»Динамо» – «Оболонь» – 0:2. Шок від земляків

»Динамо» – «Оболонь» – 0:2. Шок від земляків

Після серії з шести поспіль перемог динамівці програли. У поєдинку з «Оболонню» в кожному з таймів підопічні Олега Лужного пропустили по м'ячу, зазнавши третьої поразки в чемпіонаті та збільшивши відставання від лідера до восьми очок.

Такої гри та результату навряд чи чекали вболівальники від «Динамо», тим паче, після двох переконливих домашніх перемог над «Іллічівцем» та АЗ. У стартовому складі тренери випустили Шевченка, Юссуфа та Нінковича. Гравців досвідчених, які можуть у складний момент підставити команді плече. На жаль, гра у динамівців не пішла з перших хвилин. Великий відсоток браку в передачах, позиційні помилки... До цього додалася помилка воротаря Коваля в самому дебюті зустрічі, який невдало намагався парирувати спрямований з дальньої дистанції м'яч. Максим правильно зайняв позицію, але м'яча в руках не втримав, випустивши його прямо до сітки воріт. Холодний душ на 7-й хвилині нашу команду не підбадьорив. У першому таймі велася рівна гра, за ударами по воротах номінальні гості навіть перевершили номінальних господарів.

Ось-ось, здавалося, набагато досвідченіші й майстерні гравці «Динамо» мали взяти ініціативу до своїх рук, поставивши суперника на місце. Прикладом могла служити та ж «Оболонь», яка в першому турі чемпіонату відіграла у динамівців гандикап у два м'ячі. Проте в другому таймі істотних корективів до гри Олег Лужний не вніс. Ярмоленко, Мілевський, а потім і Данило Сильва, які вийшли в терміновому порядку, у фінальному штурмі практично нічим не відзначилися. Рахунок до цього моменту був уже 0:2. Після дальнього удару Кутаса та рикошету від захисника м'яч відскочив до Сібірякова, який залишився на самоті й холоднокровно спрямував його до дальнього від Коваля кута.

Про такі матчі хочеться скоріше забути. Якщо вболівальники це зробити можуть, то тренерському штабу потрібно провести аналіз і зрозуміти, чому в складній для команди турнірній ситуації, коли збільшення відриву від «Шахтаря» стає просто критичним, йде поразка від аутсайдера. Найбільш неприємно, що її складно назвати нелогічною. Подивимося, які висновки зробить Олег Лужний зі своїми колегами та підопічними. Часу для цього в нього зовсім небагато – в середу на «Динамо» чекає гра зі «Сталлю» в матчі за Кубок України.

Поразка від «Оболоні» стала першою для «Динамо» у столичних дербі в історії чемпіонату України. До цього проти «Арсеналу» (раніше ЦСКА) та «Оболоні» наша команда провела сорок матчів. На сорок першому така приємна серія обірвалася. Ще одна малоприємна статистика – в нинішньому сезоні «Динамо» втретє програє з різницею у два м'ячі. У попередніх сезонах більше за одне таке фіаско в команди не було.

 

 ДИНАМО – ОБОЛОНЬ – 0:2 (0:1).

«Динамо»: 35.Коваль, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 7.Шевченко – кап (10.Мілевський, 58), 20.Гусєв (2.Данило, 65), 23.Єременко, 30.Ель Каддурі, 34.Хачеріді, 36.Нінкович (9.Ярмоленко, 46), 37.Юссуф, 44.Алмейда.

«Оболонь»: 1.Рибка, 5.Мандзюк, 7.Лозинський – кап, 8.Сібіряков, 10.Кучеренко, 11.Панас, 15.Лупашко, 24.Котенко, 27.Худзік, 32.Пластун, 77.Кутас.

Голи: Худзік (7), Сібіряков (62).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер