Юнацька Ліга УЄФА. «Динамо» - «Бенфіка» - 4:0

Юнацька Ліга УЄФА. «Динамо» - «Бенфіка» - 4:0

У стартовому турі Юнацької Ліги УЄФА київське «Динамо» приймало португальську «Бенфіку».

Гра відбулася на стадіоні «Динамо» ім. В. Лобановського, де, незважаючи на денний час поєдинку, зібралося чимало глядачів.

Підопічні Ігоря Костюка розпочали зустріч активно, граючи першим номером. На стартових хвилинах, у першій же своїй атаці «біло-сині» заробили небезпечний стандарт біля кута штрафного «Бенфіки» на лівому фланзі, де суперники не за правилами зупинили Діалло. Назар Волошин закручував м'яч у дальній кут, однак голкіпер гостей Соареш зреагував на цей підступний удар.

Буквально через кілька хвилин ще один штрафний удар кияни заробили вже по центру від воріт біля лінії штрафного, де збили Бражка. Вівчаренко завдав прямого удару, проте м'яч просвистів над поперечиною.

Зрештою, за хвилину динамівці завдяки успішному високому пресингу та відбору м'яча заробили штрафний і на правому фланзі. Навіс Волошина у центр штрафного майданчика результативним ударом головою у високому стрибку замкнув Антон Боль – 1:0!

На 16-й хвилині Діалло заробив ще один стандарт на лівому фланзі практично на тій самій точці. На цей раз простріл Волошина прийшовся в захисників «Бенфіки».

Гості ближче до середини тайму відповіли своїм досить небезпечним навісом зі стандарту, однак на виході впевнено зіграв Нещерет.

По закінченню півгодини гри динамівці мали вірний момент аби подвоїти свою перевагу після того як по правому флангу до воріт прорвався Назар Волошин і пробив у площину, а голкіпер відбив м'яч перед собою. На добивання встиг Кирило Попов, однак після його удару з меж воротарського м'яч просвистів над поперечиною.

«Бенфіка» стала грати першим номером, однак небезпека воротам «біло-синіх» виходила хіба що після стандартних положень, де у своєму штрафному на другому поверсі панував Руслан Нещерет, не дозволяючи гостям створювати гольові моменти.

У кінцівці тайму гості активізувалися в атаці і все ж створили кілька небезпечних моментів біля воріт Нещерета, однак оборона на чолі з досвідченим голкіпером стримала цей натиск. На постріл Роналду Камара зреагував Нещерет, а удар Мартіма Нема заблокували захисники.

«Біло-сині» так само активно почали і другу половину зустрічі, з перших хвилин проводячи атаки на ворота гостей. «Бенфіка» відповіла лише через 10 хвилин, коли небезпечно, але невлучно пробив Коста Сантос.

Гості перехопили ініціативу, однак динамівці ловити «Бенфіку» на контратаках. Випад 4 в 3 завершував Діалло, однак занадто далеко відпустив м'яч, і Самуель Соареш вчасно вийшов із воріт.

Ще один момент у Діалло був за кілька хвилин після навісу з правого флангу, проте удар був заблокований і м'яч зрикошетив на кутовий. Після подачі корнера на дальню штангу небезпечно головою бив Боль, однак не влучив у ворота.

І все-таки активність біля воріт гостей принесла плоди: за хвилину кияни заробили пенальті коли португальці збили в своєму штрафному Діалло. 11-метровий взявся виконувати Володимир Бражко. Він відправив м'яч низом майже по центру, в той час як Соареш кинувся у правий від себе кут - 2:0.

Кияни відразу ж створили ще один гольовий момент, однак Волошин, опинившись один із м'ячем у штрафному на позиції правого інсайда, не переграв Соареша, який вийшов з воріт.

«Бенфіка» відповіла моментом у Роналду Камара після успішного пресингу біля чужих воріт, проте на удар у нижній кут зреагував Нещерет, забравши м'яч намертво.

Незабаром Руслан зробив класний сейв вже після дальнього удару від Камара. Після навісу з кутового підопічні Ігоря Костюка провели красиву і результативну контратаку, яку розпочали Діалло і Волошин, а завершив Боль, однак арбітр гол не зарахував, зафіксувавши у Антона офсайд. Але вже через хвилину ще одна розмашиста атака киян завершилася класним ударом з лівої у дальній кут Назара Волошина, на який Соареш був не в силах зреагувати - 3:0!

Ще за хвилину четвертий гол у ворота деморалізованого португальського гранда забив активний Самба Діалло. Фінальний свисток зафіксував перемогу «Динамо» з рахунком 4:0. Таким чином підопічні Ігоря Костюка привітали свого тренера, подарувавши київській публіці красиву перемогу.

Юнацька Ліга УЄФА. 1 тур

«Динамо» - «Бенфіка» - 4:0 (1:0)

14.09.2021. Київ. Стадіон «Динамо» ім. Валерія Лобановського

«Динамо»: Нещерет - Бенедюк, Боль, Дячук, Вівчаренко - Бражко (Мельниченко, 90) - Н.Волошін (Слесар, 83), Царенко (Скрипник, 83), Яцик, Діалло (Танчак, 89) - Попов (Горбач, 83).

«Бенфіка»: Соареш - Жоау Томе, Антоніу Сілва, Араужу, Родрігеш - Нету (Мадейра Фелікс, 62), Євшенак, Коста Сантос (Еліос Матос, 84) - Н'Доур (Семеду, 46), Резенде (Жадон, 62 ), Роналду Камара (Гонсалвеш Невеш, 84).

Голи: Боль (8), Бражко (65, пен), Назар Волошин (79), Діалло (80)

Попередження: Волошин (48), Вівчаренко (50) - Араужу (16), Роналду Камара (81)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер