»Динамо» – «Арсенал» – 3:2. Дербі з інтригою

»Динамо» – «Арсенал» – 3:2. Дербі з інтригою

Теплого вересневого дня блискучий матч на стадіоні «Динамо» провели дві столичні команди. Незважаючи на територіальну перевагу підопічних Валерія Газзаєва, перемогти їм вдалося з різницею лише в один м’яч.

У стартовому складі «Динамо» не опинилося жодного представника Бразилії, яких у заявці налічується п’ятеро. Враховуючи, що переважно це гравці оборони, проти «Арсеналу» вийшов квартет захисників, у центрі якого діяла пара Михалик-Юссуф, а на флангах Єременко та Ель Каддурі. Як не згадати 2009 рік, коли під керівництвом Сьоміна нерідко виходило саме таке поєднання гравців. Повернув місце у стартовому складі Нінкович, який тривалий час набирав потрібні кондиції після виступу на Кубку світу. З його поверненням до основи місце на лаві запасних зайняв Гармаш.

За традицією нинішнього сезону динамівці дуже активно почали зустріч. Практично в кожному матчі в першому таймі Шевченко та партнери мають ігрову перевагу, реалізувати яку, щоправда, не завжди вдається. У «Динамо» активно працювали на флангах пари Єременко-Гусєв та Ель Каддурі-Ярмоленко. Не дивно, практично всі атаки йшли через них, так само як і результативні навіси. Вже на 9-й хвилині зустрічі з помилки Погорілого скористався Гусєв, забивши свій перший м’яч у нинішньому чемпіонаті, а трохи пізніше багатоходову комбінацію влучним ударом завершив Мілевський.

За 2:0 передбачалося, в цьому матчі «Арсенал» проблем «Динамо» більше не створить. Рідкісні випади «канонірів» особливої небезпеки не мали, у разі чого надійно грав Бойко. Проте після перерви інтригу в розвиток подій на полі вніс Шацьких, скоротивши розрив у рахунку. Відчувши недобре, динамівці стали грати зібраніше, намагаючись мінімізувати ризики. Після кількох небезпечних моментів успіх посміхнувся наполегливому Ярмоленку. У черговий раз опинившись на правому фланзі, протилежному від номінального для себе, Андрій після розіграшу штрафного спромігся знайти можливість для влучного удару.

Тільки встигнувши відсвяткувати забитий м’яч, підняти руки вгору був вимушений Бойко. Винятковий за красою удар вийшов у Старгородського – з кута штрафного майданчика півзахисник закрутив м’яча в дальній від себе кут воріт. У п’ять хвилин, що залишилися до завершення зустрічі, «Арсенал» створив ще один небезпечний момент, але тут успіх був на боці господарів поля. У третій поспіль зустрічі «Динамо» перемагає з різницею в один м’яч.

ДИНАМО – АРСЕНАЛ – 3:2 (2:0).

«Динамо»:
71.Бойко, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко – кап, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський, 17.Михалик, 20.Гусєв (3.Бетао, 76), 23.Єременко (19.Гармаш, 88), 30.Ель Каддурі, 36.Нінкович, 37. Юссуф.

«Арсенал»: 23.Погорілий, 3.Матюхін, 4.Симоненко (6.Шоава, 46), 5.Шершун, 7.Мазилу, 10.Лугачов (9.Закарлюка, 56), 11.Старгородський, 15.Шацьких – кап, 17.Богданов, 35.Грицай (13.Міколюнас, 65), 99.Єщенко.

Голи: Гусєв (9), Мілевський (26), Ярмоленко (84) – Шацьких (60), Старгородський (87).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер