони, створюючи небезпечні моменти. А ось культуру пасу Сергію потрібно підтягувати, якщо знизить відсоток браку, то стане по-справжньому гравцем високого класу».

Андрій ЯРМОЛЕНКО (6-й виклик, лідер за кількістю викликів у збірних туру в сезоні)

«З урахуванням ігор за збірну Андрій не забивав у 6 матчах поспіль, за цей час встигнувши двічі схибити з «точки», однак зустріч у Дніпропетровську показала, що він, як і раніше, – лідер та ключовий виконавець «Динамо». Не без підтримки Данило Сильви й незважаючи на активну протидію збоку Івана Стрінича, зміг показати свій футбол – вибуховий та агресивний. Перервав гольову засуху, та й узагалі взяв участь у всіх результативних комбінаціях, в останній із яких вирізав шикарну передачу на Артема Кравця незручною правою».

Джермейн ЛЕНС (3-й виклик)

«Активність голландця пов'язала по руках та ногах дніпрянина Артема Федецького, який зазвичай полюбляє атакувати, але цього разу з'являвся на чужій половині лише по великих святах. Ленс ще раз підтвердив, що перебуває в чудовій формі – був різкий та нестандартний, діяв швидко та розумно. Після подачі від Юнеса Беланда він на всі сто скористався своїм шансом, у дотик пробивши Дениса Бойка. Він же віддав дивовижний за точністю та своєчасністю пас на Ярмоленка, який утік забивати другий динамівський м'яч».

Артем КРАВЕЦЬ (3-й виклик)

«Можливо, не був помітний так, як його партнери по групі атаки, але все ж внесок центрфорварда в успіх киян на «Дніпро Арені» доволі значний. Практично не вимикаючись, повертаючись назад та незмінно беручи участь у колективному відборі, Артем не давав розслабитися обороні «Дніпра», яка в підсумку наробила чимало помилок. Зберіг свіжість і на фінішний відрізок, завдяки чому й опинився на вістрі блискавичного контрвипаду. Впевнено вигравши дуель у голкіпера, Кравець вийшов в одноосібні лідери бомбардирської гонки, й це – не випадково».

Тренер – Сергій РЕБРОВ (3-й виклик, лідер за кількістю викликів до збірних туру в сезоні)

«Не пощастило, ох, не пощастило наставнику донецького «Металурга» Володимиру П'ятенку, який здобув історичну перемогу – першу в дербі над «Шахтарем». Будемо вважати, що цілих дві доби він приміряв під себе крісло тренера нашої збірної туру. Але прийшов Ребров та «попросив» свого колишнього партнера по молодіжній збірній України звільнити місце. Переконливо так попросив. Власне, як «Динамо» посунуло «Дніпро» з першої сходинки в таблиці, зайнявши її після тривалої перерви. Цілком логічне лідерство «біло-синіх», які переграли «всуху» обох конкурентів та демонструють футбол, за яким Київ добряче скучив».

Портал UA-football.com включив до своєї символічної збірної 11-го туру чотирьох динамівців – захисників Євгена Хачеріді та Данило Сильву, а також вінгерів Андрія Ярмоленка та Джермейна Ленса.

Євген Хачеріді (1-е потрапляння)

«Захиснику столичної команди, який лише набирає форму після травми, в матчі з «Дніпром» довелося грати проти всіх трьох нападників команди Маркевича. До перерви Зозуля та Селезньов намагалися нагнітати обстановку біля воріт «Динамо», а в другому таймі з'явився Калінич, активно увійшовши у гру. Але будемо відверті, ніхто з форвардів «Дніпра» не зміг проявити себе у всій красі, й пряма заслуга у цьому Хачеріді. 34-й номер киян у кожному епізоді, в якому брав участь, встигав накривати опонентів та підстраховувати партнерів, він став справжнім прикладом надійної гри в захисті».

Данило Сильва (2-е потрапляння)

«Бразильський захисник киян ще раз показав, що перебуває у відмінній формі, «Дніпру» було не до снаги впоратися з другим номером «Динамо». Сильва ні в чому не поступався опонентам, добре показав себе у силових протистояннях, але окремо хотілося би відзначити швидкісні якості бразильця, у цьому компоненті гри небагато захисників українського чемпіонату можуть із ним конкурувати на рівних. Данило встигав повертатися до оборони й розганяти небезпечні флангові атаки «Динамо», з гострими передачами до штрафного майданчика дніпрян».

Андрій Ярмоленко (5-е потрапляння)

«Учергове капітан «Динамо» довів, що є мотором команди, змушує партнерів іти вперед. Ярмоленко в центральному матчі туру не просто взяв участь у більшості комбінацій киян, але й намагався бути корисним в обороні, беручи участь у пресингу захисників «Дніпра» та не дозволяючи їм починати свої комбінації. У зустрічі з дніпрянами Андрій показав, що володіє блискучим баченням поля, часто віддаючи гострі передачі на партнерів, одна з яких і стала результативною після виходу Кравця віч-на-віч із Бойком. Окрім того, Ярмоленко майстерно зіграв у штрафному майданчику суперника, особливо в моменті, коли «десятка» киян забив другий гол «Динамо». Цей м'яч став шостим у чемпіонаті для Андрія, й тепер він перебуває серед головних претендентів на звання найкращого бомбардира УПЛ».

Джермейн Ленс (1-е потрапляння)

«11-й тур УПЛ виявився небагатим на голи – лише дев'ять м'ячів у семи матчах, одразу чотири зустрічі завершилися нульовою нічиєю, тому вибір нападника для символічної збірної туру виявився більш ніж проблематичним. Нідерландський легіонер «Динамо» Джермейн Ленс номінально діяв на позиції лівого атакувального хавбека, проте оборона дніпрян дозволяла сьомому номеру киян згадати, що у своїй національній збірній він часто грає на вістрі атаки. До того ж, Ленс як справжній нападник забив перший найбільш важливий гол у матчі з командою Маркевича, встановивши темп на всю гру. Також Джермейн видав чудовий пас на Ярмоленка, коли Андрій забивав другий м'яч, і ця результативна комбінація остаточно зламала суперника».

Найвідвідуваніший футбольний веб-ресурс України Football.ua також включив до своєї символічної збірної чотирьох динамівців. Однак на відміну від попереднього видання, журналісти Football.ua відзначили гру не правого захисника в матчі з «Дніпром», Данило Сильви, а лівого – Домагоя Віди.

Домагой Віда

«Тепер уже сміливо можна казати, що хорватський універсал на незвичній для себе позиції лівого захисника провів дуже хороший матч. Бруну Гамі та іншим виконавцям у складі Дніпра небагато вдалося зробити на його позиції, де за рідкісним винятком було спокійно та надійно.

Цікавий факт. 15 єдиноборств та 75% з усіх, в яких він брав участь, виграв Віда. Обидва показники стали найкращими для гравців Динамо».

Євген Хачеріді

«Гольові моменти біля воріт Динамо виникали вкрай рідко, й переважно після індивідуальних помилок. Саме Хачеріді їх не припускався, довівши, що незважаючи на травму та тривале відновлення продовжує залишатися сильним центрбеком команди.

Цікавий факт. У 31 атаці команди взяв участь Хачеріді, лише Ярмоленко має показник вищий (34) серед усіх киян».

Андрій Ярмоленко

«Ярмоленко провів не найкращий матч у сенсі загальної активності та ефективності, однак він став учасником усіх трьох забитих м'ячів своєї команди, а це автоматично значить – головним героєм зустрічі та туру.

Цікавий факт. Лише 55% ТТД Ярмоленка у матчі проти Дніпра були вдалими – найгірший результат серед усіх гравців Динамо».

Джермейн Ленс

«Ленс забив сам, а потім ще віддав гольову передачу на Ярмоленка. За такої загальної гри двох команд подібний результат можна називати великим досягненням.

Цікавий факт. За загальним показником гол+пас Ленс уже досяг рівня минулого сезону – 7. Тоді було 5+2, а зараз уже 3+4».

Символічна збірна, складена журналістами сайту Matchday.ua, дещо відрізняється від інших. У ній знайшлося місце двом центральним хавбекам «біло-синіх», Сергію Рибалці та Юнесу Беланда. Matchday.ua також відзначив Домагоя Віду, а Євген Хачеріді та Андрій Ярмоленко увійшли до всіх без винятку символічних збірних 11-го туру.

Домагой Віда

«Ви пам'ятаєте гру Артема Федецького та Бруну Гами в матчі «Дніпро» – «Динамо»? Якщо ні – в цьому головна заслуга хорватського захисника «біло-блакитних» Домагоя Віди. Діючи на незвичній для себе позиції лівого захисника, хорват відіграв вище за всілякі похвали, повністю закривши свій фланг, враховуючи не надто велику активність Ленса в оборонних діях. Заміна Гами, який став останнім часом одним із лідерів «Дніпра» – результат дій Види».

Євген Хачеріді

«Ще один зразок надійності, наскільки це твердження може бути застосоване до Хачеріді, в матчі з «Дніпром». Варто визнати, центральний поєдинок туру Євген провів бездоганно, практично не припускаючись помилок, і в той самий час виправляючи огріхи партнерів. У тому, що Шовковському лічені рази довелося вступати у гру – величезна заслуга Євгена».

Сергій Рибалка

«Півзахисник «Динамо» став головним героєм «битви за центр поля» у матчі двох найкращих на сьогоднішній день клубів країни. І зробив усе, щоб «Динамо» її виграло. Завдяки впевненим та по-футбольному агресивним діям Рибалки «Дніпру» ніяк не вдавалося налагодити гру в центрі поля, а капітан команди Маркевича – Руслан Ротань – не лише не був схожий сам на себе, але був вилучений із поля через те, що не впорався з емоціями. Зізнаємося, було від чого».

Юнес Беланда

«Можливо, Юнес був не настільки корисний при оборонній роботі, як той самий Андрій Ярмоленко, проте в атаках «Динамо» марокканський півзахисник був ледь не головною дійовою особою. Диригував наступальними діями столичного клубу, віддав дві гольові передачі, постійно намагався загострити гру».

Андрій Ярмоленко

«У черговий раз доводиться говорити про величезний обсяг роботи, який виконав півзахисник «біло-блакитних». На пару з Данило Сильвою Андрій не дав розгулятися на своєму фланзі Коноплянці та Стріничу, чим помітно зменшив атакуючий потенціал «Дніпра». Забив красень-гол, віддав блискучу передачу на Кравця в моменті з третім м'ячем киян. Іншими словами, став гравцем матчу, а, можливо, й усього туру».

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер