»Динамо» – АЗ – 2:0. Бомбардир знає справу!

»Динамо» – АЗ – 2:0. Бомбардир знає справу!

Друга поспіль перемога «Динамо» в Лізі Європи! У поєдинку проти АЗ наставник киян виставив склад, аналогічний останньому поєдинку в чемпіонаті України, в якому його команда перемогла 9:0. І цього разу динамівці не підвели свого наставника. У першому таймі кияни позначили перевагу, а в другому забили два м'ячі без відповіді. Обидва на рахунку нападника Артема Мілевського!

Два тижні тому «Динамо» також забило два м'ячі та перемогло АЗ. Проте в Києві команда спромоглася показати іншу за якістю гру, за всіма статтями перегравши суперника. Голландці, які територіально домінували в першому матчі, з перших хвилин віддали ініціативу супернику, який не забув цим скористатися. У центрі поля господарювала пара півзахисників Вукоєвич-Михалик, на якій закінчувалися більшість рідкісних контрвипадів АЗ і з якої починалися атаки «Динамо».

Активно виглядали фланги атаки на чолі з Гусєвим та Ярмоленком, постійно пропонував себе партнерам Мілевський, блискуча функціональна готовність і зарядженість на боротьбу якого раз по раз ставили в безвихідь захисників. На новому для себе місці на полі, на позиції «під нападником», поступово освоюється Єременко. Найкращий приклад цьому – дві блискучі атаки «Динамо», в яких результативні передачі Мілевському віддавав універсал із Фінляндії. Міг Рома забити й сам, але трохи не пощастило.

Відновившись після травми, був готовий вийти на поле Шевченко. Можливо, Лужний у тактиці на гру планував задіювати Андрія, але за повного домінування своїх підопічних вирішив почекати, давши можливість нападнику не форсувати повернення. Напевно у справі ми побачимо Шевченка в неділю, в матчі проти «Оболоні». Відзначимо також вихід на заміну після тривалої перерви Айїли Юссуфа. У свій день народження нігерієць чудово увійшов до гри, впевненими діями в центрі поля допоміг партнерам довести гру до переможного завершення.

Дві перемоги над АЗ значно поліпшили турнірне становише «Динамо». Тепер в активі нашої команди сім очок і вже в наступному турі підопічні Олега Лужного можуть забезпечити вихід до раунду плей-офф.

 

 

ДИНАМО – АЗ – 2:0 (0:0).

«Динамо»:
35.Коваль, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 9.Ярмоленко (36.Нінкович, 58), 10.Мілевський (49.Зозуля, 90+1), 17.Михалик – кап (37.Юссуф, 52), 20.Гусєв, 23.Єременко, 30.Ель Каддурі, 34.Хачеріді 44.Алмейда.

АЗ: 22.Ромеро, 2.Жалієнс, 4.Морено, 3.Марселліс, 8.Схаарс – кап, 14.Клаван, 16.Вернблум, 20.Ельм (7.Фалкенбург, 73), 11.Мартенс (17.Гудмундссон, 72), 9.Жонатас (19.Сігторссон, 72), 27.Холман.

Голи: Мілевський (47, 61).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер