«Дукла» поступилася «Динамо» дорогою до фіналу Кубка Кубків 30 років тому (+ ВІДЕО)

«Дукла» поступилася «Динамо» дорогою до фіналу Кубка Кубків 30 років тому (+ ВІДЕО)

Початок загальному успіху було закладено вже в першому матчі в Києві, свідками якого на власні очі стали 2 квітня 100,000 глядачів. Вже на сьомій хвилині рахунок відкрив Олег Блохін, якого відправив у прорив точним пасом Іван Яремчук. За десять хвилин до перерви вже сам Блохін оформив гольову передачу, яку віддав на Олександра Заварова. А ще за дві хвилини рахунок до великого після передачі Василя Раца довів усе той же герой поєдинку Олег Блохін – 3:0!

Після матчу задоволений Валерій Лобановський сказав наступне:

- У перерві матчу за рахунку 3:0 я підходив у роздягальні до кожного гравця, нахилився над ним та казав, щоб чув лише він, одне й те ж: «Рахунок 0:0. Нічого не міняємо в тактичних побудовах. Рахунок 0:0. Увага й ще раз увага! В жодному разі не пропустити. Чергуємо пресинг, вибухи з паузами зі спокійною грою». Перед тим, як команда пішла на другий тайм, я ще раз сказав це всім. Вірність обраного нами ведення гри була підтверджена й у другому таймі: хоча нам і не вдалося забити ще кілька м'ячів, але в певні моменти суперник не міг вибратися з-під командного пресингу – у ньому жоден не має «сачкувати», інакше все стає безглуздим. Коли ж ми брали паузи, суперник оговтувався.

У повторній зустрічі чехословацьким армійцям не вдалося забити швидкий гол, а в другому таймі вони взагалі пропустили після того, як Ігор Бєланов на 64-й хвилині реалізував пенальті за порушення правил проти Олександра Заварова. Господарям за підтримки 14,665 вболівальників вдалося лише уникнути поразки завдяки Кшижу – 1:1.

Підсумок же двоматчевого протистояння, як завжди лаконічно, але змістовно, підбив Валерій Лобановський:

- І в Києві, і в Празі команди вели боротьбу до останньої хвилини. «Динамо» перевершило свого суперника завдяки кращій фізичній готовності. Це дозволило нам переконатися у правильності обраних нами тренувальних методів. У нашій команді я би виокремив насамперед Бєланова, Блохіна, Яремчука, Раца та Заварова. Надійно зіграли захисники, які не залишили супернику шансів на успіх.

Здолавши опір «Дукли», «біло-сині» вийшли до фіналу Кубка володарів Кубків, де на них уже чекав грізний мадридський «Атлетико»...

Інші матеріали на цю тему

Чорнобиль, втеча Лобановського до кінотеатру та «замінований» лайнер команди

Березневі перемоги над «Рапідом» 30 років тому (+ ВІДЕО)

Василь РАЦ: «Лобановський казав, що якби не було нас, не було б і його»

Copyright © 2016 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер