Динамівська арена готується до старту сезону

Динамівська арена готується до старту сезону

У неділю, 16 березня, великий футбол знову завітає на столичний стадіон “Динамо” імені Валерія Лобановського. Київський глядач уперше в цьому році побачить у дії підопічних Олексія Михайличенко в поєдинку з одеським “Чорноморцем”. Як готується до старту сезону динамівська арена, яка відзнаає в цьому році своє 70-тиріччя, офіційний сайт поцікавився у заступника директора стадіону Анатолія Калоши.

-Підготовка до сезону йде повним ходом, - говорить Анатолій Яковлевич. Безумовно, найбільше питань викликає стан футбольного газону. За довгі роки роботи в “Динамо” ця зима, вважаю, була однією з найсуворіших. Через низькі температури поле промерзло більш ніж на метр, що значно ускладнило підготовку.

-Коли розпочали готувати поле до весняних баталій?
-Наприкінці листопада минулого року. По закінченні останнього матчу на нашому стадіоні ми внесли добрива та засіяли травою поле. Наступним етапом було включення 24 лютого системи електропідігріву і зняття з трав’яного покриття сніжного та льодяного покрову. Ці процедури завершили в перших числах березня, після чого поле посипали річковим піском і накрили спеціальною агроплівкою.

-Яка за три дні до матчу з “Чорноморцем” температури газону?
-Близько 12 градусів. У суботу, напередодні гри, ми знімемо плівку і проведемо укатку газону. Цю ж процедуру повторимо і в неділю, після чого можна приступати до останнього етапу підготовки – розмітки.

-Як ви оцінюєте стан поля?
-На даний момент воно задовільне. Була дуже сувора зима, але ми зробили все можливе, щоб поле було готове до старту сезону. Вже взійшли перші паростки трави і газон буде зеленого кольору.

-Як проходить підготовка полів на динамівські базі в Конча-Заспі, де, скоріш за все, свої домашні матчі в першій лізі проводитиме друга команда?
-За аналогічним планом. Газон також накрили агроплівкою, включено підігрів. До першого матчу найближчої суботи поле буде повністю готове.

-Що нового очікує глядачів на стадіоні “Динамо”?
-Насамперед, нове електротабло від угорської фірми Visual Solution. Нині повних ходом триває процес встановлення та монтажу. За габаритами воно не відрізняється від старого, а монітор розміром 10,6х5,7 метрів зможе забезпечити повнокольоову “живу” картинку.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер