ЛЄ. «Динамо» (Київ) – «Генгам»: прев’ю (+ ВІДЕО)

ЛЄ. «Динамо» (Київ) – «Генгам»: прев’ю (+ ВІДЕО)

«Динамо»: за себе та за тих хлопців, або один за всіх та всі за одного

Перший раунд протистояння між «Динамо» та «Генгамом» залишив після себе неабиякий відголос. Непослідовні та дуже сумнівні в плані об’єктивності дії та рішення суддівської бригади стали найбільш обговорюваною темою у футбольних колах нашої країни.

Але це не єдиний слід, який залишила після себе ця зустріч. У матчі-відповіді на НСК «Олімпійський» київське «Динамо» не зможе розраховувати на дискваліфікованих Андрія Ярмоленка та Юнеса Беланда, а також на травмованого в першій грі Сергія Сидорчука, який, до речі, також у будь-якому разі пропустив би цей поєдинок, оскільки в матчі з «Генгамом» отримав третю жовту картку.

Участь Джермейна Ленса у грі поки що під питанням, хоча сам нідерландець рветься в бій, запевняючи, що готовий зіграти. Також найближчим часом очікується повернення до основної обойми Дениса Гармаша та Дьємерсі Мбокані. Останній поки тренується за окремою програмою.

Цього тижня «Динамо» тренувалося без надмірних навантажень, у режимі одного разу на день. Те, що команда після зборів добре готова фізично, довів перший матч, у якому «біло-синім» вистачило сил утримати більш-менш сприятливий результат перед грою-відповіддю. Велике значення має гол, який було забито на виїзді, проте все одно вдома динамівців влаштує лише перемога, й відповідно до цього Сергій Ребров та його команда мають вибудовувати стратегію на гру.

«У нас є можливість усе виправити та час для того, щоб підготуватися до майбутнього поєдинку. Головне, щоб у хлопців була холодна голова, щоб вони не кинулися відразу «вбивати» цю команду. Хоча, в той же час, я вважаю, що гравці «Генгама» вчинили дуже негарно. І тепер вони мають понести за це покарання. Все в наших руках», – запевнив головний тренер київського «Динамо».

У понеділок команда випробувала газон арени вирішального двобою, НСК «Олімпійський», провівши там тренування. Опинившись на домашньому стадіоні, гравці тренувалися ще з більшим завзяттям, адже дома й стіни допомагають.

«26-го числа в нас теж має бути перевага. Нам потрібен 12-й гравець. Я прошу вас прийти на «Олімпійський» та підтримати нас!» – ці слова адресував уболівальникам капітан «Динамо» Олександр Шовковський відразу після завершення першої гри.

«У цей момент ми як ніколи потребуємо вашої підтримки», – закликали своїх уболівальників прийти на стадіон й інші динамівці.

Додамо, що під загрозою дискваліфікації на наступний матч у разі отримання чергової жовтої картки перебувають Домагой Віда (чотири попередження в сезоні), Сергій Рибалка та Артем Кравець (по два).

«Генгам»: усе заради Ліги Європи

Команда Жослена Гурвеннека між двома іграми з київським «Динамо» провела матч внутрішньої першості.

У рамках 26-го туру Ліги 1 «Генгам» приймав свого сусіда по турнірній таблиці, «Монпельє». У порівнянні з домашньою грою проти київського «Динамо», у стартовому складі «Генгама» з’явилися п’ять нових гравців: Санко, Ангуа, Діалло, Жиресс та Марво. Таким чином, Гурвеннек дав відпочити іншим основним виконавцям, серед яких Якобсен, Сорбон, П’є, Матис та Манданн. 

Отже, склад «Генгама» на гру з «Монпельє» виглядав так: Лоссль – Санко, Кербра, Ангуа, Левек – Ятабаре (П’є, 62), Діалло, Санкаре, Жиресс (к) – Марво (Манданн, 64), Бовю (Шварц, 77).

Ці зміни, а, можливо, й утома від незвично насиченого графіку, негативним чином позначилися на результаті. «Генгам» програв із сухим рахунком (0:2), поступившись за всіма статтями. Гості переважали наступного суперника «біло-синіх» майже в усіх компонентах, в тому числі за кількістю ударів (11-8, у рамку 9-3) та кутовими (4-1).

«Генгам» поступився своєму прямому конкуренту в боротьбі за місце в зоні єврокубків. Про нього ще наприкінці минулого року в команді ніхто навіть не згадував, але місце в ній уже зараз здається не таким уже й неймовірним з огляду на результати, які демонструє команда на початку цього року. Якби «Генгам» переміг «Монпельє», то від четвертого місця команду відділяли би лише п’ять очок, а від шостого – три.

Проте наставник «червоно-чорних» яскраво продемонстрував пріоритет команди на даний момент – вдалий виступ у поточному сезоні Ліги Європи. Єврокубкові поєдинки серед уболівальників клубу викликають шалений інтерес, про що свідчить переповнений «Стад дю Рудуру» під час першого матчу.

Як показала гра у Франції, досягати позитивного результату бретонці мають намір будь-яким способом. Ще відразу після жеребкування президент «Генгаму» Бертран Деспла у властивій йому жартівливій манері казав: «Для того, щоб пройти «Динамо», нам потрібно чарівне зілля друїдів». Схоже, що це «зілля» він витратив не на свою команду, а на суддівську бригаду зі Словенії, яка обслуговувала перший матч між «Генгамом» та «Динамо». Сподіваємося, що в матчі-відповіді головними дійовими особами на футбольному полі будуть усе ж гравці, а не арбітри.

Додамо, що на відміну від своїх колег із київського «Динамо», Гурвеннек практично не має кадрових проблем. Жодного дискваліфікованого футбоіста на цю гру в його команді немає.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер