Favbet Ліга. 11-й тур. «Динамо» – «Ворскла» – 2:0. Звіт про матч

Favbet Ліга. 11-й тур. «Динамо» – «Ворскла» – 2:0. Звіт про матч

Динамівці підійшли до звітного поєдинку на чолі турнірної таблиці, випереджаючи донецький «Шахтар» на три очки, а полтавчани завдяки впевненому старту розташовувалися на третій позиції, яку не могли втратити за будь-якого результату в матчі з «Динамо».

Утім, динамівці традиційно зі стартових хвилин почали діяти з позиції сили і доволі швидко відкрили рахунок. Уже на 14-й хвилині Вербич вдало відкрився на правому куті штрафного майданчика, після чого Беньямін викотив зручно на Циганкова – Віктору залишалося поцілити в порожні ворота.

Буквально в наступній атаці «біло-сині» забили вдруге. Де Пена класним ударом від лівого кута штрафного майданчика змусив Ткаченка діставати м’яча з сітки воріт. Господарі вже встигнули порадіти забитому м’ячу, але арбітр, порадившись із відеоасистентом, взяття воріт відмінив, помітивши офсайд у Вербича під час розвитку гольової атаки.

Ближче до середини першого тайму підопічні Мірчі Луческу претендували на призначення пенальті, коли Скляр штовхнув у спину Циганкова у штрафному майданчику, але арбітр не вирішився вказати на позначку. Утім, уже за кілька хвилин рахунок таки було подвоєно. Цього разу вже Вербич опинився на вістрі атаки й на куті воротарського майданчика вдало замкнув простріл де Пени з лівого флангу.

Після перерви тиск на ворота гостей продовжився, утім, надійно в рамці діяв Ткаченко – зокрема, як в епізоді з ударом Шапаренка, який розстрілював голкіпера з центру штрафного майданчика. Варто сказати, що Бущан також не відпочивав у воротах, і в середині другого тайму воротарю «біло-синіх» довелося рятувати свої володіння після хитрого удару Степанюка у ближній кут.

Напевно, це був єдиний момент біля воріт «біло-синіх», який вартий уваги. А от динамівці цілком могли розраховувати на третій забитий м’яч. Лєднєв підкрутив м’яча зі штрафного під ближню стійку, але захисник не дозволив кулі залетіти до сітки, а трохи згодом голкіпер «Ворскли» парирував підступний удар Циганкова, а за мить і зреагував на відскок від свого ж партнера.

Догравали же матч обидві команди в меншості. Спочатку вилучили з поля Забарного, який, виконуючи підкат, занадто високо підняв ногу й влучив у пах суперника (відзначимо, що в цьому моменті арбітр цілком міг зупиняти гру раніше, оскільки гравець полтавчан був в очевидному офсайді), а вже на останніх хвилинах достроково залишив поле Кане, пішовши в агресивний підкат проти Лєднєва на чужій половині поля.

У підсумку «Динамо» здобуло переконливу перемогу – 2:0? і продовжує одноосібно очолювати турнірну таблицю. Уже за кілька днів на «біло-синіх» чекає візит до Турина й зустріч із «Ювентусом» у рамках групового етапу Ліги чемпіонів.

Favbet Ліга. 11-й тур

«Динамо» – «Ворскла» – 2:0

28.11.2020. Київ, НСК «Олімпійський»

«Динамо»: 1. Бущан, 94. Кендзьора, 25. Забарний, 16. Миколенко, 4. Попов, 15. Циганков, 8. Шепелєв (19. Гармаш, 61), 10. Шапаренко (20. Караваєв, 84), 18. Андрієвський, 7. Вербич (89. Супряга, 80), 14. де Пена (17. Лєднєв, 61).

«Ворскла»: 21. Ткаченко, 82. Ребенок (9. Пешич, 46), 92. Альюн, 13. Яворський, 4. Пердута (37. Дубко, 77), 5. Якубу, 28. Пуцлін (38. Челядін, 71), 6. Скляр (25. Власов, 77), 50. Кане, 99. Щербак (14. Кравчук, 46), 11. Степанюк.

Голи: Циганков (14), Вербич (36).

Попереджені: Пердута (3), Челядін (72), Скляр (75), Яворський (86).

Вилучені: Забарний (82) – Кане (90).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер