»Динамо» – «Іллічівець» – 3:1. Повернення Шевченка, дебют Дуду

»Динамо» – «Іллічівець» – 3:1. Повернення Шевченка, дебют Дуду

Чудове свято футболу показали динамівці недільним вечором у матчі проти «Іллічівця». Команда грала легко й розкуто, створивши безліч небезпечних моментів біля воріт Шуста, три з яких були реалізовані. Влучні удари Нінковича, Ярмоленка й Бутка (автогол) зафіксували впевнену перемогу господарів.

Після завершення літньої трансферної компанії стало остаточно зрозумілим, на кого буде розраховувати Юрій Сьомін у найближчі три з половиною місяці. Останні десять днів уболівальники гадали, хто замінить Єременка в центрі поля. На Романі багато чого трималося в ігрових побудовах команди, він був сполучною ланкою захисту та атаки. У цьому матчі тренери «Динамо» подивилися у справі Мілоша Нінковича, який уміє добре розпочати атаку (та й завершити, що він сьогодні показав), притримати в потрібну хвилину м’яча, показати нестандартні дії. Можливо, не такий корисний Нінкович в захисних діях, як Єременко, проте в чемпіонаті України, коли суперники ледь не всією командою захищаються, від умілих ходів серба багато в чому залежав розвиток динамівських атак.

Під завершення чверті години господарі повели в рахунку. Чудово корпусом зіграв Мілевський, прикривши ним м’яча й пробивши по воротах. Шуст зреагував, але Нінкович повторним ударом вивів свою команду вперед. Після забитого м’яча динамівці впіймали кураж, грали яскраво, активно використовуючи фланги, постійно тримаючи акцент на атаку. Тричі на ударну позицію виходив Мілевський – кожного разу безуспішно, віч-на-віч із воротарем вибіг Ідейє… Яскравим моментом, щоправда, в першій його частині, став сольний прохід до чужих воріт Хачеріді. На лінії штрафного майданчика, збираючись пробити, захисник у підкаті вибив м’яча з-під ніг Євгена, збивши його з ніг. Емоції динамівця в цьому епізоді складно передати словами. Арбітр Можаровський оцінив їх «жовтою» карткою, яка вчергове має стати хорошою наукою для гравця, який не завжди вміє контролювати свої дії.

Другий тайм динамівці провели нерівно. Кілька неосмислених атак і невимушених помилок змінювали класні комбінації, від яких тамувався подих. З новими силами підопічні Сьоміна пішли вперед після виходу на поле Гармаша та Шевченка. Андрій буквально завів партнерів, надавши їхнім діям різноманітність, змістовність. Після його подачі зі штрафного Вукоєвич пробив головою, Шуст м’яча парирував, а Ярмоленко правильно обравши позицію з метра переправив його прямо до воріт. За кілька хвилин відбувся дебют у складі «Динамо» нещодавнього чемпіона світу серед молодіжних збірних, бразильця Дуду. Невисокий на зріст, верткий, технічний... За двадцятьма хвилинами складно дати характеристику гравцю, проте його талант та здібності сумнівів не викликають. Головне, дати можливість Дуду розкрити їх. За рахунку 3:0 бразилець мав хороший шанс відзначитися, але не встигнув замкнути передачу від Шевченка, який здійснив блискучий сольний прохід.

Під кінець зустрічі епіцентр подій плавно перейшов до воріт господарів. Усе розпочалося з удару Кожанова з 35-ти метрів – Шовковський політ м’яча контролював, але перед воротами він відскочив від газону і прошмигнув повз витягнуті руки голкіпера. Потім маріупольці ледь не покарали Олександра, який почав фінтити у воротарській площі, а завершальною крапкою в атакуючих діях гостей став удар Путівцева з десяти метрів вище за поперечину.

Ближче до третини дистанції чемпіонату ситуація в турнірній таблиці набула традиційних контурів. «Динамо» та «Шахтар» відірвалися від переслідувачів, вирішуючи між собою звичну задачу – посісти перше місце. Поки обидва суперники із завидною синхронністю втрачають та набирають очки, йдучи нога в ногу. Якщо не виникне сюрпризів, з рівною кількістю очок підопічні Сьоміна та Луческу підійдуть до очної зустрічі в Києві. Нехай після неї багато чого може змінитися, на нас чекає яскраве видовище.

Он-лайн матчу

Фотогалерея матчу

ДИНАМО – ІЛЛІЧІВЕЦЬ – 3:1 (1:0).

«Динамо»:
1.Шовковський – кап, 2.Данило Сильва, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 8.Алієв (19.Гармаш, 54), 9.Ярмоленко, 10.Мілевський, 11.Ідейє (7.Шевченко, 59), 34.Хачеріді, 36.Нінкович (99.Дуду, 73).

«Іллічівець»: 33.Шуст, 91.Бутко, 32.Іщенко – кап, 2.Полянський, 77.Путівцев, 20.Ковальов (9.Ярошенко, 24), 8.Чайковський, 6.Гречишкін, 29.Кожанов, 19.Тищенко, 92.Будківський (37.Касьян, 67).

Голи: Нінкович (14), Ярмоленко (68), Бутко (77, автогол) – Кожанов (88).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер