«Дніпро» - «Динамо»: ключові протистояння (+ відео)

«Дніпро» - «Динамо»: ключові протистояння (+ відео)

«Дніпро» проти стереотипів

Вже досить багато років у чемпіонаті України говорилося про «третю силу», здатну перервати, або хоча б перешкодити, гегемонії «Динамо» і «Шахтаря». І, скільки б років не називали цієї «силою» «Дніпро», дніпропетровському колективу постійно бракувало стабільності у вирішальній стадії турніру. У підсумку статус «сили» «Дніпро» однозначно програв «Металісту», який скористався цим безпосередньо в минулому, «срібному», сезоні. На жаль і ах для своїх шанувальників, але які-небудь нагороди чемпіонату України дніпропетровці і зовсім добували рівно десять років тому - бронзу в сезоні 2003/04, найчастіше закінчуючи першість четвертими.

Ні Олег Протасов, ні Володимир Безсонов, так і не змогли досягти успіхів Євгена Кучеревського, який, через стільки років, продовжує залишатися в пам'яті поколінь уболівальників «Дніпра» як ідеал тренера і просто легенда клубу.

Схоже, змінити статус «вічно четвертого» під силу нинішньому наставнику дніпропетровців Хуанде Рамосу. Очоливши клуб в 2010-му, іспанський фахівець поступово, цеглинка за цеглинкою, спершу закладав фундамент майбутньої команди, а в цьому сезоні, схоже, починає пожинати результати.

Враховуючи ситуацію, що склалася навколо «Металіста», основна частина вболівальників і експертів сходяться на думці, що медалі чемпіонату в цьому сезоні розіграють «Динамо», «Дніпро» та «Шахтар».
Інше питання, якою буде ця медаль? Впевнена гра з лідерами чемпіонату України, і, як наслідок, прямими конкурентами за п'єдестал, а також відсутність серйозних спадів по ходу пройденої турнірної дистанції (всього дві поразки та п'ять нічиїх), залишають команді всі шанси на золото.

Центр захисту «Динамо» проти форвардів «Дніпра»

«Дніпро» - одна з тих команд у чемпіонаті України, яка намагається грати в атакуючий футбол, незважаючи на ім'я суперника. Хуанде Рамос часто випускає відразу двох номінальних форвардів, вибираючи з Євгена Селезньова, Романа Зозулі та Матеуса. Показово, що лише «Зорі» в гостьовій зустрічі «Дніпро» не зумів забити. У всіх інших іграх чемпіонату і Кубка України команда Рамоса обов'язково забивала суперникам як мінімум один гол. Чи варто говорити, наскільки серйозним буде тиск на оборону «Динамо» в майбутньому матчі?

Саме захист є, напевно, самим хворим місцем «біло-синіх» в нинішньому сезоні і не тільки. Сталося так, що напередодні ключових зустрічей сезону через травму вибув ключовий центральний захисник Хачеріді, що з причини без альтернативності зробило хорвата Домагоя Віду (на фото) напарником австрійця Александара Драговича.

Реальною перевіркою для цієї пари захисників, при всій повазі до запорізького «Металурга» Олега Тарана, стала кубкова гра з «Металістом». Обидва м'ячі, пропущені динамівцями, навряд чи можна назвати обов'язковими.

Залишається сподіватися, що, провівши роботу над помилками, Домагой і його партнер зуміють налагодити необхідне взаєморозуміння і закласти фундамент непрохідності динамівської оборони.

Ярмоленко і Коноплянка проти опонентів

Звичайно ж, напрошувалося порівняння Андрія Ярмоленка і Євгена Коноплянки, як одних з провідних українських футболістів.

По правді кажучи, спільного у них набагато більше. Обидва є ключовими виконавцями як в клубах, так і в національній збірній, де грають на протилежних флангах атаки. Обидва були і залишаються лідерами своїх колективів і здатні поодинці вирішити результат зустрічі. Обидва футболіста володіють пристойною швидкістю, технікою, добре поставленим ударом.

Більше того, обидва заявили про себе у великому футболі приблизно в один час, разом виступали за збірні U-19 та U-21, а також є першочерговими трансферними цілями для топ-клубів Європи. Навздогін до всього навіть різниця у віці між футболістами становить менше місяця.

Загального, як вже говорилося, набагато більше, ніж відмінного. Інша справа, хто буде протистояти цим хлопцям в неділю. Що стосується Коноплянки, то головним опонентом Євгена буде правий захисник «Динамо» Даніло Сілва. У швидкості бразилець навряд чи поступиться лівому вінгеру «Дніпра», а от у плані техніки перевага буде на боці днепрянина.

Ярмоленко трохи більше тяжіє до правого флангу атаки, але, перебуваючи в постійному русі, часто змінюється позицією з граючим зліва Ленсом. У такій ситуації потенційних суперників у нього мінімум двоє. Зліва в обороні «Дніпра» стабільно грає Іван Стрініч, який пропустив лише один матч своєї команди в поточному чемпіонаті. Крім того, хорват є дуже коректним захисником, заробивши всього одну жовту картку. Факт того, що в зустрічі з «Шахтарем» він зумів впоратися з Даріо Срною говорить про багато що.

Зліва Андрія чекає старий знайомий і ще один партнер по збірній України - Артем Федецький. Цей швидкий і чіпкий захисник сильний як в обороні, так і в атаці. Не охолов в пам'яті ще й домашній матч плей-офф чемпіонату світу між Україною і Францією, коли Федецький по-футбольному «з'їв» одного з номінантів на «Золотий м'яч-2013» Франка Рібері.

Загалом, легко не буде нікому, а нас з вами чекає захоплююча дуель між «Дніпром» і «Динамо», де кожна з команд намагатиметься пред'явити свої ключові аргументи для досягнення успіху.

Copyright © 2014 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер