«Динамо» (Київ) в Іспанії: день четвертий (+ ВІДЕО)

«Динамо» (Київ) в Іспанії: день четвертий (+ ВІДЕО)

Тепер на зборі всі в зборі

Напередодні ввечері до команди приєднався Андрій Цуріков, виліт якого затримався через проблеми з візою. Таким чином, із суботи команда працювала в повному складі викликаних на збір футболістів – чотири воротарі та 22 польових гравці.

Сьогодні був останній день циклу дворазових тренувань. Ранкове заняття почалося з уже добре знайомих силових вправ із гирями, штангами, степ-платформами та фітболами.

Потім прийшла черга ігрової, тактичної частини тренування. Гравці поділилися на дві групи, які працювали на різних половинах поля, одна під керівництвом Сергія Реброва, інша – Рауля Ріанчо.

Обидві групи проводили комбінації із завершенням. Спочатку діями своїх підопічних повністю керували наставники. Коли було напрацьовано кілька варіантів розвитку атак, гравцям була надана свобода вибору комбінації при атаці.

Із пасів Реброва забивають усі

Далі гравці були поділені на дві групи вже у відповідності зі своїм амплуа. Захисники були надані у розпорядження Раулю, а півзахисники та форварди під керівництвом Сергія Реброва почали працювати над найважливішим елементом, без якого не було б ані голів, ані перемог – над кінцевою фазою завершення атак, ударами по воротах.

Причому Сергій Станіславович надавав безпосередню допомогу своїм підопічним у цьому тренуванні. Спочатку він пасував із середини поля на хід гравцям по черзі, а ті мали в два дотики завершити атаку. Незабаром завдання ускладнилося. Завершувати атаку потрібно було в дотик після пасу через третього гравця. Тобто тренер пасував на одного гравця та казав, кому той має викотити м'яча під завершальний удар. Усе це відбувалося в дуже динамічному швидкому темпі.

Однак і це ще не все. Завершальною вправою тренування були удари по воротах з-за меж штрафного майданчика після того, як Сергій Ребров викочував м'яча від лицьової лінії. Завданням кожного було переграти голкіпера двічі, після чого для цього гравця тренування було завершене, а завдання виконане. «На все про все» у кожного було два дотики – один на прийом, другий на удар.

Деякі швидко впоралися із завданням, але не всі, оскільки голкіпери, які змінювалися, іноді тягнули навіть мертві м'ячі. «Так довго ми ще не виконували цю вправу. Забивайте, подивіться, я й так уже дуже зручні паси віддаю», – підбадьорював форвардів головний тренер. «Леонідович, воротарі сьогодні на висоті!» – зізнався він Михайлу Михайлову.

Коли у грі залишалося шість гравців, кожному з яких не вистачало одного гола, було оголошено, що в них залишилося по одній спробі. Одним з останніх із гри вийшов Сергій Сидорчук, реалізувавши свою останню спробу, після чого його похвалив та обійняв Андрій Ярмоленко, сказавши коротко та зрозуміло: «Красунчик!». Щоправда, перед цим Сергій розвеселив усіх, коли гордо заявив «Є два!», забивши гол не за правилами завдання – з меж штрафного майданчика. «Яких два, звідки другий взявся?!» – засміялися хлопці.

Недовга радість Рибалки

Найбільше радів своєму другому голу Сергій Рибалка, який також забив із останньої спроби. Після емоційного вигуку Сергій на радощах побіг аж на дальню половину поля.

Але за кілька хвилин, коли більшість гравців уже поверталися до роздягальні, а на полі залишалася лише незмінна трійка, про яку ми писали в попередніх звітах (Андрій Ярмоленко, Євген Хачеріді та Сергій Рибалка), Сергій тікав уже в інший бік, подалі від камери клубного ТБ, оскільки йому довелося зробити кілька перекидань після програшу у грі на утримання м'яча в повітрі, яка так полюбилася хлопцям.

«Знімайте, знімайте!» – ледве стримуючи сміх, казав Женя Хачеріді, жартома відрапортувавши Сергію Федорову, який стояв неподалік: «Владиславович, сьогодні знову Рибалка на укочуванні газону!»

Входження в ігровий ритм

Вечірнє тренування почалося зі вправи на влучність, чіткість та силу пасів. Футболісти були поділені на кілька груп та, рухаючись усередині кола в певному напрямку, пасували один одному. Спочатку пересування було не дуже швидким, а паси не дуже сильними, але поступово тренери ускладнювали завдання.

Завершувала тренувальний день, мабуть, перша двохсторінка без якихось особливих умов (наприклад, обмеженої кількості дотиків до м'яча одним гравцем, як учора). Команди зіграли 11 на 11 на півполя, потім пішов тестовий забіг, а потім гра продовжилася вже на більшому в довжину полі. У першій грі «сині» (гравці у тренувальній формі без манішок) здобули впевнену перемогу над «червоними» (гравцями в манішках) – 3:0. Після перерви на пробіжку ситуація вирівнялася, але червоні так і не відіграли відставання в рахунку.

На неділю у графіку підготовки команди заплановане одне, ранкове тренування, а також вечірнє теоретичне заняття. А в понеділок «Динамо» проведе перший спаринг у цьому році. Суперником «біло-синіх» буде друга команда менхенгладбахської «Борусії». Гра відбудеться на міському стадіоні Марбельї. Початок – о 15:30 за місцевим часом (16:30 за київським).

Ігор Бондаренко з Марбельї

* фото А. Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер