»Динамо» – «Металург» З – 3:0. Дебютант Калитвинцев і бомбардир Мілевський

»Динамо» – «Металург» З – 3:0. Дебютант Калитвинцев і бомбардир Мілевський

Перемогою над запорізьким «Металургом» завершило нинішній сезон «Динамо». У матчі, який не мав для обох команд жодних турнірних завдань, підопічні Валерія Газзаєва без особливих проблем розгромили суперника. Ще в першому таймі капітан команди Артем Мілевський оформив дубль, у результаті ставши найкращим бомбардиром чемпіонату України, а після перерви захисник «Металлурга» Кривцов забив м’яча у свої ворота.

Ще перед початком матчу в пресі пройшла інформація, що наставник «Динамо» вирішив в останній грі сезону перевірити у справі молодих гравців. У стартовому складі вийшли півзахисники Денис Гермаш і Владислав Калитвинцев, воротар Денис Бойко. Для останніх двох звітний поєдинок став дебютним у складі «Динамо»! А Влад одночасно побив клубний рекорд, ставши наймолодшим гравцем із тих, які виступали коли-небудь за «Динамо» в чемпіонаті України. Раніше він належав Олександру Алієву, який дебютував у віці 17 з половиною років. Калитвинцев одягнув біло-синю футболку в 17 років і 4 місяці. Вітаємо юного гравця з першим «дорослим» рекордом і бажаємо стати лідером «Динамо» набагато швидше, ніж це зробив Алієв.

Нескладно зрозуміти характер матчу, який із турнірної точки зору не мав значення для жодної з команд. Суперники поводилися толерантно, прагнули принести задоволення глядачам красивою грою, комбінаціями, ударами по воротах. Більше досягли успіху в цьому динамівці, вже в першому таймі зусиллями Мілевського двічі відзначившись у чужих воротах. У першому випадку Артема на ударну позицію вивів Гармаш, а трохи пізніше – Калитвинцев. Хоча в такому поєднанні команда виступала вперше, доволі швидко гравці знайшли взаєморозуміння, показуючи змістовний футбол. Органічно до гри влився Калитвинцев, діючи гостро і нестандартно. Протягом відведеної тренером години Влад перебував у центрі уваги, відпрацьовував на сусідніх позиціях, не побоювався брати ініціативу на себе.

Перший небезпечний момент біля динамівських воріт виник відразу після перерви – кандидат до збірної Маркевича Польовий класно пробив зі штрафного, а Бойко у стрибку спромігся перевести м’яча у стійку. В середині другого тайму запорожці все ж відзначилися, але із знаком «мінус». Після подачі кутового повз м’яча проскочили Мілевський і Михалик, а захисник Кривцов, намагаючись вибити м’яча, зрізав його у свої ворота. Під завісу зустрічі динамівці створили кілька класних моментів, найреальніший із яких був у Ярмоленко. В Андрія сила удара перевершила влучність, і він відправив м’яча з кута воротарського майданчика в стійку. А за кілька хвилин пролунав фінальний свисток, який сигналізував про закінчення матчу, а з ним і завершення сезону.

Динамівці ще довго не розходилися, тепло подякувавши вболівальникам за підтримку. Спасибі вам, дорогі друзі, що були разом із командою в години перемог і поразок. До зустрічі в новому сезоні!

ДИНАМО – МЕТАЛУРГ З – 3:0 (2:0)

«Динамо»:
71.Бойко, 2.Данило Сильва, 3.Бетао, 5.Вукоєвич (8.Петров, 46), 10.Мілевський – кап, 11.Єременко, 17.Михалик, 19.Гармаш (20.Гусєв, 46), 21.Маграо, 34.Хачеріді, 45.Калитвинцев (9.Ярмоленко, 62).

«Металург» З: 1.Коваль, 3.Невмивака – кап, 4.Степаненко, 5.Тейку (31.Пісоцький, 17), 7.Вернидуб, 9.Цигирлаш (21.Нестеров, 64), 14.Польовий, 16.Алозі (19.Карауш, 46), 20.Тигорєв, 30.Каськов, 38.Кривцов.

Голи: Мілевський (11, 32), Кривцов (61, автогол).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер