»Динамо» – «Зоря»: кубкова історія

»Динамо» – «Зоря»: кубкова історія

Історія протистояння «Динамо» і луганської «Зорі» в кубкових турнірах налічує три поєдинки. Всі вони були зіграні ще за часів СРСР – у Кубку України шляхи команд не перетиналися.

Вперше доля звела команди в розиграші Кубка СРСР 1970 року на стадії 1/8 фіналу. В домашньому матчі динамівці здобули переконливу перемогу 3:0 (м'ячі забивали Анатолій Боговик, Володимир Трошкін і Віктор Кащей), а у повторному, який відбувся через три дні, луганці взяли реванш – щоправда, лише з мінімальною перевагою 1:0 (відзначився В'ячеслав Семенов, який нині працює тренером в дитячо-юнацькій школі «Динамо» ім. Валерія Лобановського).

Через чотири роки команди боролися за національний Кубок у фінальному поєдинку. Матч, який відбувся в Москві на Центральному стадіоні ім. Леніна за присутності 55 тисяч глядачів, пройшов у впертій боротьбі. В основний час командам не вдалося визначити переможця, а в додаткові півгодини динамівці тричі розписувалися у воротах суперника.

Кубок СРСР 1974 року, фінал

«Динамо» – «Зоря» – 3:0 (у додатковий час)

«Динамо»: Рудаков (Самохін, 120), Буряк (Шепель, 91), Матвієнко, Фоменко, Решко, Трошкін, Мунтян, Онищенко, Колотов, Веремеєв, Блохін.

«Зоря»: Ткаченко, Пінчук, Малигін, С.Кузнєцов, Васенін, Журавльов, В.Кузнєцов, Білоусов (Андреєв, 66), Єлісеєв (Павлов, 104), Куксов, Стульчин.

Голи: Мунтян (92), Блохін (102), Онищенко (118).

Попереджені: В.Кузнєцов, Малигін.

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер