»Динамо» - «Парі Сен-Жермен» - 3:0. Ми у півфіналі!

»Динамо» - «Парі Сен-Жермен» - 3:0. Ми у півфіналі!

Сім днів після першого матчу 1/4 фіналу Кубка УЄФА пройшли в очікуванні повторної зустрічі. Нульова нічия в Парижі залишала приблизно рівні шанси на вихід до півфіналу українській і французькій командам. Гра в Києві тримала в напрузі вболівальників з першої до останньої хвилини, а успішнішими в своїх намірах виявилися футболісти «Динамо», які обіграли парижан із рахунком 3:0.

Динамівці в Чистий четвер подарували вболівальникам справжнє свято. До речі, з пересічними глядачами свідками виходу команди до півфіналу Кубка УЄФА стали Президент України Віктор Ющенко та спікер Верховної Ради України Володимир Литвин.

Давши провідним футболістам у неділю в матчі чемпіонату України з «Чорноморцем» день відпочинку, на гру з «Парі Сен-Жермен» Юрій Сьомін випустив найсильніший склад. У порівнянні з поєдинком у Франції в стартовому складі відбулася лише одна зміна – замість півзахисника Корреа вийшов нападник Бангура. Тим самим наставник підсилив атаку і показав, що команда налаштована виключно на перемогу. До речі, випустивши Ісмаеля з перших хвилин, тренер «Динамо» влучив у саму «десятку». Вже на четвертій хвилині зустрічі, підхопивши м'яча на лінії штрафного майданчика гвінеєць без роздумів пробив по воротах. До нашого щастя, несильно посланий м'яч, відскочивши від газону, влучив у самий кут воріт Ландро! На самому початку зустрічі динамівці повели в рахунку, позначивши перевагу забитим м'ячем.

На відміну від попередніх євросезонів, цього разу динамівці, відкривши рахунок, не сіли в глухий захист, продовживши диктувати умови на футбольному полі. До перерви парижани не завдали жодного удару в рамку воріт Богуша – захист господарів діяв практично безпомилково. Велика заслуга в цьому півзахисників киян, які зустрічали суперників у середині поля і зводили «нанівець» левову частину атакувальних зусиль парижан. В одній з атак Алієв заробив кутовий, який сам же виконав. Відправлений до штрафного майданчика м'яч злетів догори від голови захисника, а Ландро, який спробував забрати його, незграбно кулаком переправив у свої ж ворота. Гравці «Динамо» подібного ніяк не очікували, на секунду розгубившись, кого ж вітати в такій ситуації. На щастя, «проблему» вирішили швидко і, повівши в рахунку 2:0, із ще більшою впевненістю продовжили гру.

Друга половина зустрічі стала логічним продовженням першої. Поль Ле Гуен використовував всі можливості для підсилення гри, але цього вечора успіх відвернувся від його команди. І справа не тільки в помилках воротаря. Парижани не зуміли налагодити комбінаційну гру, багато помилялися в елементарних ситуаціях, так і не поставивши супернику серйозних завдань. Динамівці впевнено захищалися, віддаючи перевагу над комбінаційними атаками швидким контрвипадам. Хороші моменти були в Єременка й Бангура, Мілевський ледь не вийшов віч-на-віч із кіпером. Остаточний рахунок у матчі, що зняв усі питання про учасника півфіналу Кубка УЄФА, встановив Вукоєвич. Які ж важливі м'ячі забиває хорватський півзахисник! Цього року Оггі спершу поцілив у ворота «Металіста», а зараз відправив у нокаут «Парі Сен-Жермен». Не обійшлося без участі Алієва, потужний удар якого зі штрафного парирував голкіпер, а Вукоєвич, який першим набіг, переправив м'яча у ворота! Останні тридцять хвилин поєдинку пройшли за територіальної переваги гостей. Втім, особливих турбот Богушу атаки парижан не спричинили й, упевнено довівши зустріч до кінця, динамівці в унісон із фінальним свистком дружньо підняли руки догори.

«Динамо» вперше в історії вийшло до півфіналу Кубка УЄФА! Суперником нашої команди стане переможець пари «Марсель» - «Шахтар». Перший поєдинок відбудеться 30-го квітня в Києві, повторний – 7-го травня в Донецьку, чи Марселі.

ДИНАМО – ПАРІ СЕН-ЖЕРМЕН – 3:0 (2:0)

«Динамо»:
31.Богуш, 3.Бетао, 5.Вукоєвич, 6.Саблич, 8.Алієв, 10.Бангура (7.Корреа, 69), 11.Єременко, 25.Мілевський, 30.Ель Каддурі – кап, 36.Нінкович (4.Гіоане, 83), 37.Юссуф (26.Несмачний, 82).

«ПСЖ»: 1.Ландро, 2.Чеара, 4.Макелеле – кап, 8.Луюндула, 9.Оаро (7.Жюлі, 68), 10.Сессеньйон, 13.Траоре (6.Бурийон, 16), 15.Камара, 20.Шантом, 22.Арман, 23.Клеман (25.Ротен, 46).

Голи: Бангура (4), Ландро (15, автогол), Вукоєвич (61).

Дивіться фотогалерею матчу

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер