«Динамо» U15 поступилося «Гутніку» U16 у товариській зустрічі – 0:3

«Динамо» U15 поступилося «Гутніку» U16 у товариській зустрічі – 0:3

Після «Вісли» наступним суперником динамівців вікових категорій U15 та U17 у польському Кракові став місцевий «Гутнік». Першими із ним у суботу, 12-го лютого, зустрілися молодші кияни, у той час, як старші отримали відпочинок і зіграють свій матч наступного дня. Під час гри вони провели тренування на полі поблизу готелю, де проживають команди. 15-річні динамівці, які напередодні перемогли «Віслу» 3:0, цього разу поступилися «Гутніку» 0:3, пропустивши у першому таймі з пенальті та у другій половини зустрічі двічі. Відзначимо, що суперник був на рік старшим - U16.

Порівняно із учорашнім поєдинком, тренерський штаб команди провів помітну ротацію, випустивши у стартовому складі гравців, які вчора мали менше ігрової практики. Зазначимо, що, як і вчора, у сьогоднішньому поєдинку дозволялися зворотні заміни.

Перші хвилини зустрічі пройшли у боротьбі за м’яч та ініціативу. Господарі проводили швидкі атаки та високо пресингували динамівців. Втім, наші хлопці добре виходили з-під цього пресингу, але на підступах до чужого штрафного майданчика втрачали м’яч. На початку тайму гостріше виглядали гравці «Гутніка», які не лише загрожували воротам Сьомки з гри, а й виконували небезпечні стандарти. У кількох моментах нашу команду виручив воротар, який вдало діяв на виході, ще одного разу м’яч пролетів зовсім трохи над поперечиною, в інших випадках спроби поляків блокували наші захисники, переводячи м’яч на кутовий.

Чим далі кияни почувалися все впевненіше, вони перемістили гру до чужих воріт та провели кілька перспективних атак, які завершили ударами по воротах, проте результативними вони не стали. Навпаки, траплялися епізоди, коли, втрачаючи м’яч на чужій половині поля, динамівці отримували контратаки на свої ворота. Голкіперу киян Сьомці довелося добре потрудитися на останньому рубежі. В одному з моментів він виручив свою команду після удару суперника головою, діставши м’яч із кута воріт та перевівши його на кутовий.

До речі, стандартів «Гутнік» заробляв велику кількість. До певного часу наші хлопці надійно діяли в обороні та нейтралізовували загрозу, але за шість хвилин до перерви після чергового навісу від кутової позначки за жорстку гру нашого футболіста у власному штрафному майданчику арбітр призначив пенальті, який суперник чітко реалізував. Також відзначимо вихід господарів один на один із нашим воротарем, проте гравцю «Гутніка» забракло влучності, і він спрямував м’яч над поперечиною.

У другому таймі тренери киян внесли певні корективи, провели заміни, але щойно розпочалася друга половина зустрічі, гості пропустили вдруге. Суперник краще розібрався у чужому штрафному майданчику та закріпив свою перевагу. «Гутнік» нав’язував киянам свою гру та боротьбу, перекриваючи вільні зони. Проте незабаром наші хлопці отримали можливість скоротити відставання у рахунку, але два поспіль кутових та удар по воротах з гри цілі не досягли.

У середині тайму наша команда була близькою до успіху, але удар головою Богданова після кутового прийшовся вище воріт, а з подачами до штрафного майданчика справлялися захисники господарів. У час, що залишився до фінального свистка, наша команда пропустила ще один м’яч через власну помилку, причому, зробила це на останній хвилині. Тож, у підсумку, поразка динамівців – 0:3.

Завтра «Динамо» U15 матиме вихідний, а у понеділок, 14-го лютого, проведе ще одну товариську зустріч у Польщі із однолітками із «Гурніка» (Забже).

Контрольний матч. U15

«Гутнік» (Краків) - «Динамо» (Київ) – 3:0 (1:0)

«Динамо»: 1. Сьомка, 2. Рибак (5. Варивода, 41), 14. Михайленко, 4. Білий, 9. Дехтяр (21. Дорошенко, 41), 17. Белев’ят (6. Човгаленко, 41), 10. Драган (13. Богданов, 41), 15. Черчукан, 16. Букатий, 26. Губенко (22. Макаров, 41), 8. Попов (20. Бурлаков, 41).

Голи: (34, з пен.), (43).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер