Євген ХАЧЕРІДІ: «Завжди кажу, що бачу та відчуваю»

Євген ХАЧЕРІДІ: «Завжди кажу, що бачу та відчуваю»

Характер та емоції

- Партнери біжать до мене, розуміючи, що арбітр може показати червону картку. Але я не хочу сказати арбітру якесь нехороше слово, просто питаю, чому так? Я такий сам по собі, навіть коли був маленьким, дуже переживав за результат, за чесність та справедливість. Звичайно, я не маю права (на зайві емоції), але це вже не прибрати. Намагаюся не бігти до епіцентру подій, але мене туди тягне. Можливо, тому що я завжди за справедливість.

Завжди кажу, що бачу та відчуваю, як воно є насправді. Я цього не боюся, хоча іноді мене за це штрафують. Про це всі знають, були в мене з Олегом Володимировичем (Блохіним) проблеми. У мене характер не з простих, непоступливий. Кажу, що бачу, можу навіть із тренером посперечатися. Хоча й не маю цього робити.

Немає меж досконалості

Тренер «Динамо» Рауль Ріанчо чудово знає можливості Євгена Хачеріді, говорячи про них у захоплених тонах. При цьому робить кілька застережень: «Багато тренерів з Іспанії та Німеччини питали мене про Хачеріді, всі знають, що це гравець високого класу. Можливо, потенційно навіть топ-рівня. Це за умови, якщо він буде працювати на повну силу. Сьогодні він грає відсотків на 45, і навіть це дозволяє йому виступати за «Динамо» та збірну України».

- Ми з Раулем часто розмовляємо, й ці слова він мені повторював багато разів, – продовжує Євген Хачеріді. – Я завжди стараюся на тренуваннях, можливо, десь не встигаю. Буває вкрай рідко, коли через погане самопочуття або настрій тренуюся не на повну силу. Щодо того, що можу додати? Можливо, йому видніше. Найголовніше зауваження, про яке мені всі кажуть, – довгі передачі. Цей компонент «накульгує». У нас є тренер Сергій Федоров, після тренувань залишаємося та допрацьовуємо. Увагу приділяємо не «парашутам», а пласуючим передачам. Працюємо, стараємося. Розумію, що потрібно й більше забивати (за п'ять років провів чотири м'ячі – прим.ред.). Підключаюся на розіграші стандартних положень. Тренери нам пояснюють, у кожного є своя точка на полі. Борюся за м'яч, можливо, погано це роблю. Або потрібно бути нахабнішим. Сподіваюся, мої голи попереду.

Майбутнє

- Про це думав, кожен футболіст хоче спробувати свої сили в топ-чемпіонаті, зіграти у складі топ-команди. Так, мені 27 років, ще сил багато. Головне, щоб травми не дошкуляли. Рік тому точилися розмови про інтерес «Наполі», зараз про «Евертон». Але це так, кажуть. А який сенс уходити? Не бачу, чим «Динамо» поступається цим клубам. Хочеться й із «Динамо» щось виграти. Мене в Києві все влаштовує, подобається місто, та й уболівальники у нас чудові.

Copyright © 2015 FC Dynamo Kyiv

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер