ДЮФШ «Динамо» взяла участь у європейському проекті MOTION

ДЮФШ «Динамо» взяла участь у європейському проекті MOTION

У червні клубна ДЮФШ взяла участь у цікавому і перспективному проекті. Його реалізація планувалася давно, але через обмеження, пов'язані з епідемією Covid-19, постійно відкладалася. Нарешті проект «Вплив Соматоскопічних і антропометричних показників на продуктивність футболістів» (MOTION) був запущений і наразі йде повним ходом, розвиваючись, розширюючись і прогресуючи.

Нагадаємо, що проект MOTION є частиною програми Європейського Союзу Erasmus+ і направлений на розробку науково обґрунтованої методики тренувань для безпечного поліпшення фізичного стану юних спортсменів. Проект очолює Балтійська футбольна школа на чолі з її тренером Дзінтарсом Казаксом та спільно з Латвійською академією спортивної освіти, Шяуляйською федерацією футболу, ФК «Елва» і київським «Динамо» прагне розвивати міжсекторальну співпрацю між різними установами та методами.

Перша зустріч відбулася в Шяуляє (Литва), наприкінці травня, де всі партнери зустрілися особисто і були проінформовані про адміністративні і фінансові питання. Крім того, вони обговорили терміни здійснення проекту, ролі і обов'язки з метою забезпечення загального розуміння і того, щоб проект міг бути реалізований найбільш ефективним чином. Звісно, завдяки присутності представників різних секторів і країн почалися здорові дискусії про передову практику і попередній досвід, що заклало основу для відкритого спілкування в майбутньому.

У перший тиждень червня в лабораторії LASE в Ризі відбулася зустріч, на якій партнери представили методи найбільш об'єктивної оцінки результатів спортсмена. За цим послідувало виявлення потенційних технічних труднощів і перешкод, з якими можна зіткнутися в подальшому в проекті, і найкращі способи мінімізації їхньої ймовірності. Важливо відзначити, що партнери узгодили параметри, які будуть вимірюватися для визначення правильної постави на основі матеріалу, який був підготовлений і обговорений між усіма присутніми.

Пізніше протягом місяця в Києві відбулися дві зустрічі, які були присвячені тестам на фізичний стан, на силу і довжину м'язів, на специфічні футбольні навички для визначення функціональних, технічних умов і холоднокровності молодих спортсменів з урахуванням вимог конкретного виду спорту, віку і рівня. Київське «Динамо» надало обладнання, і згадані тести були проведені на гравцях нашої клубної академії у віці від 9 до 12 років для отримання даних про різноманітні стандартні здібності гравців, зокрема: соматоскопічних (постава, соматотип, форма ніг, положення стопи), антропометричних (маса тіла, поздовжній розмір, діаметри, окружність), функціональних (м'язова сила, довжина, діапазон руху) і фізичних (швидкість, вибухонебезпечність, гнучкість). За їхніми результатами фахівці отримали зразки для кожної вікової групи.

Наступна дія в рамках проекту MOTION включає в себе зустріч у місті Лієпая (Латвія), де буде проведено семінар, на якому учасники дізнаються про те, як повинні проводитися оцінка і тести, а також збиратися дані.

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер