Євро-2009 (U-19): тріумф України!

Євро-2009 (U-19): тріумф України!
Радість переможців; uefa.com

Збірна України стала чемпіоном Європи серед 19-річних футболістів. У фінальному матчі, який пройшов на донецькому РСК «Олімпійський», підопічні Юрія Калитвінцева обіграли Англію з рахунком 2:0.

З перших хвилин матчу, на відміну від попередніх поєдинків, на поле вийшли шестеро динамівців: захисники Дмитро Кушніров, Темур Парцванія, Кирило Петров, півзахисники Денис Гармаш, Сергій Рибалка та нападник Дмитро Коркішко.

Досвід гри з представниками Туманного Альбіону на Євро-2009 у «жовто-синіх» був – у груповому турнірі наші хлопці зіграли з англійцями внічию 2:2. Як і в тому матчі, підопічним Юрія Калитвинцева вдалося відкрити рахунок вже в дебюті. Коркішко навісив з кутового, а Гармаш, випередивши захисників на ближній стійці, переправив м'яча під поперечину.

Англійці перехопили ініціативу і за десять хвилин забили м'яч у відповідь – щоправда, гол не було зараховано через сумнівний оффсайд у Дельфаунсо. Надалі підопічні Брайана Істіка продовжували тиснути, але завдяки надійній грі наших захисників так нічого по-справжньому небезпечного і не змогли створити біля воріт Левченка. А на початку другого тайму українці зміцнили свою перевагу. Гармаш заробив штрафний у кількох метрах від лінії штрафного майданчика, а Коркішко майстерно закинув м'яча прямо в «дев'ятку» воріт суперника.

Після цього гола, незважаючи на силу суперника, практично не виникало сумнівів з приводу переможця. До кінця поєдинку залишалося достатньо часу, але англійці лише одного разу потурбували Левченка – Беннетт пробив зі штрафного в руки нашому голкіперу. Також необхідно відзначити, що до тріумфу приєдналися півзахисник Дмитро Єременко та нападник Сергій Шевчук, які вийшли на заміну наприкінці матчу. Захисник Сергій Логінов, викликаний Юрієм Калитвинцевим впродовж турніру, так і не зіграв жодної хвилини на турнірі.

Таким чином, Україна стала найсильнішою збірною Старого Світу в своєму віці. І в якості доказу цього факту капітан «жовто-синіх» Кирило Петров отримав з рук президента ФФУ Григорія Суркіса красень-кубок.

Англія – Україна – 0:2 (0:1).


Англія:
Стіл, Триппьєр, Метток, Гослінг, Уолкер, Уелбек (Рейнджер, 63), Дрінквотер (Тьютт, 55), Дельфаунсо, Ленсбері, Беннетт, Бриггз (Хойт, 56).

Україна: Левченко, Кушніров, Парцванія, Кривцов, Коркішко, Петров (Єременко, 90+6), Гармаш, Шахов, Рибалка, Каверін (Шевчук, 80), Чайковський.

Голи:
Гармаш (5), Коркішко (50).

Попередження: Петров (63), Гармаш (67) – Меттокк (45), Дрінквотер (53).

Інформаційний відділ ФК «Динамо» (Київ)

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер