«Динамо» (Київ) у рік Синьої Дерев’яної Кози (Вівці). 2003 рік

«Динамо» (Київ) у рік Синьої Дерев’яної Кози (Вівці). 2003 рік

Останній у нашому списку – 2003 рік.

Події

Вилетівши з Ліги чемпіонів УЄФА після групового турніру, у другій половині сезону 2002/2003 рр. «Динамо» зосередилося на внутрішніх змаганнях. Незвичне для команди четверте місце в чемпіонаті після першого кола виявилося тимчасовим. Ліквідувавши гандикап, на фініші кияни випередили донецький «Шахтар» на три очки та переграли «гірників» у фіналі Кубка України, взявши таким чином реванш за минулорічні поразки.

Перед початком сезону 2003/2004 рр. тренер Олексій Михайличенко зауважив, що в «Динамо» все налагоджено таким чином, що в кардинальних змінах потреби немає. Він продовжував роботу з командою, активно запрошуючи нових гравців. Справжнім відкриттям став 20-річний півзахисник Олег Гусєв, який майже відразу став гравцем основного складу.

Восени «Динамо» знову впевнено вийшло до групового турніру Ліги чемпіонів УЄФА, перегравши в обох матчах кваліфікації загребське «Динамо» (3:1 у Києві та 2:0 у Хорватії), де зіграло стабільно, але без блиску. Вдома кияни переграли московський «Локомотив» (2:0), лондонський «Арсенал» (2:1) та зіграли внічию з міланським «Інтером» (1:1), а от на виїзді зазнали трьох поразок, причому вирішальні м’ячі пропускали на останніх хвилинах. Шанс вийти з групи у «Динамо» зберігався до останнього туру, але здобути потрібну для цього домашню перемогу над «Інтером» киянам не вдалося.

У чемпіонаті динамівці йшли поруч із своїм безпосереднім конкурентом за золоті нагороди, донецьким «Шахтарем» та вийшли до півфіналу Кубка України, відклавши вирішення основних завдань на внутрішній арені до весни.

Футболісти

Футболістам, які народилися у 2003 році, ще потрібно багато працювати, аби в майбутньому стати професійними футболістами. Академічна група U-12 ДЮФШ «Динамо» ім. Валерія Лобановського (тренери – Краснощок В.М. та Радченко О.Б.) наразі показує хороші результати, протягом минулого року, окрім перемоги в чемпіонаті м. Києва, також вигравши міні-футбольний турнір у Ніжині (лютий), Tukums Cup у Латвії (квітень), Murapol Cup у Польщі (червень), Кубок Закарпаття в Ужгороді (серпень), а також посівши треті місця на престижних міжнародних турнірах в Італії (квітень) та Франції (червень). Тож, зважаючи на досягнення хлопців, чекаємо на більшість із них за шість-сім років уже в дорослому футболі.

Пам’ятні матчі

За підсумками жеребкування Ліги чемпіонів УЄФА київське «Динамо» потрапило до непростої групи. Важливо було стартувати з перемоги, тим паче в суперниках був російський клуб, матчі з якими завжди були принциповими. Команди виявилися гідними одна одної, гра проходила в жорсткій, але коректній боротьбі (шведський арбітр Фройдфельдт видав суперникам чотири попередження), й доля поєдинку вирішилася в останні десять хвилин. Дублем у складі киян відзначився бразилець Діого Рінкон (на 83-й та 90+1 хвилинах), принісши тим самим важку, але заслужену перемогу.

Також ні з чим поїхав із Києва й лондонський «Арсенал» після матчу 3-го туру. Цього разу господарям вдалося відкрити рахунок у середині першого тайму – відзначився Максим Шацьких. Подвоїти перевагу пощастило в другому таймі Валентину Белькевичу. Після голу Тьєррі Анрі на 80-й хвилині динамівці не уникнули нервових останніх хвилин, але все ж вистояли. Ця перемога стала другою на груповому етапі, й, як виявилося згодом, останньою, що не дозволило «Динамо» кваліфікуватися до плей-оф.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер