»Динамо-2» успішно стартувало на Кубку Співдружності

Динамівська делегація прибула до столиці Росії за день до першого поєдинку на Кубку Співдружності. Матчі самого турніру не викликали великого інтересу у глядачів. На гру «Актобе» - ХІК зібралося близько 700 людей. До початку гри «Динамо» із збірною клубів Росії підтягнулося ще кілька сотень.

«Динамо-2» могло відкрити рахунок вже на перших хвилинах, якби арбітр призначив пенальті, коли Морозов поклав на газон Шевчука. Але суддя вирішив, що російський футболіст зробив це без порушення правил. Незабаром удар Новака хоч і пролетів вище воріт, але на оплески нечисленних глядачів заслужив. Наступні хвилин 15 команди грали практично без небезпечних моментів. Потім активізувалися росіяни – Морозов головою пробив невлучно, а Рижков справа з меж штрафного майданчика вище воріт. Ще один перспективний момент не реалізував Григорьєв: після блискучого пасу партнера він цілився в дальній кут, де м'яч зовсім трохи розминувся із стійкою.

Динамівці відповіли проходом по правому флангу й ударом із гострого кута Шевчука, який не став проблемою для воротаря. Після ще одного падіння у штрафному майданчику Шевчук отримав жовту картку за симуляцію, а збірна клубів Росії тим часом комбінувала біля воріт Рибки. Рижков віддав пас Григорьєву, той у центр на Ігнатовича, який із вигідної позиції відправив м'яча повз воріт. Під завісу першого тайму на чудовий удар із 22-х метрів вирішився Бутенін і, коли б не реакція воротаря, який перевів м'яча на кутовий, динамівці повели б у рахунку.

Друга половина гри ледь не розпочалася для гостей з неприємності. За Григорьєвим не встежив захист, але врятував Рибка, відбивши його підступний удар. Успішно зіграв наш воротар і в наступному епізоді, коли Горбатенко вийшов із ним віч-на-віч. Впорався Олександр і з ще одним ударом росіянина зблизька. Але до цього часу «Динамо-2» вже вело в рахунку. Захисник Олег Допілка після навісу до штрафного майданчика головою відправив м'яча до сітки – 1:0! Після забитого м'яча глядачі помітно пожвавилися, стало чутно кілька десятків динамівських уболівальників, які намагалися перекричати російських. До кінця гри гості вміло втримували результат, який влаштовував їх, небезпека виникла лише одного разу, коли на останніх хвилинах матчу м'яч кидався у штрафному майданчику динамівців і лише дивом не залетів до воріт.

Естонська «Левадія» в іншому матчі групи поступилася МТТУ з Туркменістану 1:3. У неділю, в разі перемоги над естонцями, «Динамо-2» гарантує вихід до 1/4 фіналу.

Юрій КАЛИТВИНЦЕВ, старший тренер «Динамо-2»:

- Результатом, у принципі, задоволений, а ось грою не зовсім. Поставив би за неї оцінку 3 з плюсом. Але чекати чогось кращого не доводилося, оскільки футбольний рік для хлопців тільки розпочався, плюс грали на незнайомому покритті. Ми знаємо потенціал футболістів і сподіваємося, що надалі вони зможуть зіграти набагато краще. За регламентом у нас ігри два дні поспіль, а можливостей для замін не так багато. Хоча, з іншого боку, доби для відновлення в їхньому віці достатньо. У нашому розпорядженні є чудовий басейн, масажисти. Що стосується небезпечного моменту на останніх хвилинах, серце в мене не зойкнуло, так само сталося й у тому випадку, якщо б ми програли або зіграли внічию. Ми готуємося, і зараз нас цікавить не тільки якість гри, а ставлення і навчання наших футболістів. Перед нами не стоїть мета виграти турнір чи вийти з групи. Дорослі команди, з якими ми зустрінемося тут, - хороша школа. Все ж таки, на цей міжнародний турнір приїхали всі чемпіони своїх країн.

Кубок Співдружності країн СНД і Балтії. Група «C». 1 тур

«Динамо-2» – збірна клубів Росії – 1:0 (0:0).

«Динамо-2»:
Рибка, Допілка, Новак, Бутенін (Кушніров, 46), Родіна, Люлька, Сахневич (Сухоцький, 46), Рибалка (Рижук, 62), Морозенко (Малин, 46), Д.Єременко (Гриппа, 83), Шевчук (Коваль, 46).

Збірна клубів Росії: Поляков, Морозов, Абдулфаттах, Гапон, Темніков, Соснін (Сапета, 69), Горбатенко (Маслов, 72), Григорьєв, Рижков (Песегов, 61), Ігнатович, Шумілін (Петров, 46).

Гол: Допілка (60).

Дивіться фотогалерею матчу

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ), з Москви (Росія)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер