»Динамо» - «Ворскла» 2:1. «Молода» перемога

»Динамо» - «Ворскла» 2:1. «Молода» перемога

Динамівці з великими проблемами здолали традиційно неприємного для себе суперника з Полтави. Лише завдяки голу Ярмоленка на останніх хвилинах кияни взяли три очки.

Хоча початок зустрічі абсолютно не віщував даного розвитку подій. Кияни, які виступали в досить експериментальному складі (Несмачний на позиції правого захисника, три номінальних форварди, причому Шацьких грав із глибини), відмінно почали поєдинок. Уже на 4-й хвилині Нінкович отримав м’яч у штрафному від Ель Каддурі, розвернувся і точно пробив метрів із 14-ти у дальній кут.

Потрібно було розвивати успіх, не дати супернику і шансу перевести дух і ще в першому таймі вирішити всі питання. Адже ж могли! Уже через три хвилини після голу Мілоша відмінно пройшов правим флангом Гіоане, який прострілив у центр штрафного. Там Макс бив у дотик, але промахнувся, перебуваючи у вигідній позиції, та ще й без опіки!

Полтавчани зуміли відійти після такого пресу і на час вирівняли гру. Підопічні Павлова непогано комбінували, контролювали м’яч і відсунули гру ближче до центра поля. Зі сторони здавалось, що динамівці не були готові до такого розвитку подій і багато часу тратили на чорнову роботу, відбір м’яча. А от на атакуючі дії їх явно не вистачало. Фактично, до 30-ї хвилини нічого небезпечного біля воріт Долганського не відбувалось.

А на 30-й хвилині Кравець несподівано пробив здалеку. І був би гол, якби не стійка, голкіпер явно не діставав. Згодом Артем видав відмінний гострий пас у штрафний на Мілевського, але момент було упущено.

Полтавчани особливо в атаку не йшли, обмежившись контролем м’яча в центрі поля, але ледве не перший небезпечний випад завершився нелогічним голом. Ярмаш отримав м’яч поблизу штрафного «Динамо» і пробив метрів із 20-ти. Рикошет від Гіоане і Шовковський, який дещо покинув ворота, був безсильним – м’яч за дивною траєкторією влетів у сітку.

Практично тут же гості провели ще одну небезпечну атаку, але в завершальній стадії перемудрили. Динамівці відповіли відмінним ударом Нінковича, який міг забити ще один гол із позиції лівого півзахисника. Але цього разу м’яч, зачепивши руку Долганського, полетів на кутовий.

У другому таймі кияни практично не покидали половину поля гостей, але до останніх хвилин полтавчани тримались. А періодично ще й тривожили «біло-синіх» небезпечними контратаками.

У господарів міг забивати Гіоане, небезпечно бив Ващук. А на 71-й хвилині молодий Зозуля, який вийшов на заміну, після пасу Нінковича вийшов один на один із голкіпером, перекинув м’яч повз Долганського і був збитий. Шкода, але з реалізацією пенальті не склалось – Корреа пробив у кут, але страж воріт в ефектному стрибку виручив свою команду.

Але привезти з Києва почесну нічию команда Миколи Павлова не зуміла. На 89-й хвилині Корреа навісив зі штрафного, Гіоане в падінні чи то спиною, чи то плечем пробив, Долганський у неймовірному стрибку витягнув м’яч з кута, але перспективний форвард другої динамівської команди Ярмоленко відзначив свій дебют переможним голом. Так тримати, молодь!

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер