»Динамо» - «Порту» - 1:2. Зигзаг невдачі

»Динамо» - «Порту» - 1:2. Зигзаг невдачі

Прикро виймати м'яча з сітки своїх воріт на останній хвилині компенсованого арбітром часу. Коли вся команда пішла за бажаною перемогою, а в результаті пропустила банальну контратаку, за секунди втративши вже здавалося покладене до турнірної таблиці очко й заплутало колись райдужні лігочемпіонські перспективи. Проте, після чотирьох турів у «Динамо» залишаються п'ять очок і вельми реальні шанси фінішувати в лідируючій двійці. От тільки завдання тепер ускладнене – щоб продовжити виступи в Лізі чемпіонів, киянам бажано перемагати в обох матчах, що залишилися. В Лондоні і Києві, «Арсенал» і «Фенербахче». Завдання складне, але реальне.

У грі з «Порту» для Юрія Сьоміна було головним не програти. Про це наставник говорив перед матчем, цю думку підтверджував і стартовий склад. Надії вболівальників побачити на вістрі атаки пару нападників Мілевський-Бангура, які добре зігралися в чемпіонаті України, виявилися марними. Юрій Павлович вирішив наситити центр поля, замість потенційного форварда (Бангура) випустивши другого опорного півзахисника (Ель Каддурі). В результаті єдиному номінальному нападнику Мілевському допомагав висунутий плеймейкер Алієв, а також флангові півзахисники Єременко та Гіоане.

Півтора тайми всі думки гравців «Динамо» були націлені на захист. Забивши в контратаці в середині першого тайму, господарі поля вирішили втримати синицю в руках, по максимуму наситивши тили. Тривалий час це давало результат, поки не підвела давня хвороба – гра під час стандартних положеннях. Дуже багато в цьому матчі кияни фолили на флангах своєї половини поля, і кожна подача зі штрафного була справжнім випробуванням. Після чергового навісу Роландо вистрибнув вище за всіх і головою вбив м'яча у ворота Богуша, який бездоганно відіграв матч.

До честі динамівців, за нічийного рахунку гру вони вирівняли і за двадцять хвилин створили моментів біля воріт Елтона більше, ніж за попередню годину. Двічі небезпечно пробивав Алієв, в стійку поцілив Вукоєвич, замкнути подачу не встиг Діакате. Хотіли як краще, а вийшло як завжди. Ця фраза першого Президента України і давнього вболівальника «Динамо» Леоніда Кравчука, що стала легендарною, найкраще змальовує зусилля динамівців наприкінці матчу. Хотіли і могли забити вирішальний і такий потрібний для вирішення турнірних завдань гол, а отримали…

Втім, про такі матчі краще швидше забути. А допомогти зробити це можуть тільки самі динамівці, перемігши в подальших матчах і довівши грою, що невдача з «Порту» була лише прикрим епізодом на шляху проходження нашої команди до єврокубкових вершин.

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер