»Динамо» – «Іллічівець» – 2:0. Перша перемога в прем'єр-лізі!

»Динамо» – «Іллічівець» – 2:0. Перша перемога в прем'єр-лізі!

Старт футбольного сезону на арені столичного стадіону «Динамо» ім. Валерія Лобановського виявився святковим! Теплим літнім вечором на трибунах стадіону зібралося близько десяти тисяч глядачів, хороший урок для багатьох з яких – любителів займати свої місця після 10-15 хвилин матчу – підніс динамівець Тарас Михалик. Через лічені секунди після початку поєдинку господарі заробили право на кутовий, подачу з якого точним ударом замкнув центральний захисник, який вдало підключився до атаки, – 1:0! Що й говорити, добре розпочали чемпіонат України, що відтепер проводиться під егідою прем'єр-ліги, динамівці Києва!

Забитий м'яч, що нехарактерно для останніх сезонів, не охолодив атакувальний запал команди Сьоміна. Заволодівши ініціативою, динамівці створювали одну за однією позиційні атаки, активно підбираючи ключики до воріт досвідченого Шуховцева. Один Бангура міг відзначитися мінімум тричі, не менше можливостей «запороли» Шацьких, Алієв, Нінкович. А лідером атак динамівців, як і в поєдинку за Суперкубок проти «Шахтаря», був Мілевський. Артем чудово чіпляється за м'яч і, володіючи нестандартною технікою й могутніми габаритами, проходить суперника за суперником. Не гірше виходить у форварда гра у пас, із виведенням партнера на ударну позицію. Прогрес в грі Мілевського очевидний. От тільки б не підвела стабільність, чим грішив футболіст останніми роками.

Нове поле діяльності для Шацьких підшукав Юрій Сьомін. За відсутності Олега Гусєва й маючи перебір нападників, наставник випустив Максима на правому фланзі півзахисту. Хоча сам тренер після матчу не погодився із такою номінальною позицією Шацьких, саме в цій зоні найчастіше діяв гравець упродовж усієї зустрічі. Дуже хотів відзначитися, але підвела точність останнього удару. Пам'ятаючи про дві нереалізовані можливості в поєдинку за Суперкубок, Максиму є над чим працювати на тренуваннях. Втім, досвідчений футболіст про це й сам чудово знає.

Другий тайм став логічним продовженням першого. Динамівці методично шукали підходи до воріт 37-річного Шуховцева, який чудово провів поєдинок. Голкіпер маріупольців, безумовно, був найкращим у складі гостей. Втім, і досвідчений голкіпер був безсилий проти підступного удару Мілевського. Спочатку Артем забив гол, і навіть встиг його відсвяткувати, але арбітр зафіксував «поза грою». Наступна спроба виявилася вдалішою – форвард м'яко переправив головою м'яч після навісу Гіоане.

Перемогою в стартовому матчі прем'єр-ліги динамівці підняли настрій після невдачі в Полтаві. Але особливої ейфорії викликати домашні 2:0 над «Іллічівцем» не можуть. Попереду на команду чекають нові, набагато серйозніші випробування. Хорошою репетицією перед стартом в єврокубках стане наступний матч чемпіонату, проти «Дніпра». Чекаємо на нові перемоги!

Фотогалерея матчу

www.fcdynamo.kiev.ua

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер