«Динамо» проведе матч із «Ворсклою» без глядачів: аргументи клубу проігноровані

«Динамо» проведе матч із «Ворсклою» без глядачів: аргументи клубу проігноровані

Відповідно до рішення КДК УАФ, через неналежну поведінку вболівальників під час виїзного матчу 14-го туру чемпіонату УПЛ проти «Шахтаря» київське «Динамо» має провести найближчий домашній матч, проти полтавської «Ворскли», без глядачів (плюс один матч умовно) та зробити обов’язковий грошовий внесок у розмірі 500 тисяч гривень.

Дане рішення прокоментував юрист ФК «Динамо» (Київ) Дмитро Бріф:

«Під час засідання Апеляційного комітету УАФ та прийняття ним рішення, члени даного дисциплінарного органу повністю проігнорували всі аргументи «Динамо».

Зокрема, АК УАФ не надав жодної оцінки тому факту, що кримінальне провадження за ст. 161 Кримінального кодексу України (Порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії), розпочате за фактами, які могли мати місце під час матчу «Шахтар» – «Динамо», до цього часу не направлені до суду. Більше того, розслідуванням справи не встановлено та не притягнено до відповідальності жодних осіб, які могли б вчинити зазначений злочин. Цим самим чітко зафіксовано юридичний факт відсутності ознак складу злочину, передбаченого відповідною статтею КК України.

Окрім цього, АК УАФ повністю проігнорував клопотання «Динамо» про необхідність витребування у ФК «Шахтар» та ТРК «Футбол 1/2» відеозаписів із камер спостереження стадіону та камер телетранслятора, які могли зафіксувати даний інцидент, яке було заявлено у зв’язку з їхньою відмовою надати запитувані матеріали нашому клубу.

Також члени АК не взяли до уваги той факт, що санкцією, яка могла бути застосована за дане порушення, є штраф (оскільки протягом останніх двох років «Динамо» не притягалось до відповідальності за схожі порушення).

Та й, узагалі, дисциплінарні органи УАФ порушили принципи передбачуваності покарання, які визнаються Європейським судом з прав людини, – усталена практика дисциплінарних органів полягала в тому, що за порушення, що сталися під час гостьового матчу, команди не карали забороною проведення домашнього матчу з глядачами.

І, напевне, найнеприємніше для українських уболівальників: як відомо, найближчий матч «Динамо» був визначений, як перший матч УПЛ, у якому застосовуватиметься технологія VAR. За загальним правилом Дисциплінарних правил – рішення АК набирає чинності через 21 день після його отримання клубом, якщо інше не визначено в самому рішенні. Але Апеляційний комітет, з невідомих причин, замість того, аби ухвалити стандартне рішення – прямо зазначив, що в даному випадку рішення набирає чинності з моменту його проголошення.

Тим самим АК зробив усе можливе, аби подальше оскарження цього рішення виявилось абсолютно недоцільним, оскільки на той момент матч уже буде проведено без глядачів».

Нагадаємо, що матч «Динамо» – «Ворскла» відбудеться в суботу, 22 лютого, на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського, початок – о 17:00.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер