«Динамо» в Іспанії: перший збір виходить на фінішну пряму

«Динамо» в Іспанії: перший збір виходить на фінішну пряму

Усю ніч у Марбельї йшов дощ, тому, коли динамівці прибули до Футбольного центру на ранкову сесію, поле було дуже мокрим. Під час тривалої комплексної розминки гравцям були запропоновані вправи на розвиток швидкісних якостей. А потім по тренувальному полю швидко забігали не лише динамівці, але й м'яч. Вправи, орієнтовані на контроль м'яча, пресинг та завершення атак, відняли у хлопців чимало сил.

Ці сили гравці традиційно відновлювали після обіду. До слова, на цьому зборі всі гравці першої команди їдять за одним великим столом, що не дає хлопцям забувати про те, що команда – це єдиний колектив. Потім був денний сон – найкращий час відновитися в ті дні, коли у команди два тренування.

У п'ятницю повернувся до загальної групи Валерій Федорчук, який брав участь у контактних ігрових вправах разом з усіма. Але є й ті, хто випав із обойми та займався за окремою програмою. Зокрема, центрбеки Микита Бурда та Зураб Очигава, які пропустили гру проти австрійського «Ліферінга», а також Богдан Михайличенко, який отримав пошкодження по ходу матчу. Всі вони з'їздили на обстеження до клініки Марбельї, за результатами якого можна було говорити про ступінь тяжкості пошкоджень та терміни відновлення.

У Зураба Очигави виявилася легка дисторзія, тобто розтягнення зв'язки суглоба, й уже в суботу він має повернутися до загальної групи. Так само, як і Микита Бурда, у якого було невелике запалення зв'язки, й клубні лікарі у вигляді запобіжного заходу прописали йому кілька днів відпочинку від сильних навантажень. А от Богдан Михайличенко до кінця збору до загальної групи вже не повернеться. Він отримав м'язову мікротравму задньої поверхні стегна, термін відновлення після якої може становити від семи до десяти днів, і вже в Києві пройде ще одне, контрольне обстеження.

Вечірня сесія видалася ще більш насиченою та енерговитратною. Після розминки гравцям спочатку були запропоновані тактичні вправи. Під час однієї з них команда була поділена на чотири групи гравців, дві з яких контролювали м'яч, а дві – намагалися його відібрати. Також хлопці попрацювали над колективними діями при обороні та атаці, над швидким виходом із оборони до атаки.

А завершився тренувальний день біговим навантаженням, під час якого хлопцям потрібно було проявити свою витривалість. Утім, за цей збір команда значно додала в цьому компоненті, й навіть після такого виснажливого тренування деякі хлопці знайшли в собі сили залишитися на полі та пограти з м'ячем у своє задоволення. До речі, під час вчорашнього відновлюючого дня та вільного часу кілька гравців також брали м'яча та ходили до Футбольного центру, аби потренуватися індивідуально. Благо, від готелю до тренувальних полів рукою подати.

До речі, традиційно під час поселення в готелі La Quinta, за хорошої погоди Сергій Ребров та хто-небудь з його асистентів, найчастіше це Вісенте Гомес, долають дорогу від Футбольного центру до готелю пішки, в той час як уся інша команда їде автобусом. Дорога пішки займає не більше десяти хвилин, зате це хороша можливість спокійно обговорити та проаналізувати роботу команди на тренуванні.

У суботу в розкладі динамівців нічого не зміниться – так само два тренування у Футбольному центрі. У неділю та понеділок «біло-сині» проведуть два контрольних матчі, після чого повернуться до Києва.

* фото А. Лукацький

Copyright © FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер