»Динамо» – «Інтер» – 1:2. Поразка на останніх хвилинах

Після першої половини турнірної дистанції всі чотири учасники зберігали шанси пройти до наступного етапу Ліги чемпіонів. Враховуючи високу щільність у таблиці, тепер кожен матч – схожий на вирішальний. У рамках четвертого туру «Динамо» приймало «Інтер», вело в рахунку по ходу матчу завдяки голу Андрія Шевченка, але за останні п'ять хвилин пропустило два м'ячі і зазнало прикрої поразки. Тепер, за підсумками чотирьох турів, «Динамо» замикає таблицю, проте все ще зберігає шанси на вихід до наступного раунду.

Команди, виходячи на поле стадіону «Динамо», знали рахунок матчу «Рубін» - «Барселона» (0:0) і вели, по суті, між собою боротьбу за перше місце в групі. Аж до 86-ї хвилини «Динамо» очолювало турнірний пелетон із чотирьох команд, а за п'ять хвилин помінялося місцями з «Інтером», опустившись на четверту позицію. Футбол справді непередбачуваний…

Стартовий склад господарів не став несподіванкою. Валерій Газзаєв випустив перевірених гравців, яким раніше довіряв у найвідповідальніших матчах. Обидві команди активно розпочали зустріч, проводячи гострі атаки. Чи не перший удар у рамку воріт «Інтеру» виявився результативним. Шевченко з лінії штрафного майданчика пробив за високою траєкторією і м'яч акуратно опустився за спину Жуліо Сезаму, який вийшов із воріт. Андрій перервав чотирьохматчеву серію без забитих м'ячів, заразом підтвердивши статус «фахівця по «Інтеру». Повівши в рахунку, кияни поступово поступилися ініціативою супернику, дозволяючи йому все ближче і ближче підходити до своїх володінь. Утім, у першому таймі італійці нічого небезпечного не створили, хіба що щільний удар Міліто з п'ятнадцяти метрів прийшовся прямо в руки Богушу. Могли подвоїти рахунок динамівці. Незадовго до свистка на перерву атака три в три закінчилася положенням «поза грою» у Мілевського, який виходив на ударну позицію, а трохи пізніше постріл Шевченка зі штрафного прийшовся у «стінку».

Розуміючи, що за такої гри успіху не буде, у другому таймі Жозе Моуріньо підсилив атаку Балотеллі й Моттою. Із контргрою, яку динамівці мали намір нав'язати послабленим редутам «Інтера», не склалося. Мілевського щільно прикрили центральні захисники, Ярмоленко припускався багато браку, Шевченко і Нінкович старалися, але не завжди знаходили підтримку партнерів. Основні сили кияни зосередили на захисті власних воріт, повністю віддавши ініціативу супернику. До 80-ї хвилини динамівці як могли стримували атакуючі пориви італійців, які ще більше посилилися з виходом Мунтарі. У кінцівці киянам не вистачило досвіду довести матч до перемоги. Дві помилки захисту гравці «Інтера» Міліто і Снейдер матеріалізували в забиті м'ячі, і тим самим принесли своїй команді першу перемогу в нинішньому розіграші Ліги чемпіонів.

ДИНАМО – ІНТЕР – 1:2 (1:0)

«Динамо»:
31.Богуш, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко, 10.Мілевський – кап (20.Гусєв, 70), 11.Єременко, 17.Михалик, 21.Маграо, 34.Хачеріді, 36.Нінкович, 44.Алмейда, 70.Ярмоленко.

«Інтер»: 12.Жуліо Сезар, 4.Дзанетті – кап, 5.Станкович, 6.Лусіо, 9.Ето’О, 10.Снейдер, 13.Майкон, 19.Камб’яссо (8.Т’ягу Мотта, 46), 22.Міліто, 25.Самуель (11.Мунтарі, 79), 26.Ківу (45.Балотеллі, 46).

Голи: Шевченко (21) – Міліто (86), Снейдер (89).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер