»Динамо» - «Таврія» - 3:0. Упевнено і без нервів

»Динамо» - «Таврія» - 3:0. Упевнено і без нервів

Динамівці у відмінному стилі розібрались вдома з відкриттям весняної частини чемпіонату сімферопольською «Таврією». Фактично, усі питання вже були зняті уже до 5-ї хвилини.

Спочатку Алієв відмінно виконав штрафний, голкіпер кримчан пропустив м’яч над собою. А через дві хвилини чудова комбінація «біло-синіх» Алієв-ЕльКаддурі-Кравець завершилась прострілом марокканця і точним ударом метрів із п’яти. Гру зроблено – при всій повазі до «Таврії» відіграти дві м’ячі в «Динамо» в Києві завдання неймовірне складне, навіть якщо врахувати, що в чемпіонів не було Юссуфа, Діакате, Несмачного і Бангура.

Але ті, хто замінили їх в основі, зіграли на хорошому рівні і шансів супернику практично не залишили. Особливо вразив Алієв, який в Сьоміна вперше з’явився у стартовому складі. Саша буквально рвав і метав. Окрім гола і участі в результативній атаці він наніс кілька разючих за траєкторією ударів здалеку і лише реакція Диканя врятувала кримчан від фірмового розгрому у виконанні одного гравця.

У першому таймі кияни могли «відвантажити» супернику ще кілька голів, але після двох швидких м’ячів на завершальній стадії знизили оберти. Алієв не реалізував вихід віч-на-віч, він же хитро бив точно в кут (відзначимо класний пас Гусєва), але кіпер витягнув м’яч, небезпечно через себе бив Мандзюк, двічі загострював ситуацію в карному майданчику суперника Мілевський, але безрезультатно, якщо вважати результатом результативний випад.

Опонент відповів моментами у Гоменюка і Марковича, але капітан пробив вище, а серба випередив Шовковський. У цілому ж, атака гостей виглядала не так упевнено, як у попередніх матчах і в цьому велика заслуга динамівців, які практично повністю нейтралізували кращого снайпера кримчан і не дали розвернутись півзахисту.

На початку другої половини підопічні Форменка певний час володіли ініціативою, на що чемпіони відповіли …голом Гіоане. Гусєв протягнув м’яч метрів 30, в останній момент ціною травми зумів у боротьбі з захисником вивести Тібі один на один із Диканем, і румунський хавбек елегантно переграв стража воріт.

Після цього розпочався відкритий футбол. Команди намагались багато атакувати, хоча темп гри був невисокий. У киян чудово був з дальньої відстані Алієв (врятував воротар), Дикань буквально зняв м’яч із голови Гіоане, Шацьких з гострого кута ледве не влучив під дальню стійку, міг забити Морозюк, але трішки не вистачило точності.

Про дії останнього слід сказати пару теплих слів. Потенціал Миколи видно неозброєним оком – він швидкий, технічний і в долю секунди приймає рішення. Хотілося б бачити серйозний прогрес лідера динамівського дубля, принаймні, усі дані для цього в нього є.

…Могли відіграти один м’яч і підопічні Фоменка. Запам’ятався удар Ідахора в стійку, дальній «вистріл» Хайдучека і його ж неточний випад після подачі кутового. А в одному з моментів Мар’ян Маркович виніс м’яч із порожнього кута динамівських воріт. Але, в принципі, кияни контролювали хід поєдинку і, чисто візуально, могли додати щомиті.

Заслужена і впевнена перемога над непростим суперником. Тепер «біло-сині» в хорошому настрої вирушають у Донецьк на кубковий поєдинок із місцевим «Металургом». От тільки ситуація з травмованими починає насторожувати все більше – до вказаних у звіті гравців приєднались Маркович, Мілевський і Гусєв.

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер