«Динамо» – «Дніпро»: ключове протистояння: Сергій Рибалка vs Джаба Канкава

«Динамо» – «Дніпро»: ключове протистояння: Сергій Рибалка vs Джаба Канкава

Непоступливість, як характерна риса

«Покажи мені твій півзахист, і я скажу тобі, яка в тебе команда». Саме центральну лінію більшість спеціалістів вважає ключовою в побудові будь-якої команди. Сьогодні ми порівняємо двох представників середньої лінії «Динамо» та «Дніпра».

Ключову роль у нинішній побудові гри київського «Динамо» займає півзахисник Сергій Рибалка. Діючи на своїй, можливо, не найулюбленішій позиції – опорного півзахисника, Сергій є зв’язуючою ланкою між обороною та атакою.

Молодий півзахисник, який має досвід гри за кордоном, але проводить лише свій перший повноцінний сезон в основному складі «Динамо», відразу став практично незамінним виконавцем. Він є креативним, винахідливим, швидко думаючим, й у той самий час непоступливим, чіпким гравцем.

Так само непоступливістю можна охарактеризувати гру півзахисника дніпропетровського «Дніпра» Джаби Канкави. 29-річний грузин грає у Прем’єр-лізі свій далеко не перший сезон. Його характеризують такі якості, як сміливість, своєрідна відвертість на футбольному полі – риси, які потрібні гравцю, який виконує багато чорнової роботи.

Можна сказати, що Канкава являє собою опорного півзахисника у більш класичному уявленні, адже у Рибалки візуально більше функціональних обов’язків. Ця різниця пов’язана з тим, що модель гри «Дніпра» дещо відрізняється від тієї, яку зараз використовує тренерський штаб «Динамо». Рибалка частіше за все грає самотужки в опорній зоні, у той час як Мирон Маркевич використовує схему із двома опорними півзахисниками. У той же час Рибалка виконує більше роботи й по зв’язуванню оборони з атакою, часто сідаючи на одну лінію із захисниками.

Але в будь-якому разі Рибалка та Канкава в разі участі в недільному матчі будуть боротися один із одним безпосередньо за центр поля. І від того, хто виграє цю боротьбу, багато в чому залежить те, як буде складатися гра.

Говорять цифри

Загалом на рахунку Сергія в нинішньому сезоні Прем’єр-ліги 20 матчів (1645 хвилин). 18 із них – у стартовому складі, причому лише одного разу Сергія замінювали по ходу гри.

Рибалка відзначився одним голом, забивши його прямим ударом зі штрафного у грі із «Зорею». Також на його рахунку п’ять жовтих карток та одне повторне попередження, яке призвело до вилучення в матчі з «Металістом».

Канкава у цьому сезоні Прем’єр-ліги провів 14 ігор, 13 із яких – у стартовому складі. Два рази його міняли по ходу гри. На рахунку півзахисника чотири попередження.

Обидва гравці мають у цьому сезоні матчі й в інших турнірах. Рибалка зіграв три матчі в Кубку України та один матч у молодіжній першості, де він забив гол із пенальті, у Канкави таких матчів – чотири та один відповідно.

У Лізі Європи Рибалка провів 11 матчів (усі у старті, 946 хвилин), маючи на своєму рахунку результативну передачу та чотири жовті картки. У Канкави – 10 ігор (9 у старті, 854 хвилини), один гол та шість жовтих карток.

Отже, ми маємо приблизно рівну статистику двох виконавців, яка свідчить про їхню стабільність та непоступливість на футбольному полі.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер