Жест добра і милосердя

Жест добра і милосердя

В рамках соціальної програми «Динамо – дітям!» у грудні-січні продовжується благодійна акція, що стверджує: «Ми разом!». ФК «Динамо» вважає за моральний обов'язок і виразом соціальної відповідальності надавати підтримку дітям, яким необхідна особлива увага.

22-го грудня президент «Динамо» Ігор Суркіс вручив подарунки вихованцям школи-інтернату №4, в якому живуть і навчаються соціально незахищені діти. А через два дні в рамках продовження ініціативи відбулася зустріч Ігоря Михайловича з учнями і педагогічним колективом загальноосвітньої школи-інтернату № 18, в якій навчаються діти з дефектами слуху.

Важко описати те захоплення і радість, з якими діти прийняли новорічні подарунки від київського «Динамо». А їх було немало. Перш за все, Ігор Суркіс привітав усіх з прийдешніми новорічними і різдвяними святами, сказавши теплі слова підтримки. Футбольна команда інтернату, яка бере участь у чемпіонаті України та міжнародних змаганнях, отримала повне екіпірування, включаючи фірмові м'ячі, комплекти форми і бутс за зразком першої команди «Динамо». Дісталися подарунки і решті вихованців школи. Сувеніри, солодощі, книги, клубна атрибутика і журнали – це те, що зробило щасливими дітей.

Після бесіди з директором школи-інтернату №18 Миколою Гриценком Ігор Суркіс дізнався про проблему браку слухових апаратів. Приладів, які значною мірою допомогли б дітям відчувати себе повноцінними членами суспільства. Рішення було ухвалене негайно: президент «Динамо» ще до Нового року пообіцяв забезпечити необхідною продукцією всіх вихованців інтернату. До речі, в школі вчиться 225 дітей, а вартість одного слухового апарату досягає 600 доларів (залежно від індивідуальних особливостей дитини). Радості дітей не було межі! На подяку вони виконали чудові пісні за допомогою мови жестів, а також подарували вишиту картину.

- Ми хочемо, щоб наш футбольний клуб підтримували і любили, а для цього потрібно робити людям добро, - пояснив своє рішення Ігор Михайлович. – У футбол не можуть грати лише мільйонери, а навколо них нехай трава не росте. Дітям необхідно допомагати, якщо є така можливість. У цій школі навчаються хлопці, в яких є батьки, вони одягнені, взуті, але в них існують інші проблеми, які можна вирішити, спочатку придбавши сучасні слухові апарати. Я можу це зробити. Потрібний рахунок ми сплатимо сьогодні ж. Сподіваюся, ці вироби є в продажу в нас, а якщо ні, ми оперативно придбаємо їх на Заході, щоб вони дісталися кожній дитині.

Додам, що подібні акції плануємо проводити не тільки напередодні Нового року, але й надалі. Коли команда повернеться з відпустки, разом відвідаємо ще кілька шкіл. Цим ми хочемо показати, що київське «Динамо» - не просто футбольна команда, але і соціальний проект для суспільства, в яке ми робимо свій внесок. Ви знаєте, перед Новим роком я зазвичай виїжджаю на 7-10-денний відпочинок. Але цього разу затримався в Києві, щоб провести ще кілька зустрічей із дітьми.

- Що вам більше всього запам'яталося в 2008-му році?

- Те, що з командою почав працювати Юрій Сьомін, який поступово відновлює славні традиції київського «Динамо», які полягають у наступному: перемагати, перемагати і ще раз перемагати.

- Які подарунки ви збираєтеся зробити своїми рідним до Нового року?

- Я обіцяв із молодшою донькою відвідати цирк, а під ялинку покладу їй солодощі і ляльку. Старшій доньці організував поїздку до Америки на 10 днів, дружині вигадаю який-небудь сувенір. Брату? А ми його у розрахунок не беремо (посміхається).

Відзначимо, що впродовж 2009-го року «Динамо» планує екіпірувати футбольні команди всіх шкіл-інтернатів Києва, а також провести футбольні турніри між ними.

А в п'ятницю, 26 грудня, в конференц-залі ФК «Динамо» (Київ) відбудеться традиційна зустріч динамівців і дітей, які постраждали від наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 

Світлана Полякова, Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер