»Динамо» - «Іллічівець» - 3:1. Бомбардирські якості Нінковича

»Динамо» - «Іллічівець» - 3:1. Бомбардирські якості Нінковича

Впродовж кількох годин до початку зустрічі в Києві йшла злива. Можливо паралелі недоречні, але відразу в пам’яті спливло 7 серпня 2005 року, коли «Динамо» зустрічалося все з тим же «Іллічівцем» і в дводенному протистоянні, причиною якому стала небувала за силою і тривалістю злива, спромоглося лише зіграти внічию. На щастя для динамівців, цього разу дощ не втрутився в їхні плани і не завадив набрати три турнірних очки, хоча дісталися вони ціною величезних зусиль. Тотальна ігрова перевага господарів утілилася в три м’ячі в другому таймі. В проміжку між двома першими відзначилися маріупольці. В результаті трудові 3:1 і «Динамо» за підсумками чотирьох турів продовжує лідирувати в турнірній таблиці.

Перед стартовим свистком арбітра вболівальники дружньо вітали наставника «Динамо» Валерія Газзаєва, якому днем раніше виповнилося 55 років. У перших турах чемпіонату наставник зумів стабілізувати склад, проводячи від матчу до матчу мінімальні зміни. Наприклад, порівняно з останньою зустріччю з «Кривбасом» відбулася одна заміна – замість Корреа вийшов Бетао. Динамівці активно розпочали зустріч, у першій чверті години затиснувши суперника на чужій половині поля. Традиційний стартовий натиск цього разу не спрацював – гості впевнено відбивалися. До середини тайму господарі зменшили запал, перевівши гру до центра поля. Виманити гравців суперника зі своєї половини було вельми проблематично, так само як і в інших команд, які приїжджають до нас в надії на нічию. В перерві зустрічі Газзаєв підсилив атаку Сергієм Кравченком, а переломним моментом у поєдинку став епізод з призначенням пенальті за порушення правил Єременком. У стані динамівців це викликало здивування, так само як й інші рішення арбітра Олександра Дерда в звітній зустрічі. Кривошеєнко з 11-ти метрів пробив неточно, а по-спортивному злі й емоційно заведені кияни з новою силою обрушили шквал атак на ворота Романенка. Ось тут уже «Іллічівцю» не пощастило…

Спочатку Нінкович прийняв м’яча на лінії штрафного майданчика, на замаху пішов від захисника і поцілив у кут воріт. Тут навіть кіпер, який спіймав кураж, був безсилий. Із кожним матчем «Динамо» додає, причому не тільки в ігрових моментах, але й у психології. Забитий Касьяном м’яч і рахунок 1:1 був немов непомічений відомою Артемом Мілевським командою, яка впевнено йшла до поставленої мети. Через чотири хвилини Нінкович розвиваючи контратаку вивів на ударну позицію Гусєва, який як у більярді (до речі, Олег великий шанувальник цієї гри) «поклав» м’яча з 15-ти метрів у дальній кут. На цьому опір «Іллічівця» закінчився, а динамівці з періодичністю в дві-три хвилини створювали небезпечні моменти. Реалізувати вдалося один. Все той же Нінкович зіграв у «стінку» з Мілевським і, вийшовши віч-на-віч із Романенком, шансів воротарю не залишив – 3:1.

ДИНАМО – ІЛЛІЧІВЕЦЬ – 3:1 (0:0)

«Динамо»:
1.Шовковський, 3.Бетао (14.Кравченко, 46), 5.Вукоєвич, 10.Мілевський – кап (77.Гільєрме, 88),11.Єременко, 20.Гусєв (4.Гіоане, 85), 25.Юссуф, 26.Несмачний, 34.Хачеріді, 36.Нінкович, 70.Ярмоленко.

«Іллічівець»: 1.Романенко, 2.Микицей (25.Григорик, 78), 3.Самусіовас, 4.Мельник – кап, 5.Пуканич (9.Ярошенко, 67), 14.Савін, 17.Кашевський, 19.Тищенко (11.Кривошеєнко, 46), 24.Чучман, 27.Касьян, 33.Кирильчик.

Голи: Нінкович (54, 86), Гусєв (61) – Касьян (57).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер