»Динамо» - «Зоря» - 5:0. Ударна п'ятнадцятихвилинка

»Динамо» - «Зоря» - 5:0. Ударна п'ятнадцятихвилинка

У стартових десяти матчах чемпіонату «Зоря» пропустила десять м'ячів. Наступні чотири луганці «отримали» в перші п'ятнадцять хвилин зустрічі з «Динамо». Тактика Юрія Сьоміна, який випустив трьох номінальних нападники, – Бангура, Мілевського і Кравця – спрацювала на всі 100%. Динамівці із стартового свистка почали обстрілювати ворота Комарицького, перші чотири з яких досягли мети. Двічі забив Бангура, по одному разу Алієв і Гіоане. В другому таймі кияни діяли не так активно, дозволивши луганцям вирівняти гру. Гості цілком могли скоротити розрив у рахунку, але цьому завадив Богуш. Зозуля, який вийшов на заміну, загострив гру в атаці, заробив пенальті, який сам же реалізував. У результаті, перемігши «Зорю» 5:0, «Динамо» в хорошому настрої готуватиметься до матчу в Порту.

Як і планувалося, Юрій Сьомін на гру із «Зорею» випустив трохи оновлений склад. У захисті подивився парочку Діакате-Асатіані, на позиції опорного півзахисника (!) Бадра Ель Каддурі, а в атаці дуету Бангура-Кравець допомагав відтягнутий Мілевський. Артему роль підігруючого явно до душі. Нападник охоче ділиться м'ячем із партнерами, вміє як притримати м'яча, так і вчасно з ним розлучитися. Провівши на полі 60 хвилин, Мілевський був дуже корисний і напевно заслужив місце в складі в матчі із «Порту». В усякому разі, як раніше говорив Юрій Павлович, тільки по офіційних іграх можна оцінювати форму гравців. Ризикнемо припустити, що із п'ятничним іспитом Артем впорався цілком успішно. Хоча, до яскравої гри, яку динамівець показував нинішнім серпнем, ще далеко.

У першу чверть години атаки динамівців просто зім'яли хисткий захист «Зорі». Луганці немов вимкнулися з гри, дозволяючи обводити, прострілювати, пробивати, замикати і т.д. Кияни подібною гостинністю скористалися сповна, вичавивши максимум з перших чотирьох ударів по воротах. Особливо активно виглядало тріо Алієв-Мілевський-Бангура. Дещо випадав із гри Кравець, хоч і в нього були хороші моменти. Здалося, що Артем виконував великий об'єм чорнової роботи – багато відкривався, пропонував себе, робив забігання. А от із м'ячем у нападника виходило не все. Можливо, через те, що він до нього потрапляв не так вже і часто.

Перший тайм пройшов за повного домінування динамівців. Гравцям вдавалися швидкі проходи, обводки, удари. Ближче до перерви запал зменшився, а в другому таймі і зовсім гра вирівнялася. Можливо, кияни берегли сили і ноги напередодні матчу із «Порту», або просто порахували, що справу зроблено і час закінчувати. Як би там не було, луганці спершу пристрілювалися до воріт Богуша здалека, а потім почали створювати реальні комбінації. Тут на похвалу заслуговує Станіслав. В жодному з попередніх матчів, включаючи лігочемпіонські, воротарю не було створено стільки турбот, як від «Зорі». Особливо небезпечними були атаки через правий фланг, де Романчук, який мав мало ігрової практики, раз по раз поступався Каменюці. Богуш продемонстрував рівень як у грі на лінії воріт, так і на виходах. Єдина помилка – під час подачі кутового Стас кулаком промахнувся по м'ячу. Але сам же його виправив, немов лев кинувшись у натовп за м'ячем. Тепер «суха» серія Богуша в «Динамо» в чемпіонаті досягла семи матчів, або 630 хвилин. Це новий клубний рекорд з часів незалежних українських чемпіонатів. Попередній в 1998 році встановив Шовковський (558 хвилин).

Активізували гру в атаці Зозуля і Чернат, які вийшли в середині другого тайму. Флорин через півтора роки знову зіграв у складі першої команди, зайнявши колись звичне місце плеймейкера. Міг румун відзначитися, причому двічі, але підвела точність. Приємно радує наполегливістю і зарядженністю на гру Зозуля. В другому таймі, дивлячись під акомпанемент холодного осіннього дощу на загалом нудну гру, Роман виглядав світлою плямою на полі. Свіжа голова, невгамовне бажання грати у футбол, боротися, створювати. Заробивши пенальті, Зозуля сам викликався пробити, хоча на полі знаходився штатний пенальтіст Бангура, який бажав цього дня відзначитися хет-триком. Імовірно, Юрій Сьомін буде потихеньку, випускаючи на заміну, підводити молодого нападника (або півзахисника, ким тренер його бачить) до основного складу. Якщо футболіст і далі так прогресуватиме, перед ним відкриються широкі перспективи.

Потренувавшись на «Зорі», попереду на «Динамо» очікує набагато серйозніший суперник. На вихідних гравці пройдуть відновлювальні процедури, проведуть тренування, в понеділок вранці намічено виліт до Португалії. Побажаємо «Динамо» в грі із «Порту» також ударно провести перші п'ятнадцять хвилин. Адже можемо, якщо захочемо.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер