Матч підвищеного інтересу

Матч підвищеного інтересу

Поєдинок проти чемпіона Румунії «Клужа» мав стати серйозною перевіркою сил перед сезоном. Все ж таки, матч із найкращою командою країни, що швидко розвивається у футбольному плані (чого варті успіхи румунських команд в єврокубках, результатом чого стало нинішнє сьоме місце в таблиці коефіцієнтів УЄФА), яка в майбутньому сезоні виступатиме в груповому турнірі Ліги чемпіонів.

Про серйозність підготовки румунського клубу до дебютного сезону в Лізі чемпіонів свідчить той факт, що на румунському телевізійному каналі Sport.ro була організована пряма трансляція матчу із “Динамо”. Особливу зацікавленість румунські телевізійники виявляли до півзахисника «Динамо» Тіберіу Гіоане. Також не залишився без уваги й єдиний представник «Динамо» на Євро-2008 Огнєн Вукоєвич, якого підтримували кілька хорватських уболівальників.

З перших же хвилин матчу на полі знайшлося місце хорвату Вукоєвичу, а також Папе Діакате і Ісмаеля Бангура, які нещодавно прибули після виступу в своїх національних збірних. «Динамо» розпочало поєдинок дуже потужно, і вже на 3-й хвилині рахунок у матчі було відкрито. Олександр Алієв вирішив пробити метрів із 25-ти, і м’яч, заздалегідь ударившись у землю перед воротарем, прошмигнув у кут воріт «Клужа».

Втім, наша команда вела в рахунку недовго. Вже на 7-й хвилині матчу після подачі з кутового в абсолютно безпечній ситуації Діакате уклав в своєму штрафному майданчику румунського нападника, і капітан «Клужа» Каду сильним ударом з 11-метрової позначки виконав суддівський вирок. Шовковській напрям удару вгадав, але врятувати свою команду не зміг.

Глядачі, яких немало зібралося навколо тренувального поля, чекали продовження «бенкету» у вигляді ще кількох забитих м’ячів, але в першому таймі не двалося відзначитися жодній з команд. Відчутна перевага була на боці «Динамо». Футболісти нашої команди обстрілювали ворота румун з різних позицій, закидали штрафний майданчик навісами з різних флангів, але все було марним.

У другому таймі Юрій Сьомін зробив дві заміни, випустивши Саблича і Кравця замість Діакате і Бангура. Тренер «Клужа», в свою чергу, змінив повністю склад команди. І свіжі футболісти румунського клубу зробили свою справу вже на 53-й хвилині. Після подачі з правого флангу Шовковський зобов’язаний був забирати м’яча, але наткнувшись на Діді, випустив кулю з рук, і Фабіані залишалося тільки переправити м’яча в порожні ворота.

Ярмоленко, Зозуля і Лисенко, які згодом вийшли на заміну, помітно пожвавили гру. І на 69-й хвилині динамівці отримали відмінний шанс зрівняти рахунок. Після навісу від кутового прапорця захисник порушив правила проти Саблича, але Алієв не зміг переграти воротаря як після прямого удару з 11-тиметрової позначки, так і після добивання.

«Динамо» продовжувало володіти перевагою, але, як буває у футболі, отримало м’яч в свої ворота. Румуни розіграли швидку атаку, що змусило Несмачного й Михалика порушувати правила в межах штрафного майданчика. Пенальті було пробито без шансів для Шовковського. Втім, у нашої команди ще знайшлися сили скоротити різницю в рахунку до мінімальної. Алієв сильно пробив з-за меж штрафного майданчика, воротар не втримав мокрого м’яча в руках (впродовж усього матчу йшов дощ), і Кравець опинився першим на добиванні.

2:3 – перша поразка «Динамо» на австрійському зборі. Втім, трагедії з цього результату ніхто не збирається робити. Тренерський штаб детально розбере гру, вкаже футболістам на їх помилки, і всі продовжуватимуть готуватися до нового сезону.

“Динамо” – “Клуж” – 2:3

“Динамо”: Шовковський, Бетао, Діакате (Саблич, 46), Михалик, Несмачний, Вукоєвич, Гіоане (Зозуля, 62), Нінкович (Лисенко, 69), Алієв (Морозюк, 88), Мілевський (Ярмоленко, 56), Бангура (Кравець, 46).

“Клуж” (1-й тайм): Станчою, Тоні, Каду, Галіасі, Перейра, Коне, Претте, Дані, Трика, Дубарбінер, Дієго.

“Клуж” (2-й тайм): Нуну Клару, Мануель Жозе, Муресан, Алькантара, Панін, Семедо, Перальта, Мінтеуан, Куліо, Діді, Фабіані.

Голи: Алієв (3), Кравець (87) – Каду (8, з пен.), Фабіані (53), Муресан (85, з пен.).

На 69-й хвилині Алієв не реалізував пенальті (воротар).

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер