»Динамо» – «Шахтар» – 3:0. Перемога для престижу?

»Динамо» – «Шахтар» – 3:0. Перемога для престижу?

Програму 27-го туру чемпіонату України завершувало головне футбольне протистояння країни: «Динамо» – «Шахтар». Незважаючи на ледве існуючу турнірну інтригу, команди продемонстрували бойовий футбол, діяли з величезною самовіддачею та бажанням перемогти. Більше досягли успіху в цих компонентах динамівці. Удари Андрія Шевченка та двічі Олега Гусєва принесли нашій команді чергові три очки.

В останніх двох сезонах команди в чемпіонаті обмінювалися перемогами в домашніх матчах. Не став виключенням і нинішній сезон. Динамівці з величезною відповідальністю провели підготовку до звітного матчу, гравці по максимуму обмежили спілкування з пресою, зосередивши всі сили на грі. Юрій Сьомін не став експериментувати зі складом, випустивши звичний для весни набір виконавців. Утім, однією з причин цього стали і кадрові проблеми. Через ушкодження в останні дні тренери не дорахувалися двох досвідчених захисників – Тараса Михалика та Леандро Алмейди. Добре, що вийшов із лазарету Хачеріді, який із Юссуфом склав пару центральних захисників.

У першому таймі за приблизно рівної гри обидві команди на двох створили кілька моментів, у результаті глядачі побачили один забитий м’яч. Срна збив у штрафному майданчику Шевченка, який намагалося пробити головою після подачі з флангу, а Гусєв чітко реалізував пенальті. Шансів відбити удар у П’ятова не було. Можливо, позначилася у воротаря відсутність практики парирувати пенальті, адже востаннє в чемпіонаті таке покарання у «гірників» було три сезони тому.

Як виявилося, найцікавіше команди відклали на другий тайм. У ньому було все – два забитих м’ячі, безліч небезпечних ударів, блискуча гра воротаря і навіть вилучення. Потерпілим виявився тренер гостей Мирча Луческу, який активно не погоджувався не лише з рішеннями рефері в полі, але й із четвертим арбітром.

Відпочивши в перерві, заряджені на боротьбу донеччани провели низку атак на ворота Шовковського. В цей період гості створили найреальніші моменти для взяття воріт і, якби кіпер «Динамо» не проявив себе в усій красі, рахунок у матчі напевно був би іншим. Едуардо, Срна, Фернандіньо, Тейшейра… Динамівцям потрібно було терміново наводити лад в обороні, і зробив це… Шевченко. Мілевський відібрав м’яча в захисника, вивів на ударну позицію Шевченка, який класно перекинув м’яча через П’ятова. Другий гол додав упевненості господарям, що відразу позначилося на перебігу гри.

Після цього «Шахтар» запам’ятався потужним ударом Раца в поперечину з-за меж штрафного майданчика, а «Динамо» атаками в компенсований арбітром час. Під пресингом на в’язкому від дощу полі захисники гостей багато помилялися, а одна з помилок утілилася в гол. Зозуля з флангу прострілив на ближню стійку, звідки Гусєв п’яткою переправив м’яча до воріт.

Заслужена перемога «Динамо» над «Шахтарем». Будемо чекати на продовження – у суперників є всі шанси зустрітися цього сезону ще раз, у фіналі Кубка України.

Он-лайн матчу

ДИНАМО – ШАХТАР – 3:0 (1:0).

«Динамо»:
1.Шовковський – кап, 2.Данило, 5.Вукоєвич, 6.Попов, 7.Шевченко, 9.Ярмоленко (49.Зозуля, 88), 10.Мілевський (8.Алієв, 90+2), 20.Гусєв, 23.Єременко, 34.Хачеріді, 37.Юссуф (3.Бетао, 80).

«Шахтар»: 30.П’ятов, 33.Срна – кап, 44.Ракицький, 32.Іщенко, 26.Рац, 15.Степаненко, 7.Фернандіньо (99.Морено, 72), 22.Мхітарян, 10.Вілліан, 29.Тейшейра, 11.Едуардо (20.Дуглас Коста, 84).

Голи: Гусєв (24, пен., 90), Шевченко (62).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер