»Динамо» - «Металург» Д - 3:1. Шева – гол!

Вже із самого ранку понеділка біля кас стадіону «Динамо» імені Валерія Лобановського почала шикуватися черга. Повідомлення про повернення до Києва Андрія Шевченка підняло інтерес столичної публіки до чергового поєдинку чемпіонату України до небувалих висот. П’ятнадцять тисяч глядачів, які прийшли ввечері на стадіон, стали свідками цікавої гри і довгоочікуваної появи у біло-синій футболці свого кумира... Кінцівка першого тайму виявилося результативною – спочатку відзначилися Нінкович і Танаса, а вперед «Динамо» вивів Ярмоленко. У другій половині зустрічі кияни створили безліч небезпечних моментів, але змогли забити лише одного разу. Вже в компенсований арбітром час Шевченко заробив пенальті, який сам же і реалізував. У результаті 3:1, «Динамо» продовжує очолювати турнірну таблицю!

Вперше у стартовому складі «Динамо» вийшли троє гравців. Це бразильці Леандро Алмейда і Маграо, а також молодий українець Денис Гармаш. Залишився на лаві запасних Хачеріді, який до цього грав за Валерія Газзаєва в усіх матчах. Пару центральних захисників склали Юссуф і Алмейда, на лівому і правому фланзі оборони Маграо й Єременко відповідно. У центрі півзахисту традиційно розташувався Вукоєвич, трохи ближче від нього до воріт суперника Гармаш. Зліва в півзахисті вийшов Ярмоленко, справа – Гусєв. На вістрі атаки діяв Мілевський, а функції плеймейкера виконував Нінкович. Втім, це лише номінальне розташування динамівців на полі. Той же Мілевський часто відходив до своїх воріт, а в напад з флангів висувалися Ярмоленко і Гусєв. Такі перестановки по ходу матчу тренерським штабом тільки вітаються.

Більшу частину зустрічі динамівці провели на половині поля суперника. Багато атакували через фланги, причому з активним підключенням захисників Маграо і Єременка. Перші півгодини солідно виглядав Гармаш. Денис не боявся брати гру на себе, сміливо йшов в дриблінг, пробивав по воротах. Траплялися і помилки, але хто від них у такому віці, не маючи ігрового досвіду на подібному рівні, не застрахований? Наприкінці першого тайму безглузда скидка м’яча Гармашем призвела до взяття воріт динамівців. Так донеччани зусиллями Танаси зрівняли рахунок, відкритий кількома хвилинами раніше Нінковичем. Втім, турбуватися господарям поля було ніколи. Буквально в наступній атаці подачу з кутового головою на дальній стійці замкнув Ярмоленко. Таким чином, у суперечці найкращих бомбардирів чемпіонату відразу четверо гравців забили по чотири м’ячі, а троє з них представляють «Динамо» – Гусєв, Мілевський і Ярмоленко.

Починаючи з середини першого тайму глядачі почали дружньо скандувати «Шева! Шева!». Натяк зрозумів і Андрій, одягнувши манішку, приступив до активної розминки. В перерві Шевченко замінив Гармаша, з новими силами повівши партнерів в атаку. Буквально кожен дотик Андрієм м’яча глядачі бурхливо вітали. Авторитет нападника позначався і на динамівцях, які постійно шукали його передачами. Добре, що робити з м’ячем навіть у найскладніших ситуаціях №7 «Динамо» знає не з чуток, звідси й постійні погрози воротам Дішленковича. Проте на завершальній стадії Андрію цього вечора не щастило. Спочатку з вигідної ситуації поцілив у стійку, потім його удари блокували захисники чи парирував воротар. Але цього вечора найкращий нападник новітньої історії «Динамо» поле без забитого м’яча не залишив. У компенсований арбітром час Мілевський підсік м’яча над головами захисників «Металурга» (копія пасу Реброва на Шевченка в матчі з «Реалом» у 1999 році), а Шева, вийшовши віч-на-віч із кіпером, був брутально зупинений. Реалізувати пенальті для Андрія – справа техніки. 3:1!

ДИНАМО – МЕТАЛУРГ Д – 3:1 (2:1)

«Динамо»:
31.Богуш, 5.Вукоєвич, 10.Мілевський – кап,11.Єременко, 20.Гусєв (3.Бетао, 90+3), 25.Юссуф (34.Хачеріді, 83), 21.Маграо, 35.Гармаш (7.Шевченко, 46), 36.Нінкович, 44.Алмейда, 70.Ярмоленко.

«Металург» Д: 66.Дішленкович, 3.Коротецький, 4.Чечер – кап, 9.Лазич, 14.Воловик (44.Прийма, 46), 15.Танаса (47.Фабіньо, 74), 18.Димитров, 22.Мхитарян, 23.Годін (88.Шищенко, 77), 28.Маріо Сержіо, 39.Кінгслі.

Голи: Нінкович (38), Ярмоленко (44), Шевченко (90+6, пен.) – Танаса (42).

Дивіться фотогалерею

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер