»Динамо» – «Шериф» – 0:0. До плей-офф із першого місця

»Динамо» – «Шериф» – 0:0. До плей-офф із першого місця

У завершальному поєдинку 2010 року «Динамо» в Києві приймало «Шериф» і зіграло внічию 0:0. Одне набране очко, враховуючи поразку БАТЕ від АЗ, дозволило нашій команді з одинадцятьма набраними балами фінішувати на першому місці у груповому турнірі Ліги Європи!

Передбачити заявку «Динамо» на гру не складало особливих труднощів. На дев’ятиденний збір у Туреччині, який було проведено перед поєдинком, Олег Лужний викликав двадцять гравців. Теміле на тренуванні ушкодив коліно, а з трьох воротарів поза грою опинився Кичак. Невеликі зміни, у порівнянні з грою двотижневої давнини проти БАТЕ, сталися й у стартовому складі. На правому фланзі півзахисту місце Гусєва зайняв Шевченко, а в центрі оборони пару Алмейді склав Хачеріді.

Початок матчу пройшов за рівної боротьби. Динамівці хоча й більше володіли ініціативою, небезпечних моментів біля воріт Стажили не створили. Лише на 26-й хвилині голкіпер вступив у гру – Мілевський вивів на ударну позицію Шевченка, після удару якого м’яч ледь не влетів до кута воріт. Через сім хвилин капітану все ж таки вдалося спрямувати м'яча за призначенням, проте за мить раніше арбітр зафіксував офсайд. Свисток на перерву застав динамівців в атаках. Як часто трапляється, найцікавіше команди відклали на другий тайм.

Уболівальники, які в кількості більше десяти тисяч збіралися в морозну погоду на стадіоні, напевно не пошкодували про свій вибір. У «Динамо» активніше заграли фланги, на яких виконували соло Шевченко та Ярмоленко. Перекваліфіковані форварди часто мінялися позиціями, вводячи в оману суперників і ще більше загострюючи ситуацію біля воріт «Шерифа». На 48-й хвилині Мілевський п’ятою хитро скинув м’яча під удар Ярмоленку, який примудрився пробити прямо у воротаря. Справжній штурм воріт молдован, який ледь не став кульмінацією поєдинку, стався на 67-69- й хвилинах. Тричі впродовж трьох хвилин господарі мали чудові шанси для взяття воріт, але кожного разу вище за будь-які похвали діяв воротар Стажила – двічі втратив шанс відкрити рахунок Ярмоленко й одного разу Шевченко.

Тут би продовжити, «дотиснути» злегка дезорієнтованого суперника. Проте сталося зворотне. Гості оперативно перелаштувалися і ледь не покарали динамівців, які захопилися атаками. Спочатку після розіграшу кутового м’яч влучив у стійку воріт Шовковського, а трохи пізніше з вигідної позиції у рамку залишених воротарем воріт не влучив Георгієв. У результаті нульова нічия, що розвела обидві команди по різних полюсах турнірної таблиці.

Очевидно на інший результат в завершальній грі року чекали від улюбленої команди її вірні прихильники. Проте не будемо судити строго. Поставлене завдання – вийти з групи з першого місця – команда виконала. Тепер будемо чекати на жеребкування плей-офф і суперника по 1/16 фіналу. Після фінального свистка гравці та тренери тепло подякували вболівальникам, які підтримували команду не лише впродовж сьогоднішньої зустрічі, але й усього сезону. До нових зустрічей, шановні друзі, до нових перемог!

 


ДИНАМО – ШЕРИФ – 0:0

«Динамо»:
1.Шовковський, 3.Бетао (26.Несмачний, 57), 5.Вукоєвич, 6.Попов, 7.Шевченко – кап, 9.Ярмоленко, 10.Мілевський (49.Зозуля, 88), 17.Михалик, 23.Єременко, 34.Хачеріді, 44.Алмейда.

«Шериф»: 12.Стажила, 3.Волков (11.Гаурач, 90+3), 9.Франса, 10.Єрохін, 14.Баліма, 21.Дьєду (7.Николич, 80), 22.Фред (8.Георгієв, 76), 26.Самарджич, 28.Надсон – кап, 30.Бранкович, 44.Адамович.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер