«Динамо» (Київ) в Іспанії. День дев'ятий: на екваторі тренувального збору

«Динамо» (Київ) в Іспанії. День дев'ятий: на екваторі тренувального збору

Нові сусіди

Після перерви тривалістю в один день динамівці поновили тренування в Marbella Football Center. Порівняно із попередніми днями список команд, які займаються «по сусідству» з київським «Динамо», збільшився. Тепер у футбольному центрі тренується історично принциповий суперник «біло-синіх», московський «Спартак», який прибув до Марбельї вчора, а також «Мюнхен-1860», який прилетів позавчора, а післязавтра проведе контрольний матч із нашою командою.

Ранкове тренування розпочалося із вправ на силові якості та стабілізацію, вже добре знайомі за тиждень перебування на зборі, оскільки команда через день чергує ці вправи з біговими. Сьогодні серед них була одна нова – на швидкість реакції після навантаження. Зробивши вправу з гантелями, футболіст мав одразу стати між фішками різних кольорів, біля яких на нього чекав Сергій Федоров. Він називав певний колір, і гравець мав миттєво зреагувати та підбігти до фішки цього кольору. Сергій Владиславович називав колір фішки щоразу різними мовами – то англійською, то українською, то російською, що додавало вправі ще більшої жвавості. А гравців добряче веселило. 

Відпочивши після силових вправ та погравши у квадратах, футболісти перебралися на велике поле, де на них чекало тактичне заняття. Вже звично поділившись на дві групи, гравці відпрацьовували дії в атаці та обороні на двох половинах поля.

У гру, яка вже стала традиційною для динамівців на нинішніх зборах, після кожного тренування відтепер грає не лише тріо її «засновників» Сергій Рибалка, Андрій Ярмоленко та Євген Хачеріді. Сьогодні до неї долучилися Артем Кравець, Андрій Цуріков та Віталій Буяльський.

Тактична круговерть

Вечірнє заняття практично без розгойдування розпочалося з тактико-технічної вправи. Футболісти зайняли призначені позиції на поле та почали пасувати один одному м'яча в чітко визначеній послідовності, зміщуючись при цьому по колу вздовж периметра поля. Останній, хто отримував м'яча, розстрілював ворота з дуже близької відстані. Всі ці комбінації завершувалися прицільними ударами, й у цій ситуації голкіперам навряд чи можна було позаздрити – так часто їм доводилося виймати м'яча із сітки в цій круговерті атак та комбінацій.

Виклики Микити Бурди

Все ще окремо від загальної групи займався Микита Бурда, справи у якого, втім, поліпшуються, судячи з оптимізму, що випромінює Микита. На ранковому тренуванні він прийняв виклик старшого лікаря команди Леоніда Миронова, який запропонував йому виконати вправу на координацію. «Хоч увесь день можу її виконувати», – заявив Микита.

Під час вечірнього заняття, завершивши пробіжку під керівництвом тренера з фізпідготовки Віталія Кулиби та очікуючи на продовження індивідуального заняття, Микита почав набивати м'яча. Клубний лікар Андрій Шморгун, який стояв неподалік, резонно нагадав захиснику: «Микито, робота ще не закінчилася». «Так, лише починається!» – підтвердив Віталій Кулиба, який готував необхідний інвентар для індивідуального заняття з Бурдою. Молодий динамівець, посміхаючись, заявив доктору: «Ось наб'єте м'яча п'ять разів, і я одразу ж продовжу працювати на повну!» Виклик був негайно прийнятий та успішно виконаний, і Микита з усмішкою, яка не сходила з його обличчя, продовжив виконувати відновлювальні вправи.  

Завершився тренувальний день двохсторонкою, причому наближеною до реальної грі – з урахуванням офсайдів. Функції лайнсменів із радістю виконали керівник наукової групи Олександр Козлов та перекладач Дмитро Лобанов.

Тренування динамівців цього дня розпочалося одночасно з тренуванням німецького клубу «Мюнхен-1860», гравці якого займалися прямо по сусідству, й закінчилося також практично одночасно з ним. До речі, німецька команда, як і «Базель», прибула до Марбельї на власному автобусі. У «Мюнхен-1860» він чорного кольору, але виглядає дуже ефектно, особливо контрастно за сонячної погоди. Коли тренування «Динамо» ще не закінчилося, до поля нашої команди підійшов нападник збірної Австрії пакистанського погодження Рубін Окоті. Чекав він на Александара Драговича, з яким разом вони грали у віденській «Аустрії», а зараз – у збірній Австрії.

Зміна дислокації

З командою із Мюнхена «Динамо» (Київ) зустрінеться післязавтра. А завтра нашій команді доведеться зіграти з екзотичною командою з Анголи – «Бенфікою» з міста Луанда. До речі, гра відбудеться не в Естепоні, як планувалося раніше, а у футбольному центрі Марбельї, на полі, на якому тренується «Динамо». За словами організатора зборів Кристіана Маховські, таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що умови для проведення матчу в Marbella Football Center кращі, ніж на стадіоні в Естепоні.

Ігор Бондаренко з Марбельї

* фото А. Лукацький

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер