»Валенсія» - «Динамо» - 2:2. Вогні на «Месталья»!

»Валенсія» - «Динамо» - 2:2. Вогні на «Месталья»!
Артем Кравець.  Фото А.Лукацький

В ці дні Валенсія живе передчуттям головного місцевого святкового дійства – Файяса, чи Свята вогнів! Напевно гарячі жителі Валенсії лютневим вечором заздалегідь приготували факели та інше знаряддя, щоб відзначити вихід «Валенсії» до наступного раунду Кубка УЄФА. Карти самовпевненим левантійцям сплутало «Динамо» та його молодий форвард Артем Кравець. Два м'ячі в кожному з таймів, на які господарі відповіли такою ж кількістю точних ударів у виконанні Марчени та Дель Орно, дозволили киянам вийти до 1/8 Кубка УЄФА. Там на нашу команду вже чекав харківський «Металіст», який пробився до цієї стадії на три години раніше.

Гра «Динамо» на «Местальї» залишила блискуче враження! Команда Юрія Сьоміна діяла активно, за першої ж нагоди атакувала і ні в чому не поступалася іспанцям. Виняток становили розиграші стандартних положень, зокрема – штрафні з флангів. Саме після них господарі забили два м'ячі. В обох випадках суперник вигравав боротьбу на воротарській лінії, після чого переправити м'яча у ворота було справою техніки.

В решті компонентів гри динамівці заслужили на компліменти. Особливо здивувала хороша фізична підготовка – гравці «підсіли» лише під кінець матчу, коли завдання було виконане і залишалося зберегти потрібний рахунок. Півтора тайми кияни активно пресингували, застосовуючи давно забутий колективний відбір м'яча. Виходило це вельми вдало. Особливо добре попрацював півзахист, перериваючи в зародку більшість атак суперника.

На окремі компліменти заслужив Артем Кравець, на якого за відсутності лідерів нападу Мілевського та Бангура випала особлива місія. Молодий форвард за підтримки тріо атакуючих півзахисників Алієв-Кравченко-Єременко весь матч тримав у напрузі захист, пресингував і змушував суперників помилятися. Артем був схожий на хижака, який без втоми відстежує здобич і чекає на свій шанс. Коли цей шанс надавався, скористатися ним було справою техніки. До речі, напередодні матчу в одному з інтерв'ю Юрій Сьомін відзначив, що в штрафному майданчику Кравцю інколи не вистачає холоднокровності. Приємно, що молодий нападник вміє працювати над помилками, про що двічі нагадав у звітному матчі. В першому таймі Артем отримав м'яча від Ель Каддурі, протаранив двох захисників і чітко переправив м'яча повз воротаря Сезара. Після перерви, коли забивався другий м'яч, просто-таки блискавичну передачу віддав Корреа. «Відрізавши» відразу кількох гравців «Валенсії», Карлос вивів Кравця віч-на-віч із воротарем. Наш форвард уміло витримав паузу і як зрілий майстер пробив у дальній кут.

Рахунок 2:2 повністю влаштовував динамівців. Останні двадцять хвилин господарі провели в атаці, під свист трибун намагаючись врятувати становище. Час невблаганно йшов і під фінальний свисток арбітра Даміра Скоміни кияни дружньо підняли руки!

Протистояння «Динамо» та «Валенсії» продемонструвало, що зустрілися команди приблизно одного рівня. В кожної є сильні та слабкі сторони. З боку здалося, що динамівці більше хотіли перемогти, причому помітно це було в кожному ігровому епізоді. І не такою вже страшною виявилася «Валенсія», якою її представляли футбольні аналітики. Грати і перемагати можна будь-якого суперника, що підопічні Юрія Сьоміна продемонстрували спочатку в Києві, а потім у Валенсії.

Тепер у 1/8 Кубка УЄФА на «Динамо» чекає старий-добрий знайомий – «Металіст». За сумою двох матчів харків'яни більш ніж упевнено розібралися із «Сампдорією» 3:0 і тепер не проти продовжити успішний виступ у єврокубках. Але спершу обидві команди виявлять найсильнішого в рамках чемпіонату України. Центральний матч 18-го туру призначений на 4-е березня. Це буде цікаво!

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер