Позаду «Спартак», попереду – Ліга чемпіонів

Позаду «Спартак», попереду – Ліга чемпіонів

8:2 - за сумою двох зустрічей в кваліфікації Ліги чемпіонів «Динамо» перемогло «Спартак» і в черговий раз вийшло до групового раунду найпрестижнішого клубного турніру Європи! В Києві, так само як і двома тижнями раніше в Москві, на табло були переконливі 4:1. Срібний призер чемпіонату Росії «Спартак» не зміг скласти серйозну конкуренцію «Динамо» і продовжить боротьбу в Кубку УЄФА.

Виїзна перемога не зменшила інтерес уболівальників до повторної зустрічі. Незважаючи на відносно високі ціни на квитки, стадіон був практично заповнений. Близько тисячі московських фанів активно підтримували «Спартак» на гостьовій трибуні. З віп-ложі за перебігом матчу спостерігав Президент України Віктор Ющенко.

Перші хвилини матчу показали, що незважаючи на перемогу в Москві, «Динамо» не має наміру відсиджуватися в захисті і сподіватися втримати прийнятний рахунок. Багато в чому нинішня гра команди Сьоміна в нападі акцентована на високу індивідуальну майстерність гравців. Мілевський, Алієв, Бангура, Нінкович без проблем «один в один» обіграють захисників і постійно націлені на ворота.

В дебюті зустрічі Алієв на замаху прибрав Іванова і майстерно пробив з лінії штрафного майданчика. Вдалий початок зустрічі ще більше завів динамівців. Довгі розиграші змінялися швидкими контратаками, півзахисники прицілювалися по воротах з дальніх дистанцій. Наполегливість в атаці призвела до другого гола. Простріл Мілевського в штрафний майданчик намагався перервати Филипенко, але невдало підслизнувся на газоні, що був политий перед матчем, і дозволив Бангура прийняти м'яч. Гвінейцю цього цілком вистачило – миттєво зорієнтувавшись, Ісма чітко забив свій третій м'яч у ворота «Спартака».

Налагодити гру в нападі в першому таймі москвичам так і не вдалося. Багато в чому «завдяки» мобільній і непоступливій парі центральних півзахисників киян Вукоєвича і Юссуфа. З двома «опорниками» Юрій Сьомін пробував грати в матчі за Суперкубок проти «Шахтаря», але потім через травму Юссуфа тимчасово відмовився від експерименту. Нинішня зустріч показала перспективу обраної тактики. Айіла й Оггі чудово розуміють і доповнюють один одного, не цураються чорнової роботи, перериваючи в самому почині великий відсоток атак суперника. Маючи такий потужний оборонний кулак у центрі поля, набагато полегшується життя захисників. Наочно це було продемонстровано в першому таймі.

Після перерви пішов більш відкритий футбол, що подарувало глядачам немало приємних хвилин. Інтригу вніс Дзюба, який замкнув простріл Саєнко, що хвилиною раніше вийшов на поле. Заміни Ледяхова пожвавили гру «Спартака», але не настільки, щоб переламати хід матчу. Другий тайм став бенефісом Артема Мілевського. Кожного разу, коли м'яч потрапляв до нападника, вболівальники вставали зі своїх місць. Артем, який перебуває в чудовій формі, зустріч із м'ячем перетворює на маленьке шоу, яке часто перетворюється на велику радість для шанувальників команди. Спершу Мілевський уміло підправив у ворота запущений Алієвим м'яч, а трохи пізніше в штрафному майданчику ефектно обіграв Ковача і чітко пробив у кут. Міг Артем і хет-трик оформити – підвела точність. Втім, чотири м'ячі у ворота Плетикоси в двох матчах інакше як блискучим показником не назвеш. Не наврочити б, але в «Динамо» за багато останніх років нарешті з'явилася класна пара різнопланових форвардів, які вміло доповнюють один одного. Подивимося, які сюрпризи приготують суперникам в Лізі чемпіонів Мілевський і Бангура та їх партнери. Вперед, «Динамо»!

 

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер