«Динамо» U17 у Польщі зіграло унічию із «Гутніком» U17 – 2:2

«Динамо» U17 у Польщі зіграло унічию із «Гутніком» U17 – 2:2

У неділю, 13-го лютого, динамівці випускної групи U17 у польському Кракові зустрілися із місцевим «Гутніком». Нагадаємо, напередодні «Динамо» U15 поступилося цій команді з рахунком 0:3, але зазначимо, що суперник був на рік старшим. А сьогодні 15-річні динамівці отримали вихідний.

«Динамо» U17, яке позавчора розійшлися миром із «Віслою» 0:0, цього разу розписало бойову нічию із «Гутніком» 2:2, обмінявшись забитими м’ячами у кожному із таймів. Гра вийшла цікавою, насиченою, змістовною та емоційною.

Порівняно із учорашнім поєдинком, тренерський штаб команди провів помітну ротацію, випустивши у стартовому складі гравців, які вчора мали менше ігрової практики. Зазначимо, що, як і вчора, у сьогоднішньому поєдинку дозволялися зворотні заміни.

Активніше розпочали зустріч динамівці, які одразу заволоділи ініціативою, взяли м’яч під контроль та регулярно наближалися до воріт «Гутника». Удари динамівців блокували захисники та вибивали м’яч за межі поля. Наші хлопці кілька разів розіграли кутові та зробили кілька подач, втім, супернику вдалося ліквідувати загрозу. А ось випади поляків були хоча і нечастими, проте ефективними: господарі гострою передачею за спину захисникам вивели свого нападника до воріт, і той із меж штрафного майданчика переграв нашого воротаря. Здалося, гол було забито із офсайду, але арбітр положення «поза грою» не зафіксував.

Надалі наші хлопці з подвійною енергією пішли уперед, але у завершальній стадії їм не вистачало точної останньої передачі чи акцентованого націленого удару. Втім, трохи пристрілявшись, кияни згодом знайшли можливість для взяття воріт: Дзень отримав м’яч у штрафному майданчику, розвернувся та холоднокровно вразив ціль. Незабаром виводити свою команду уперед міг Цілик, але не влучив у дальню «дев’ятку». Також не щастило і його партнерам, яким не вдавалося, як слід, «вирізати» м’яч чи влучати у площину воріт. Удари Зоренка, Маткевича, Гусєва, Задорожного після стандартних положень та з гри приходилися вище воріт, інші спроби динамівців блокувалися захисниками, а на один з дальніх ударів наприкінці тайму зумів зреагувати воротар. Тож на перерву команди пішли за нічийного результату – 1:1.

Другий тайм розпочався з удару по воротах Косача, проте наш воротар не дав переграти себе після виходу один на один, зреагувавши на удар. Українці відповіли кількома неточними «пострілами» та ударом головою Цілика після подачі від кутової позначки. Ще одного разу тому ж Цілику не вистачило миті, щоб замкнути гострий простріл Зоренка зліва. Загалом, наша команда в атаці виглядала цікавіше за суперника. А ось стандартні положення краще виконували господарі – «Гутнік» забив прямим ударом зі штрафного, призначеного трохи лівіше від воріт, знову повівши у рахунку.

Після подачі кутового міг зрівняти рахунок Сизонюк, але головою пробив неточно. Білоконь здорово пройшов кількох суперників у штрафному майданчику, але остання передача до адресата не дійшла. Але дуже скоро гості таки досягли свого: Гусєв опинився у потрібному місці і легким дотиком з метра замкнув навіс на дальню стійку – 2:2. Незабаром Зоренко здорово перехопив м’яч та доставив його до штрафного майданчика Грохольському, який із вигідної позиції якимось дивом не зміг переграти воротаря.

Впоравшись із кількома випадами суперника, «біло-сині» знову перемістили гру до чужих воріт. За голову змусив схопитися глядачів Микитюк, на удар якого метрів з 12-ти після чудової передачі Бойченюка кінчиками пальців у стрибку зреагував воротар, перевівши м’яч на кутовий. Шанси відзначитися мали також Зоренко та Дзень, але їм не пощастило. Тож у підсумку – нічия 2:2.

Сьогодні по обіді обидві динамівські команди із Кракова вирушать до Забже, де у понеділок, 14-го лютого, проведуть товариські зустрічі проти однолітків із місцевого «Гурніка». О 10.00 за київським часом зіграють 15-річні футболісти, а одразу після них, о 12.00, - 17-річні.

Контрольний матч. U17

«Гутнік» (Краків) - «Динамо» (Київ) – 2:2 (1:1)

«Динамо»: 1. Косач, 6. Котуха, 20. Гусєв (21. Скочеляс, 80), 18. Сизонюк (5. Федоренко, 70), 21. Скочеляс (14. Білоконь, 57), 24. Кусий (7. Бойченюк, 46), 10. Зоренко, 2. Дзень, 15. Задорожний (8. Микитюк, 57), 9. Маткевич (11. Грохольський, 57), 17. Цілик (9. Маткевич, 74).

Голи: (11), (62) – Дзень (27), Гусєв (71).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер