Favbet Ліга. 27-й тур. «Динамо» - «Колос» - 2:1. Звіт про матч

Favbet Ліга. 27-й тур. «Динамо» - «Колос» - 2:1. Звіт про матч

На жаль, згадувати про чемпіонську гонку в поточному сезоні вже не актуально - золоті медалі гарантував собі «Шахтар». Проте цей факт ніяк не позначився на турнірних завданнях обох сьогоднішніх суперників. «Динамо», як і раніше, веде активну боротьбу за другу сходинку і Лігу чемпіонів, а також пробилося до фіналу Кубка України. «Колос», хоч і міцно облаштувався на шостому місці, ставить собі за мету піднятися якомога вище в таблиці.

Цілий день погодні умови в Києві були близькими до ідеально футбольних, але за 30 хвилин до початку зустрічі все змінилося і на столицю обрушилася рясна злива, яка за ходом поєдинку лише посилювалася. Імовірно, якби не прекрасний дренаж на «Олімпійському», командам у буквальному сенсі довелося б грати в калюжах.

Природно, такі умови не могли не позначитися і на діях футболістів. Якщо на початку матчу кияни володіли територіальною перевагою і практично не випускали «Колос» за центр поля, то ближче до середини першого тайму активність гравців знизилася, а швидкі атаки трансформувалися в позиційні, з’явилося багато боротьби.

Перший небезпечний момент стався на 5-й хвилині, коли після удару Вербича м'яч пролетів поруч зі стійкою. «Колос» відповів ударом головою від Петрова після подачі Богданова, у результаті чого м'яч із воріт виніс Кендзьора.

Очікувано, основна небезпека біля воріт виникала після стандартних положень. Андрієвський спершу зважився на прямий удар зі штрафного - Волинець кулаками виніс м'яч. Також під завісу зустрічі Олександр ще раз пробивав здалеку - поруч зі стійкою. Був момент у Кендзьори, але Томаш не зміг завдати акцентованого удару з меж штрафної. А під завісу тайму чудова швидка атака з прострілом у штрафну від Буяльського завершилася сейвом Волинця.

У дебюті другого тайму шикарний момент був у Миколенка. Після пасу від Буяльського, Віталій увірвався до штрафної і пробив у дальній кут. Волинець встиг зреагувати і перевести на кутовий. А в атаці у відповідь «Колос» заробив пенальті - Попов зіграв рукою у власному штрафному. Богданов переграти Бущана з «точки» не зумів, пробивши в правий від воротаря кут. Георгій задум екс-динамівця прочитав і парирував удар. Відповіли «біло-сині» дальнім пострілом від Буяльського, після чого м'яч влучив у стійку.

Наступна атака «біло-синіх» також призвела до 11-метрового. Цього разу Петров прихопив за футболку Вербича та завалив того на газон. Захисник «Колоса» отримав другу жовту картку і залишив свою команду в меншості, а Циганков чітко реалізував удар.

На цьому пенальті в матчі не закінчилися. Ільїн у боротьбі з Миколенком і де Пеною завалився на газон, і рефері знову вказав на «точку». Цього разу виконувати вирок узявся Вільхамссон і холоднокровно відправив м'яча точно під стійку.

Парад 11-метрових, здавалося, не закінчиться. На 76-й хвилині арбітр Бойко вказав на четвертий за рахунком пенальті в цьому матчі. Цього разу - у ворота «Колоса». Але, після майже 5 хвилин роздумів і перегляду VAR, усе-таки скасував своє рішення. Майже миттєво кияни обрізалися в середині поля і Антюх вибіг сам на сам із Бущаном, але голкіпер цю дуель виграв.

Проте лише за пару миттєвостей рефері знову вказав на «точку» - п'яту за рахунком у матчі та четверту призначену. Після перегляду VAR Бойко впевнено виписав жовту картку Єфремову і вказав на 11 метрів за фол на де Пені. Сам постраждалий чітко реалізував свій удар.

Велика кількість затримок призвела до того, що рефері додав 9 хвилин. Кияни мали ще декілька непоганих можливостей, щоб забити. Зокрема Дуелунда на ударі випередив захисник, а Вербич, замикаючи навіс зліва, пробив точно в потилицю суперникові. «Динамо» продовжувало атакувати, але серйозної небезпеки ці атаки не несли.

2:1 - підопічні Олексія Михайличенка перемагають у важкому протистоянні.

Чемпіонат України. 27 тур

22.06.2020. Київ, НСК «Олімпійський». Без глядачів

«Динамо» - «Колос» - 2:1 (0:0)

«Динамо»: 1.Бущан, 94.Кендзьора, 16.Миколенко, 30.Шабанов, 4.Попов, 29.Буяльський (к) (10.Шапаренко, 90), 8.Шепелєв (6.Кадірі, 75), 18.Андрієвський (99.Дуелунд, 58), 7.Вербич, 11.Цитаїшвілі (15.Циганков, 46), 70.Русин (14.де Пена, 58).

«Колос»: 25.Волинець, 80.Єфремов, 13.Гавриш (к), 5.Петров, 29.Ємець, 90.Богданов, 14.Мілько, 18.Костишин (77.Вільхамссон, 62), 69.Ільїн (9.Антюх, 83), 10.Морозко (67.Парамонов, 83), 7.Лисенко (11.Кожушко, 73).

Голи: Циганков (64, з пенальті), де Пена (87, з пенальті) – Вільхамссон (69, з пенальті).

Нереалізований пенальті: Богданов (53).

Попередження: Цитаїшвілі (19), Попов (52) – Мілько (40), Петров (49), Ємець (61), Єфремов (86), Р.Костишин (90+10).

Вилучення: Петров (64, повторне попередження).

Інші новини

Титульний партнер
Технічний партнер
Офіційний партнер